8
  • wraithLord
    #8
    Igen, viszont az sokkal inkább az anyagminőségtől és -vastagságtól függ, nem az anyagfajtától. Van jó minőségű műanyag és rossz minőségű műanyag.

    Egy laptop hiába néz ki alumíniumnak, ha a váz rossz minőségű műanyag, és a burkolata is rossz minőségű műanyag, kívül majdnem italosdoboz vastagságú alumíniumlemez bevonattal, hogy komolynak látszódjon. Ezek tényleg olyanok, hogy ha egy kicsit megnyomódik, a képernyő felülről nyomódik bele a billentyűzetbe, az alján a burkolat az alaplapot meg alulról nyomja bele a billentyűzetbe.

    A minőségi műanyag váz és burkolat viszont lehet kb. olyan masszív, mint az Apple CNC-zett alumínium unibody dizájnja. Legfeljebb nem hat prémiumnak.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #7
    Azért az számítana, hogy rendes merevítés legyen. Általában egy nagyobb könyvet sem lehet a laptopfedélre rárakni, nemhogy laptoptáskával tömegközlekedésen ütközni.
  • wraithLord
    #6
    Két szó: Aktív hűtés - ami tényleg fémből van, és vannak benne ventilátorok is, esetleg hővezető folyadék is. Máris tökmindegy, miből van a laptop, ahogy azt a mellékelt ábra (értsd: piacon elérhető laptopkínálat) is mutatja. A laptop nem okostelefon, hogy nem fér bele aktív hűtés.

    De igazad van, csak elsiklottál azon aprócska tény felett, hogy amiről én beszéltem, ott a fémnek köze nincs a passzív hővezetéses hűtéses megoldáshoz. Ott dísz. Kívül egy nyeklő-nyakló vékony alumíniumburkolat, ami belülről műanyagra van ráerősítve. Ha ezt a billentyűzet körül is megcsinálják, akkor ugyan tudja vezetni a hőt, ami abban nyilvánul meg, hogy terhelésnél nem szabad megfogni bizonyos pontokon, mert odaég a kezed. :D Mármint majdnem szó szerint, mert az 50 °C-ot felülről súroló hőmérséklet már tudja égetni a bőrt, ha rajta tartod a kezed.
  • nlght
    #5
    "A fém hátlap nem sok mindenre jó, ha olyan vékony, hogy ugyanúgy hajlik, mint a szar műanyag, csak megdobja az árát (nem vagyok benne biztos, hogy nem csak azért, mert többet lehet elkérni érte). "

    fém = jó hővezető, átadja a légtérnek a hőt
    műanyag = rossz hővezető, a laptopban tartja a hőt
  • wraithLord
    #4
    Jaja, nem eltévedve vagyok, hanem elírtam a processzor típust, amikor rákerestem. Akkor sztornó, mégsem jó.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    "Ez egy kb. 8-9 éves, közepes (2-3th gen Intel Core i5) laptop teljesítményét hozza, simán megy rajta a Windows 10/11 akármilyen verziója. Amire csinálták, arra tökéletesen megfelel."

    Egy picit el vagy tévedve, Core2Duo szintet alig ugorják meg. Egy harmadik generációs i3-as laptop processzor kb. 50%-al gyorsabb.
    1080p 60-ra csak akkor elég a teljesítmény, ha megy rendesen a hardver render, ha valaki bevezet egy új kodeket, akkor peca.

    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core2-Duo-E8400-vs-Intel-Celeron-N4020/2720vsm1134763

    Nem azt mondom, hogy használhatatlan ipari hulladék a hardver, de ez az a szint, amit $150-ért kellene árulni Afrikában, Indiában.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.11.12. 21:41:16
  • wraithLord
    #2
    Most minden drágább, mint kellene, szóval biztos azzal indokolják ők is. Legfeljebb 180-200k-s laptopok mennek 250-300k-ért.
    Ez egy kb. 8-9 éves, közepes (2-3th gen Intel Core i5) laptop teljesítményét hozza, simán megy rajta a Windows 10/11 akármilyen verziója. Amire csinálták, arra tökéletesen megfelel. Csak az a 64/128 GB-os eMMC vicces.

    A fém hátlap nem sok mindenre jó, ha olyan vékony, hogy ugyanúgy hajlik, mint a szar műanyag, csak megdobja az árát (nem vagyok benne biztos, hogy nem csak azért, mert többet lehet elkérni érte).
    Egy normálisabb műanyag ház jobb és olcsóbb, mint az "alumíniumborítás"-os felhajtás, amit néhány gyártó csinál (nem az Apple-re gondolok, azokban van anyag). Lásd pl. Lenovo belépőszintű gémer laptopjai. Nincs benne egy gramm fém sem, mégis kb. olyan masszívak, mint egy business laptop.

    Windows 11-ben ezt a tálcaikonok középre rendezgetést nem értem. Legalább a start menü ikonja lenne fixen a képernyő közepén vagy fixen akárhol. Tök jó, hogy attól függően, hogy hány ikon van éppen a tálcán (pinelt vagy futó program ikonja), úgy ugrál össze-vissza start menü ikon. Persze ez inkább csak vicces szépséghiba, a használhatóságot nem befolyásolja, de akkor is... :D
  • zola2000
    #1
    Az 5 éves chuwi hi10 plus tablet volt 50ezer forint, fém hátlappal, 64/4giga rom/rammal és úgy ahogy használható a win10 home azon.

    Meglátszik hogy nagy profitrátát akarnak
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2021.11.12. 09:14:16