4
 • Lapajka
  #4
  Atyaisten.. még ott sem lesz nyugi.. megérkezik az elő kolónia és másnap már Mars-szelfik lesznek, Mars influenszerek, Mars podcastok, vlogok és blogok, marsi bejegyzések a közösségi platformokra... Mars instagram fiókok... az alienek végleg elmenekülnek a Naprendszerből, ha meglátják....
 • kvp
  #3
  A nasa fele melyuri megoldas alapvetoen egy store and forward halozat, hasonloan a regi uucp-s newsgroup-okhoz. Ott meg kezdetben 2 munkanap volt a ping ido egy magyarorszagrol kuldott hozzaszolas es az arra az usa nyugati partjarol erkezo valasz kozott. Lassu volt, de ugyanugy mukodott mint most az SG vagy egy atlag facebook csoport.

  A cikkben emlitett halozat a kovetkezoket tudna:
  -valos ideju kommunikacio, jo magas ping-el
  -store and forward replikacio (nagy mennyisegu adat tovabbitasara es pl. uzenetkuldes)
  -navigacios es idoszinkron jelek (urbeli gps)
  -urebeli dinamikus routing (az eppen elerheto legjobb utvonal kivalasztasa az egitestek es az atjatszo allomasok palyaja es aktualis pozicioi alapjan)

  Ebbol a felhasznalok tenylegesen csak a valos ideju stream-eket (video kozvetites, videotelefon hivasok, stb.) es a store and forward alapu adat replikaciot fogjak latni. (pl. uzenetek, youtube-os videok, stb.) A tobbi pedig az adatatviteli rendszer es ezen belul kulonosen a navigacios hardverek mukodesehez kellenek.

  A fenti rendszer nagy elmeleti probaja egyebkent konnyen lehet a starlink, ugyanis kvazi ugyenezt a funkcionalitast tudja majd, csak hatekonyabban es persze kis kesleltetesu alacsony foldkoruli palyan.
 • barret
  #2
  Gondolom nem fognak fent Wotozni :)
 • Sith
  #1
  Azért vicces bele gondolni hogy a 3000ms ping az normálisnak fog számítani :)