10
-
xyl #10 A cég nevéhez: A Jetson család
Utoljára szerkesztette: xyl, 2021.11.17. 22:18:41 -
kal el #9 A 22.000 dollár az csak az előleg, hogy az elsők között kapd meg.A teljes ár 92.000 dollár és csak 50%-ban lesz összeszerelve a maradék 50% csináld magad alapon megy. -
Macropus Rufus #8 "Előrendelhető a repülő autó "
ez mondjuk nem egy repülő autó. Sztem.
Am. nem rossz kis cuccos. Viszont nem egy életbiztosítás a használata. Mondjuk a rotorok védelmének a teljes hiánya sem egy pozitív dolog, de remélhetőleg fog még változni. -
#7 Munkába járni tökéletes lenne.
Az ára sem vészes és még zöld is, úgyhogy a környezetvédőknek sem lehet gondja. Nekem meg az adóval.
Egyedüli probléma a közel/távol lévő szomszédok lennének és a zajszennyezés.
Gyanítom, hogy nem halk jármű. Ez az adat felettébb fontos lenne a használhatóság szempontjából.
Emellett a videóban látott modell biztos, hogy nem kapna működési engedélyt, mert baromira veszélyes lehet. Kisgyerek beleszalad a forgó propellerbe és jótcakát. De egy felnőtt is nekimehet.
Azért remélem nem hal el a projekt és csiszolnak rajta még sokat. -
#6 Ez kb. egy mostani DJI drón teljesítménye, a különbség annyi, hogy itt a pilóta is rajta ül gépen, amit őszintén szólva kihagynék. :D De remélem, sokan megveszik, hogy meglegyen a további fejlesztések költsége. -
#5 Lehet repkedni hátul a kertben. -
defiant9 #4 Nagyvárosi légitaxi, irodaház tetejére?
Persze szigorúan full gépi irányítással.
Ez végülis valahol egy combosabb szállító drone.
Az előnye nyilván az hogy vertikálisan sokkal nagyobb a közlekedési áteresztő kapacitás mint 2D-ben.
Kérdés hogy a széllökéseket hogy tolerálná, valszeg lennének napok amikor nem nagyon repülhetnének szelesebb városokban.
Oldalüvegeket meg sötétíteni kellene a bebámulást megakadályozandó.
Nyilván a távolabbi jövő zenéje ez, de nem feltélenül a nagyon távolié:
Israel National Drone Initiative enters third phase as momentum builds for government-led drone delivery network
Monitors display information in a command center in Tel Aviv, on October 11, 2021 -
#3 22000 dollár az csak 6-7 millió forint, és ez még nem is tömeggyártás.
Szerintem amint tömeggyártásba megy és pár ezren ilyennel vagy fejlesztés után kicsit jobbal kezdenek el közlekedni gyorsan betiltanák, mint a drónokat.
Persze jól hangzik a repülő autó a vissza a jövőbe című filmben, de eddig minden próbálkozás egyszerre volt rossz autónak is meg repülőnek is. -
kvp #2 Ez remek jarmu, de ruhaval es sisakkal egyutt sem lehet tul nehez a sofor, mert nem birja felemelni a 4 motor. Szoval ha valaki kis sulyu es gazdag, akkor vehet egyet. Egyebkent autonak nem neveznem, max. repulo gokartnak. A 15-20 perc uzemido pedig jatszani jo, masra egyelore nem.
ps: Mar gondoltam arra, hogy mennyire lenne manapsag gazdasagilag megvalosithato egy dupla turbogeneratoros, 4 darab nagyteljesitmenyu elektromos ducted fan-es jarmu kb. egy UH1-essel megegyezo meretben. (kb. 2400 kW kimeno teljesitmenyre lenne szukseg) -
Csaba161 #1
Ilyen videójátékom nekem is van, csak sokkal jobb a grafikája...