8
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #8
  Igen, de ez egy 20eFt körüli használt eeePC-re is igaz. (amd-s kétmagos verzió)

  Az ebbe a gépbe szerelt Celeron processzor szinte vicc kat.
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.11.24. 13:15:46
 • zola2000
  #7
  Persze, csak kell rá tolni egy linux mint xfcet vagy xubuntut, aztán egy teljesen jó böngészős filmnézős gép, meg régi játékok is futnak rajta steam protonnal még jobban is mint windowson ami igazából bloatware lett.
 • Zsoltee_a_bator
  #6
  "egy 64 GB-os eMMC-vel szerelt, 4 GB-nyi rammal rendelkezo geppel"

  Vicces, hogy ez ma mar lenezett mobil low-end kategoria, objektiven rohadt sokat ki lehetne hozni ennyi specbol is.. 2008 high end pc kb ennyi volt
 • kvp
  #5
  A Win11 SE eseten tehat csak store-bol lehetne telepiteni, de meg onnan sem hagyja. Ez gyakorlatilag egy live CD kategoriaju demo OS. Meg az Apple is engedelyezte a sajat store-bol valo telepitest az iOS 2.0-tol.

  Ha jol ertem, akkor ezzel a demo OS-el adjak a keszuleket es amikor hasznalni szeretne a felhasznalo, akkor vehet ra kozvetlenul a Microsoft-tol egy teljes erteku operacios rendszert. Ez mindossze annyit jelent, hogy a jovoben a regisztralatlan win11-ek kvazi live CD-kent fognak futni es ha hasznalni szeretnenk oket, akkor meg kell venni online az aktivalo kulcsot. Alsos osztalyterembe, tablet helyett, weboldalakat vagy otthoni oktatas eseten elo videot nezni boven eleg, de masra nem igazan alkalmas.

  Mondjuk egy 64 GB-os eMMC-vel szerelt, 4 GB-nyi rammal rendelkezo geppel nem tudom mit tudna kezdeni egy teljes erteku Windows 11 es ez mar joreszt a felso vege a win11 SE-s gepeknek.

  ps: Hatalmas elonye, hogy nem eri meg eladni, tehat a szegenyebb amerikai diakok (vagy szuleik) akik ilyet kapnak az iskolajuktol sem ereznek kesztetest arra, hogy ertekesitsek, szemben a masra hasznalhato laptopokkal.
 • zola2000
  #4
  "Windows 10 és 11 operációs rendszerek esetében az S üzemmódban az alkalmazások kizárólag a Microsoft Store rendszeréből telepíthetők, amely erősen korlátozza a használhatóságot "

  Igen, gyakorlatilag egy iPad OS szintű lesz az eszköz, emulátorozás torrentezés stb lehetősége nélkül.
 • Agyturbinikusz
  #3
  Erről van valami infó?
  Érdekelne!

  Köszönöm.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #2
  Gyanítom, hogy csak megfelelő Store kulccsal rendelkező alkalmazások indíthatóak rajta. Értsd, felmásolod a *.exe-t és nem fogja futtatni.
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.11.23. 13:54:00
 • Agyturbinikusz
  #1
  Nincs fájlkezelő? Semmilyen formában?
  CMD? Automatikus indítás?
  Ha valamelyiket eléri az ember akkor bármilyen hordozható program indítható rajta...
  Igaz nem kell telepíteni, de hát ez már részletkérdés.