10
  • kalapos01
    #10
    Szóval, tiszta lap, fussunk neki még egyszer, mert miről volt szó, mielőtt elkezdted terelni a témát?

    "Csak nagyon kevés film vagy sorozat éli túl az ilyen hosszú várakozási időt. Az évek alatt annyi más, új, úgymond "szuperhős" filmet sorozatot mutattak be, hogy a james bondot szép lassan elfelejtették az emberek. "

    Menjünk állításonként, ha már nem tetszettek az általam felhozott ellenpéldák. Maradjunk James Bondnál.

    Konkrét adatok Magyarországról a James Bond epizódokról a nyitóhétvégék nézettsége:

    2015 - 007 Spectre - A Fantom visszatér - 98 ezer néző
    2021 - Nincs idő meghalni - 103 ezer néző (minden idők legjobb hazai Bond-nézettsége)

    Konkrét adatok Nagy Britanniából a James Bond epizódokról a nyitóhétvégék bevétele:

    2015 - 007 Spectre - A Fantom visszatér - 19,8 millió font
    2021 - Nincs idő meghalni - 25 millió font (minden idők legjobb hazai Bond-nyitánya)

    A hiba elkövetésének lehetséges okai:

    1. vagy nem olvasod el a hírt, csak a címet, vagy kritikátlanul elhiszed azt, amit más leír
    2. nem tudod értelmezni a hírt (miszerint: a hír csak Amerikában, csak a tinédzserekre vonatkozik)
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2021.10.18. 15:09:18
  • kalapos01
    #9
    Mindkét kommentben tételesen rá lehet mutatni egyébként a sületlenségekre. Kezdve ezzel, ezen nagyot röhögtem:

    "azt is megtudják mondani, hogy hány évesek ültek le a tv elé, "

    jézusom. hogy tudnák megmondani. hogy tudja bárki is megmondani, hogy amit most megnézek az amazonon, azt egyedül nézem, vagy 8 haverral? és, hogy hány éves az, aki nézi a filmet, hogy ki indította el, én vagy a kisöcsém vagy a nagyapám?

    (lelövöm a poént: egy amazon, egy netflix, de még egy mozi sem tudja megmondani, hogy mit hány évesen néztek meg, előbbi kettő még azt sem tudja, hogy hányan néztek. amivel összekevered ezt, az a nézettségmérés. a Nielsen (gondolom, tudod, mi az) tudja megmondani, hogy mit hányan néztek, például tévéműsor esetében. azon pár ezer ember által szolgáltatott adat alapján, akiknek nézettségmérő műszert osztottak és bekapcsolták. így lehetséges pár ember szokásaiból, ha reprezentatív a minta, az egész lakosságra leképezni nézettségeket. mozik is meg tudják mondani a közönség összetételét, ha felmérik egy-egy előadás nézőinek adatait, mint Amerikában teszi a Cinemascore, és utána ebből számítanak trendeket, pár előadás előoszlásából következtetnek az országosra.)

    Ha valami nem tiszta, kérdezz.


  • kalapos01
    #8
    Ó, édesem! Amikor valaki ragaszkodik a hülyeségeihez...

    A film bukását anyagiakban szokták mérni. A film bevételei közül csak a mozis bevételek ismertek, ezeket teszik közzé. Ha valaminek a bukásáról beszélnek, akkor mozis bevételekről szokott szó lenni, és a hírben mozis bevételekről, mozis érdeklődésről van szó. De felőlem mérheted másban is. Lehet valami minőségi bukta is, de ilyesmiről nem volt szó.

    Például az Amerikába jöttem 2 kapcsán csak egyetlen hivatalos infó létezik, miszerint az Amazon (angol nyelvű) közleményéből kiderül, hogy addig a premierig az volt a legnézettebb streaming premier az évben.
  • monk00
    #7
    Nem kell moziba menni ahhoz, hogy tudják hogy megbukott e vagy nem, egy film. Sőt, még azt is megtudják mondani, hogy hány évesek ültek le a tv elé, és néztek meg egy műsort. Van még tovább is. De nem mondom, mert az neked már felfoghatatlan. Amit eddig leírtam, már az is meghaladta a képességeidet. Neked ez már űrfizika. Amiket te felsoroltál, azok is megbuktak. Lehet hogy az öregek körében nem, de a fiatalok közül nem sok mindenkit érdekelt. Ha tudnál angolul, akkor olvasnád, hallgatnád a külföldi híreket is, és nem csak a falusi újságot olvasnád. És akkor nem írnál ilyen nagy marhaságokat. Olvass. tanulj, és ne csak a győzikét figyeld, mert teljesen elbutulsz. Bár szerintem neked már túl késő. Valószínűnek tartom hogy 50-60 év közötti munkanélküli lehetsz. Máskülönben nem lennél mindig itt, és nem lenne időd állandóan a hülyeségeiddel kinevettetni magad. Menjél dolgozni, és ne mindig a tv előtt ülj. A nosztalgia vonatra nem mindenki ül fel, csak a kortársaid. Sajnálom hogy ezt kell mondanom, de öregségedre teljesen elhülyültél. Tanulj angolul, és akkor kinyílik a világ
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2021.10.18. 09:38:25
  • kalapos01
    #6
    "Csak egy példa a sok közül: Amerikából jöttem 2. Azt hitték az évtized legjobb filmje lesz. Ennek ellenére csak a 40+ vagy idősebbeket érdekelte. De még azok közül is jóval kevesebben mint azt gondolták. "

    Amerikába jöttem, nem? Honnan veszed, hogy azt hitte bárki is, hogy az évtized legjobb filmje lesz? Honnan veszed, hogy csak a 40+-osokat érdekelte (ilyen adat NINCS), sőt, azt sem tudod, hogy hány embert érdekelt, hogy mennyire lett sikeres, mert nincs semmilyen bevételi adatod róla, mert nem is ment moziba, nem is hozott bevételt.

