4
  • kjhun
    #4
    Pontosan!! Látom, téged is zavar ez a dolog. 2020-ra, asszem mindenhová már 100Mbps volt a célkitűzés. Najó, lehet ez a hülye pandémia is bezavarhatott egy kicsit, de ettől függetlenül kéne haldnia a dolgoknak előre. Nálam, még rosszabb a helyzet, csak 2/0.19MBps-es net van, mind a mai napig. Mi lett ezzel a sok pénzzel azóta? Mind EU-s részről, mind állami részről? Eltették zsebre vagy csak pihentetik? Ha van pénz, akkor mi van, mire várnak? Állítólag, a települések közt már kapkodják ki a rezet, optikára cserélvén őket. Ezt is 4 éve mondta egy szerelő, de a végpontokig, az előfizetőkhöz, még mindig nem akarózik ideérni. A vidékre nagyon is ráférne már. A fejlesztés.
  • repvez
    #3
    még az a szerencse, hogy 2025ig már csak 3 év van hátra, de még nyomát se igen látni annak, hogy ez a kérés is teljesulne az union belül, nem csak nálunk de sehhol sem.
    Ugye nálunk 2016ban inditottak egy SZIP programot , hogy 2018 végére teljes lefedettségben minimum 30mbit és legalább felében az országban 100mbit netet kell , hogy kapjanak az elöfizetök.
    Ehhez képest, most 2021 végén ott tartunk, hogy föleg az invitel, mostmár Digi területén még egy kapavágás nem történt, hogy a régi ISDN hálózatót fejlesszék és a maximális 15/0,9 mbites net helyett a megkövetelt minimum sebességet lehessen kérni.

    ugyan igy németországban , a 25/5-ös net elég gyakori és a 100as 400as net csak elég kevés helyen érhető el, és az is szemben nálunk a kisebb falvakban és nem a városban.

    Szóval szépek ezek a meghatározások ha a tagálamokkkal nem tartatják be.
  • kvp
    #2
    Egy kis orszagrol van szo, ahol ugyis szukseges a modern (sokG-s) mobilhalozat kiepitese, igy igazabol az is boven eleg a lakossag ellatasahoz. Nagyon keves olyan hely van ahova nem lehet viszonylag olcson mobilos tererot vinni (beleertve a legnagyobb hegycsucsokat is) es ezen halozat mar joreszt kesz is van, csak max. kapacitast kell boviteni.

    Igazabol Europan belul max. a sarkkoron tul lehet olyan terulet ahol tul kevesen laknak ahhoz, hogy megerje teljesen lecsempezni gsm tornyokkal. A muholdas internet mint elsodleges kapcsolati forma kb. annyira ertelmetlen az EU-n belul mint New York-ban terepjaroval kozlekedni.
  • cateran
    #1
    "így Szlovákia a jövőben nem számol a technológiával és annak alkalmazásával."

    Starlink? Anyone? https://www.reddit.com/r/Starlink/comments/i9w09n/list_of_confirmed_starlink_speed_tests/