1
  • kvp
    #1
    Ezzel nem hoztak uj szabalyokat, csak kiterjesztettek a bevizsgalando es tanusitando eszkozok koret 3 vagy jobban megnezve 4 kategoriara. Igazabol csak a kisebb vallalkozasokat es az olcsobb kinai gyartokat zarjak ki, mert a kisebb europai cegeknek nem lesz penzuk a tanusitasi eljarasra, mig a kinaiak kozzul csak a nagyobb cegek fognak bajlodni az EU-s bevizsgalasi folyamattal.

    Az egyetlen kerdes ami felmerul bennem az az, hogy a kvazi automatikusan parositott "butabb" IoT eszkozok eseten hogyan fogjak megoldani a biztonsagos kommunikacio garantalasat a teljesen felhos uzemmodra valo atallas nelkul. (abban az esetben ha egy butabb okoseszkoz csak egyetlen gyarilag beegetett kozponti szerverrel tud kommunikalni akkor viszonylag egyszeru a megfeleles, de helyi ad-hoc halozatok eseten mar nem annyira trivialis)

    A penzugyi tranzakcioknal meg gondolom keszuljunk fel az okosoras fizetes eseten is a ketfaktoros mobiltelefonos / banki app.-os authentikaciora. Ha a bankkartyaknal ez mar bevalt, akkor az EU ki fog tartani mellette.