28
 • uwu2020
  #28
  bitkoinos csávó
  Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2021.09.27. 12:42:47
 • uwu2020
  #27
  A FIAT pénz meg fog maradni, ez biztos, meg az is hogy át fogja venni a blokklánc technológiát. Eleve hülyeség azt feltételezni, hogy nem lesz semmi ami egy ország gazdaságát reprezentálná a pénzvilágban, enélkül nem lehetne megvalósítani az állami beavatkozást, a szegényebb országok azonnal tönkremennének, ha valutájukat egy világszintű totálisan kapitalista eszközre cserélnék. nem lenne infrastruktúra, oktatás, egészségügy, stb.
  Jelenleg Kína a legesélyesebb az első digitális pénz bevezetésére, részben ezért is lép fel ilyen durván a kriptók ellen; addig is magánál akarja tartani a pénzt és a kriptók piacát, a célja pedig valószínűleg a totális kontroll.
  A kriptók igazából nem pénzként működnek. Pár százaléknyi meggyőződéses idealistától eltekintve senki nem akarja pénzként használni. Gyakorlatilag befektetésként működik, majdnem mindenki azért veszi hogy jól járjon. Az értelmesebb kriptókban komoly fejlesztések vannak, és eleve befektetésként kezelik, a valóságban szó nincs arról, mint amit a rajongótábor mögé képzel. Vannak projektek amik a bankokkal való együttműködést tartják célkerztben, mint a Polkadot, vagy az Algorand, de senki nem a bankok leváltását célozza, ez egy baromság amit nem is értem hogy terjedhetett el. Elsősorban a kriptofun oldalak felelősek a BS áradatért, oda bárki írhat.. ez lett belőle.

  A bűnözéssel kapcsolatos, hogy hiába van a blokkláncon rögzítve minden, ha az nem jut el a hatóságokhoz, és itt a hiba, mert ha eljut akkor már nem teljesen decentralizált, ha rálátnak, nem fogják hagyni, hogy bármi végbemehessen. Az ellentmondás feloldása egyelőre annyi, hogy nincs automatizált adatközlés, de van hozzáférhető információ. Aki akar valamit (hatóság), az megszerzi magának az infót. A Binance-t az egyik legnagyobb váltót ki is kezdték emiatt, de még tartja magát.

  A bitcoinról meg annyit, hogy ott pl. 4 évig nem történt semmi, idén ment át egy létfontosságú hardfork, azelőtt meg a nagy újításból elágazás lett... nem sok jövője van, hiába vannak próbálkozások a bányászok nem fogadják el a változást, mert nem akarják kirúgni saját magukat, pedig az a baj, hogy túl sokan vanank, ennyire egyszerűen nincs szükség, ebeb is van optimális szint. Viszont a BTC-nek óriási a kapitalizációja, sokáig tart míg elmúlik ez a hatás, simán lehet még 100 ezer dolláros az árfolyam, attól még el fog tűnni, és így piramisjátékként végzi. Az Ethereum léphet a nyomába, de most annak sem áll jól a szénája, ha sokat csúszik a 2.0, akkor mélyrepülés lesz, és még többet kell várni, mire a nagyra hízott BTC-t valami le tudja nyomni.
 • Sydra
  #26
  "Salvador nem azért vezette be"
  Ez senkit nem érdekel, a vita nem erről szólt. A lényeg, hogy exponenciálisan terjed a használata. Sok helyen tudsz kávét és hamburgert is venni vele már. Az árfolyama meg annál stabilabb lesz minél többen használják.
 • bdzsana
  #25
  "salvadorban hivatalos fizetőeszköz, a cégek vásásrolják mert rájöttek hogy jobban tartaja az értéket mint a pénz."

  Salvador nem azért vezette be mert világelső akar lenni innovációban, hanem mert ez egy kétségbeesetett gazdasági lépés volt, ami nem sült el túl jól. A cégek meg spekulálnak az árfolyammal ugyanúgy mint az emberek. Ez engem nem győzött meg. Főleg nem az, ahogy egyetlen ember a tweetjeivel húzta fel az égbe és vágta földhöz az árfolyamot. Tényleg csodás eszköz.
  Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2021.09.26. 11:49:22
 • bdzsana
  #24
  Elfogadni én is elfogadom, attól még nem használja senki fizetésre.
 • Prof William
  #23
  Az ég pedig kék.

