22
 • ostoros
  #22
  Na, ezt hívják álhírnek.
 • montyx
  #21
  A keleti vakcinákkal kapcsolatban azért lehet az ember szkeptikus, mert az orvostudományi nemzetközi közösségek által definiály teszteket [email protected] megcsinálni. A WHO és az EMA nem azt mondja, hogy hatástalanok, vagy rosszak, hanem azt,hogy meg kell felelni az emberek biztonsága érdekében a nemzetközi egyezményekben foglaltaknak.
 • zola2000
  #19
  Ez amiatt van mert az emberek angolul tanulnak meg, ezért a magyar híroldalak is onnan veszik a híreket és adják le, még akkor is ha magyar szempontból érdektelen hogy milyen változás lesz az amerikai gyámügyi rendszerben.

  Az sem segít hogy az összes nagy internetoldal amerikai ... kivéve TikTok.

  Mondjuk nyugaton nincs megtiltva hogy az orosz Yandexen keresőt használd vagy a kínai global timest olvasd, most is csak arról szól a hír hogy a YouTube szabályzata tiltja az oltás szkeptikus tartalmakat és egy csatornát tiltott le ami szabályt sértett.

  Bár jogos hogy furcsa hogy keleti oltásokkal kapcsolatban lehet az ember szkeptikus nyugatiakkal szemben meg nem?
 • ostoros
  #18
  Egy propaganda sem szereti a konkurenciát... Az oroszok sem szeretik az amcsi propagandát, az amcsik sem az oroszt.
  Mert, ha valaki kicsit bejárta a világot, akkor rájön, hogy sajnos minden híradás hamis képet fest a világról.
  Mert a nyugati sajtóban mi megy? Európa, amerikai hírek (milyen hangosat fingott az elnökük, stb.), illetve más országok annyiban jelennek meg a hírekben amennyire épp az amerikai politikát érdekli az adott ország. Amikor épp fasírtban vannak az oroszokkal, akkor minden másnap van valami róluk, amikor meg haverok, van hogy fél évig sem esik szó róluk, mintha nem is léteznének. Ausztráliáról meg havonta egyszer megemlékeznek.

  Ott van az egész harmadik világ, India, Kína, délkelet Ázsia, Afrika, dél-Amerika, vagy 5 milliárd ember!!! És valahogy sosem történik SEMMI említésre méltó, mi? Csak az az érdekes, ami véletlenül pont az amerikai politikának is érdekes... Oroszoknál ugyanez, minden aszerint érdekes, hogy nekik vagy aktuális ellenfeleiknek van-e közük hozzá vagy sem.
  Mellesleg a médiának van egy ennél alapvetőbb hazugsága. Nevezetesen az, hogy azt a látszatot kelti, hogy összeköt a világgal. Össze ám a [email protected] Elválaszt tőle inkább, szűrőként viselkedik.
  Az embert bár a nagyvilág ténylegesen körülveszi, de ennél sokkal alapvetőbb az ember közvetlen környezete.- A lakóhelyed a közvetlen világod, nem a politikusok dumája, nem is a sport események és pláne nem a celebek, mégis mindenki ezeken a dolgokon izgul, ahelyett, hogy a közvetlen környezetét, helyzetét vagy saját magát (!) fejlesztené. Embertömegek elüldögélnek a koszos putriban, ki nem tataroznák, ki nem takarítanák, de fejből fújják a politikusok/celebek/sportolók neveit.

  A letiltogatósdival meg csak az a baj, hogy senki nem akarja meghallgatni a másik fél másik ország véleményét, perspektíváját, SŐT, kormányok megtiltják azt saját polgáraiknak!
 • Agyturbinikusz
  #16
  Most írtad le, németül beszélő embereknek szóló YT csatorna, akkor Németország Svájc, Ausztria aminek a törvényei vonatkoznak rá. Gondolom Oroszországban újra elérhető a németül tudó oroszok számára. Mindenki nyert.
  Az orosz törvény be van tartva Oroszország területén, a német törvény be van tartva Németország területén.
 • kvp
  #15
  "A felhasználási feltétel a klub szabályzata. És ebbe már nem szólhat bele a törvény"

  De ha nem engeded be az egyik adott nepcsoportot es ezt ki is irod, akkor elvisz a rendor. Itthon is, de az EU-ban mindenutt. Amerikaban viszont ujabban ki lehet irni es tobbe-kevesbe legalis is. (tehat a feketeket, zsidokat, fehereket, ferfiakat, stb. nem szolgalunk ki megint elfogadotta valt koszonhetoen a "forditott" rasszizmus legalitasanak, fuggetlenul attol, hogy az alkotmany elvileg tiltja) Ez az amerikai es orosz/EU-s jogrend kozotti elteresbol adodik. Oroszorszagban pedig az orosz torvenyeknek kell megfelelni, nem az amerikaiaknak.

