13
 • Ellaberin
  #13
  Először fedjék le az országot tökéletesen 4G-vel. Szaporítsák az 5G állomásokat.
  Ne zárjanak el a piactól feltörekvő cégeket és vocherként adják a 20e Ft-os támogatást.
  Na bilibe lóg a kezem: Megint valami jó mutyi készül, így juttatva vissza 20e-t haveri alapon meg lekötve még pár ezernyi előfizetőt.

  A 3G kivezetése még egyáltalán nem érett meg; nem tartunk ott, bármennyire is savallják a multik, hogy nem fogy a csoda 5G-s telefonok 100e+ -ért (az olcsóbbja).
  Ezer sebből vérzik ez az erőltetett 3G-s leállítás, de ha a fejébe vette a ner, akkor tűzön vizen, mert csak. (Ne legyen kétsége senkinek, hogy azt a 20 ezrest is lenyelik útközben és nem a "célközönséghez" érkezik meg.
 • lammaer
  #12
  Mindent kitalálnaka választás megvásárlásra....
 • kvp
  #11
  Barmi ami 2.5G vagy 3G-s netet tud (a 2G-st mar kivontak par eve). Tehat kvazi barmi amit 2000 ota gyartottak. A 2000 elotti mobilokkal mar most sem lehet netezni, mert a GSM dialup evekkel ezelott megszunt. Viszont barmi ami csomagkapcsolt volt az elmult 21 evben, az mukodik meg. Ezt szuntetnek meg, a 2.5G-s es 3G-s keszulekeket egyszerre kivonva. Csoda lesz ha a 4G-t meg meghagyjak, mert az is a 3G-s infrastrukturat hasznalja. (A korrekt megoldas a tisztan csak 5G-s rendszerre torteno atallas lenne, de azt egyszeruen nem merik meglepni)

  ps: Jelenleg az orszag nagyreszen csak 3G-s lefedettseg van. Ezekben a tersegekben, ahol nem eri meg kiepiteni meg a 4G-t sem, egyszeruen nem lesz terero. Ez lakossagaranyosan persze csak egy kis resz, teruletaranyosan viszont nagy. Meg vannak elszorva 2.5G-s foltok is. Ha leallitjak a 4G alatti szolgaltatasokat, akkor gyakorlatilag mentot sem fognak tudni hivni ezeken a teruleteken.
 • robicarlos6
  #10
  Amit bevesznek arra értettem.Hogy ott bármi játszik vagy pár éves droidos csak stb..
 • RJoco
  #9
  Éljen a környezetvédelem és a chip ellátottság...
 • kvp
  #8
  Ez nagyon jo, csak eppen egy rakat 3G-s keszulek van es ezeket mind hasznalhatatlanna teszi a 3G kivezetese. (usb-s modemek, riasztok, IoT keszulekek) Ez bizonyos esetekben akar 4-5 keszuleket is jelenthet egy-egy embernel, amibol a telefon csereje az ami valamennyire tamogatott. Ha viszek nekik beagyazott modembol par darabot, akkor vajon kapok helyettuk azonos hardveres es szoftveres interface-u 5G-s beagyazott modemet A valasz termeszetesen az, hogy nem es ezeknel a csere koltsege eleg magas lesz.

  Az, hogy kb. 10 evente minden beagyazott radios technologiat le kell cserelni nagyban megdragitja a hasznalatukat, a hosszu tavo tamogatasukat pedig lehetetlenne teszi.
 • barret
  #7
  Csak egy tipp: Amik nem fogynak.
 • robicarlos6
  #6
  És azt tudja valaki hogy a telenornál zajló vidd be a régi telodat és 20K-t elengedünk egy teló vásárlásból ott milyen telefonok játszanak?

  (Az elmúlt 15 évből van egy pár db és még mind működik...)
 • barret
  #5
  Nem Te döntöd el,hogy melyik telefonok legyenek a listán! Kétségeid ne legyenek...És majd a kártyás telefonért kaphatsz előfizetésest...Nagy üzlet!
 • morguldae
  #4
  A 20 ezer forint manapság röhejes összeg!
 • zola2000
  #2
  Egy gyors kereséssel 256gb-os iphone7et találtam 118ezer forintért...
 • caprine #1
  A 30% szerintem tök korrekt, már csak a nyomogombos készülékek számát is figyelembe véve. Ezek a politiKUSok tényleg azt hiszik, hogy a nyugdíjasok majd lecserélik a nyomogombos telefonjaikat? Félig vaksin, süketen és remegő kézzel majd elrohannak kukacos almát venni? Ja azt 120-alatt nem kapni:)