    Miért kellenek a kamu dolgok?
  • kalapos01
    #5
    Ú, azért elég ijesztő dolgokat írsz. Tök jó, hogy elméleteket gyártasz, de gondolkozz is közben. Az új James Bond nagyon sikeres a fiatalok között is, tarol nemzetközileg, csak Amerikában nem sikeres. Lehet, hogy csak Amerika felejtette el? És elfelejtesz valamit, akkor megnézed új filmként, puff neki. De oké, menjünk tovább ezzel az elmélettel, akkor mi a helyzet a sok ellenpéldával, mint tavaly a Bad Boys 3, vagy a pár éve folytatott Halloween, a 8 évet kihagyó Jégvarázs, a vagy 10 évvel későbbi Toy Story 4, satöbbi.

    Ezek csacsiságok.
  • monk00
    #4
    Inkább az a probléma mikor 5-10 évet kell várni egy folytatásra. Csak nagyon kevés film vagy sorozat éli túl az ilyen hosszú várakozási időt. Az évek alatt annyi más, új, úgymond "szuperhős" filmet sorozatot mutattak be, hogy a james bondot szép lassan elfelejtették az emberek. Haladni és fejlődni kellett volna a korral. Hülye aki azt hiszi hogy 5-10 évente elég ha bemutatnak egy újabb részt. 20-30 évvel ezelőtt lehet hogy így volt, de most.... Csak egy példa a sok közül: Amerikából jöttem 2. Azt hitték az évtized legjobb filmje lesz. Ennek ellenére csak a 40+ vagy idősebbeket érdekelte. De még azok közül is jóval kevesebben mint azt gondolták. Vagy egy másik példa Európából: Jöttünk láttunk visszamennénk 3. Óriási bukás lett. Franciaországban a fiatalok nagy ívben elkerülték. És ezeken kívül még rengetek példát lehetne felhozni, mikor hosszú hosszú éveket vártak a folytatással, és bukás lett. Illetve a fiatalok nagy része magasról leszarta, mert nem is látta az előző részt, vagy részeket. És a hosszú évek alatt nem is próbálták megszerettetni vele, hisz nem volt újabb rész, ami miatt felkeltette volna az érdeklődését a régebbi részek iránt. Szóval ez nem így működik, hogy évtizedeket várunk, és majd a nagy semmire tódulnak a fiatalok a moziba egy cím miatt, vagy akár egy színész miatt. Ezek az idők már elmúltak. Az emberek érdeklődését csaj azzal lehet fenntartani, ha legalább 2 évente bemutatnak egy újabb részt, és így nem felejtik el. Furcsa dolog ám az idő. Nekem is nagy kedvenceim voltak a bond filmek, pedig 25 éves sem vagyok. De engem minden ami régi az érdekel. Viszont kevés ismerősöm mondhatja el ugyanezt. Abszolúte nem érdekli őket ez a bond univerzum. A legtöbben nem látták az előző filmeket mert még túl fiatalok voltak. Az évek alatt meg nem kaptak semmit, ami felkeltette volna az érdeklődésüket. Csak gondoljatok a terminátorra. A fiatalabbak jó nagy részét egyáltalán nem érdekelte az új rész. Érdekelte volna, ha előbb készítik el. Szóval ne csodálkozzanak ha csak az idősebbek mennek el a moziba. 2015-ben mutatták be az előző bond filmet. Majdnem 7 évvel ezelőtt. Az nagyon sok idő a felejtésre
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2021.10.18. 05:58:39
  • kalapos01
    #3
    Brosnan jó arc, mint színész, de a pojácabond nagyon gáz, előtte és utána is csak jobb Bondok voltak. És biztos vannak olyanok paran, akik szerint ő Bond, mert ő volt nekik az első, uhh,
  • wraithLord
    #2
    Mondjuk én pont a Daniel Craig-es filmeket bírom valamennyire, mert földhözragadtabb, realisztikusabban próbálja megfogni az egészet. A többit próbáltam megnézni, de folyton bealudtam rajta vagy nem érdekelt. Egy-két Brosnan filmet talán láttam elejétől végéig, de már nem emlékszem rá.
    A M:I szerintem pörgősebb, élénkebb, "szórakoztatásra kitaláltabb" film, mint a James Bond. Simon Pegg miatt pedig biztos meg tudja fogni a fiatalokat is. Bár önmagában Tom Cruise is szerintem sokkal nagyobb húzónév, mint Craig, még ha nem is az az elsővonalas színész. :D (Mármint szerintem, a színészi képességeit tekintve, egyébként persze, nagyon is annak számít.)
  • Ender Wiggin #1
    Az utolsó három film már nem könyvalapú (sőt, pl. egyik Brosnan-film sem volt az). Figyelembe véve, hogy Fleming sosem írt olyasmiket, amivel most büszkélkednek (és ami távoltartja a nézőket), biztos lehet benne mindenki, hogy továbbra is kútfejből, izé vízfejből dolgoznak majd...