  Jelen esetben egyebkent megis mi lenne a torvenyes? Egy globalis ceg ne tartsa be a helyi torvenyeket, mert felettuk all? Ha az orosz torvenyek szerint minden weboldal (kozossegi platform) azt koteles engedelyezni es tiltani amit eloir a torveny, akkor ezt kell kovetnie. Amerikaban pedig semlegesnek kell(ene) lenniuk, egyebkent nem vonatkoz(na) rajuk a torvenyi mentesseg a megjelenitett tartalmak utan. Ha sajat izlesuk szerint szurnek, akkor onnantol barmilyen illegalis tartalom miatt nem a feltolto, hanem az oldal lenne felelos. A gyakorlatban az USA-ban ezt nem tartjak be, marmint se a semlegesseget, se a semlegessegi torvenyt. Az oroszok meg valamiert megis ragaszkodnak a sajat torvenyeik tiszteletben tartasahoz.

  ps: Az USA-ban le lehet keverni az elnokot (mint az elozot, mind a mostanit) ha olyat mond, ami nem tetszik egy erdekkornek. Az oroszok az ilyen huzasokat nagyon rosszneven veszik. De az oroszoknal az allami es katonai hatalmat egyelore meg a kormanyzat birtokolja, nem par NGO. (az USA-ban a katonai hatalmat mar elvettek az elozo elnoktol es a mostani sem kapta meg, lasd a legutobbi szenatusi vizsgalobizottsag eredmenyet)
 • zola2000
  #14
  Mobilon YouTube vanced, pcn brave böngésző és nem kell.
 • Bruce_Willis
  #13
  A hazaáruló tolvaj orbán propagandája viszont annyira nem zavarja a youtube-ot hogy minden videó előtt meg kell nézni.
 • Cat #12
  Inkább az az érdekes, hogy mennyire nyíltan odaállt az RT mögé az orosz állam, a külügyminisztériummal és a helyi szabályozó hatósággal az élen. Nem is titkolják, hogy az RT-n az jelenik meg, amit a külügyminisztérium közölni akar a világgal, azaz jelen esetben a német(ül beszélő) lakossággal.

  A homokozóban rendreutasított Petike nem csak fenyegetőzik az apukájával, hanem a teljes család ott van a játszótéren, és egyből előhúzták a kést is.
  Utoljára szerkesztette: Cat, 2021.09.30. 17:46:31
 • Macropus Rufus
  #11
  akkor egy példa: van egy klubod, amibe csak fehér nyakkendővel és rózsaszín pizsamába lehet belépni akkor ugye aki ennek nem fele meg az nem léphet be. És ebbe nem szólhat bele a törvény. Tehát a youtube a klub. A felhasználási feltétel a klub szabályzata. És ebbe már nem szólhat bele a törvény. Csak hát az oroszoknál nem így működik a dolog. A világ másik felén meg tiszteletben tartják a klub szabályzatát.
 • Fefy
  #10
  Csak azt ne felejtsd el, hogy a Youtube annak ellenére, hogy privát platform, rá egy kicsit más szabályok vonatkoznak (sokkal több), mint egy Pistike által összebarkácsolt hobbi weboldalra. Pistike simán mondhatja azt, hogy az ő szemétdombja és csak a szőke kékszemű felhasználókat engedi be és a számára sértő dolgokat indoklás nélkül törli, egészen addig, ameddig nem lesz tömegeket befolyásoló erejű a honlapja. Ezzel szemben a Youtube magyarországi felületére vonatkoznak a magyar törvények/jogszabályok, az oroszra az orosz törvények, stb. Ennek ellenére ha egy ország valamelyik törvényével nem ért egyet és megszegi/nem tartja be, akkor számolhat azzal, hogy korlátozva lesz/be lesz tiltva, esetleg ki is vonulhat a szolgáltatásával az adott országból.
 • Sequoyah
  #9
  Az elso negyedeves statisztika az az amikor foleg Pfizerrel oltottak (mert az volt eloszor kesz), es foleg idos embereket, es egyeb magas kockazatuakat, pl akik eleve betegek voltak. Az idos emberek pedig nagyobb esellyel halnak meg mindenfele okbol.
 • MerlinW
  #8
  Vicces ez a szólásszabadság dolog. A Youtube egy privát platform, ahogy az SG.hu is az. Az üzemeltető fogalmazza meg a szabályokat. Vannak platformok, ahol jelezve van a "teljes" szólásszabadság (mert az üzemeltető így döntött), mint 4chan, reddit, 9gag, stb. De YT, Twitter, Twitch vagy itt az SG-n nincs szó ilyenről (itt a fórumszabályzat és a moderátorok döntik el mit lehet és mit nem). Ahogy egy étteremből (és majdnem minden egyéb helyről) is bármikor elküldhetnek, ha nem vagy szimpatikus. Szóval vicces az okos államfőket meg TV társaságokat (főleg őket) emiatt sírni :)
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.09.30. 12:15:59
 • Major
  #7
  Szerintem ne zavard össze, akkor is a vakcina vót.
 • Cat #6
  "az oltást követő 1 héten belül"
  Az oltás után több héttel alakul ki a védettség. Azaz a rokonaid oltatlanok voltak.
 • uwu2020
  #5
  Megjegyzem, hogy ez a számítás akkor helytálló, ha az ufós dolgon kívül az is teljesül, hogy a családban mindenki be van oltva Pfizerrel, más esetben a család jóval nagyobb is lehet. De mivel ott biztos senki nem oltásellenes, és az év elején még legdivatosabbnak számító oltásról beszélünk, lehet hogy tényleg csak ennyien vannak :D
 • uwu2020
  #4
  Az tény, hogy halálozást tekintve a Pfizer a legrosszabb oltás.
  Friss adatokat nem találtam, de az arány valószínűleg úgyis ugyan az. Az első negyedéves statisztika szerint 1.1 M Pfizer oltás után 0.002% volt a halálozási arány. (ami mellesleg nem feltétlenül hozható összefüggésbe azzal, hogy az oltás miatt haltak meg) Ha nem ufók vagytok, és nálatok is ez a statisztikai arány, szeretnék gratulálni a 150 ezer fős család életben maradt tagjaihoz. Valószínűleg a ti családotok a legnagyobb az országban.
 • Kryon
  #3
  Ha viszont cserébe eltűnne az orosz dezinformációs propaganda a platformról, akkor már lehet, hogy megérné az áldozatot. Hosszabb távon lehet, hogy jobban járnánk, ha kitiltanák/kivonulnának a nyugati IT-szolgáltatók Oroszországból és cserébe onnantól kockázatmentesen letiltanának a platformjaikon minden orosz eredetű tartalmat. Biztos ami biztos...
  Utoljára szerkesztette: Kryon, 2021.09.30. 10:47:53
 • caprine #2
  Nem érted a dolgot, az eu a bill gates féle pfizer meg biontec vakcinákat preferálta az orosz és kínai vakcinákkal szemben, ki tudja miért, no comment. Ezzel effektíve üzleti hátrányba került az orosz fél, és többek között ezért lőttek vissza pont a németeknek. Abszolute nem biztos hogy oltás ellenes anyagokat közöltek, csak inkább a 2 vakcina ellen kampányolhattak, nem tudom nem láttam a videókat, csak tippelek, de van miért.

  Amúgy meg a eu-nak valahol láttam a hivatalos statisztikáját hogy mennyien haltak bele a vakcinákba (a pfizer vezeti a listát). Ilyen egyébként nálunk is van, eddig több mint 500-an haltak bele (a tényleges szám ennek többszöröse), persze ezzel nem dicsekednek a médiában. Nekem személy szerint 3 rokonom halt meg idén az oltást követő 1 héten belül, míg covidba 1 sem.

  Kár lenne az orosz youtube csatornákért, sok jó van közöttük.
 • Omega
  #1
  Nem gondolom, hogy ne lenne igaz az oroszellenes médiaháború, viszont az oltás ellenességgel most mellélőttek.