  Kicsit le van maradva ez a cikk. Vagy nem volt mit írni?
 • cateran
  #22
  Lenyugozoen le vagy maradva a vilag esemenyeitol
  https://www.euronews.com/next/2021/08/29/paying-with-cryptocurrencies-these-are-the-major-companies-that-accept-cryptos-as-payment
 • s1tyak
  #21
  értem és fejlődés nem létezik, örökké fiat lesz, marad?
  ami ugyanúgy nincs semmihez kötve már, csak különböző folyamatokkal próbálják meg szabályozni az értékét, láthatóan mindig úgy hogy romlik.
  elutasítás? ki utasítja el? kina? havonta betiltják, aztán mire mennek vele?
  minden olyan országban ahol tiltással próbálkoztak, csak nagyobb lett a kereselet iránta.

  mindemellett meg a twitter bevezette, el salvadorban hivatalos fizetőeszköz, a cégek vásásrolják mert rájöttek hogy jobban tartaja az értéket mint a pénz. szóval nem nagyon látom, hogy az elfogadás és a tiltás mérlege egyensúlyban lenne.

  szóval lehet itt dolgokhoz ragaszkodni, meg másokat fikázni, csak a világ közben halad
 • bdzsana
  #20
  Persze megtetted fiathoz kötve, mert anélkül életképtelen az ingadozó árfolyama miatt....
  "elfogadása egyre csak nő."
  Ja meg az elutasítottsága is párhuzamosan.
 • s1tyak
  #19
  fizikai valójában tudok vásásrolni vele, meg is tettem már többször is.
  de ha körbenézel, akkor azt kellene látnod, hogy az elfogadása egyre csak nő.
  ezt a környezet károsítás dolgot meg megint nem értem, mivel hasonlítod össze? a bankrendszer mennyi energiát használ, azzal tisztában vagy?
 • bdzsana
  #18
  Ha a kriptó tényleg pénz lenne és lehetne valóban tranzakcióra használni arra amire kitalálták, anélkül, hogy például dollárral párosítsák, akkor akár még fel is lehetne hozni néhány érvet a védelmében, de jelenleg csak arra jó, hogy az emberek spekuláljanak az árfolyammal (és persze a feketepiac)
  Cserébe rohadtul környezetkárosító. Így nem mondanám azt, hogy egy főnyeremény.
  Nem lenne kár érte, ha beszántanák.

  Akik annyira védik a kriptót kíváncsi vagyok hány tranzakciót és hány vásárlást hajtottak már végre vele, mert van egy tippem, hogy egyet se cserébe inkább árfolyamra spekulál.
 • Agyturbinikusz
  #17
  Valaki rajtam kívül tudja e, hogy Ausztrál Adó hatóság Mindenki belföldi számlájára rálát, és ez alapján ki is tölti neked az adóbevallást is.

  Nekem ebből mi bajom van?
  Semmi, nem kell Voodoo varázslat mint a Fejlett MO-n egy bevallás kitöltéséhez, nem kell félni mert 2? Évig módosítható bá bevallás ha hibát találsz, és nincs retorzió.

  Sebaj, sok sikert a kripto-hoz mert ugye csak valahol megjelenik az értéke a gazdaságában, akkor meg már tudni fognak róla a hatóságok is.
 • s1tyak
  #16
  yuy, úgy látom valaki nem kapot időben VGA-t :D

 • Sydra
  #15
  "Ezt most a kriptora erted, vagy ugy a bunmegelozesre altalaban?"
  Arra értem, hogy be kell számolnod a pénzügyeidről bűnmegelőzés címen.

  "Amugy meg lehetnek kripto nelkul is privat penzugyeid."
  Minden jövedelmedet be kell vallanod az állam felé. Vagyis nem lehetnek.
 • Sequoyah
  #14
  "A gyakorlat meg amúgy is azt mutatja, hogy ez a módszer messze több kárral jár, mint haszonnal."
  Ezt most a kriptora erted, vagy ugy a bunmegelozesre altalaban?

  Amugy meg lehetnek kripto nelkul is privat penzugyeid. Csak a bankra tartoznak az utalasaid, oket meg a banktitok tartja kordaban.
 • Sydra
  #13
  "Alapból úgy lett kitalálva ez az egész kripto pénzes marhaság,hogy a drogbárók, pedofilok, és a sötét web összes csőcseléke járjon vele jól."
  Satoshi üzenetéből egyértelműen látszik, hogy ő a centralizált bank kartell ellen találta ki, akik rendszeresen visszaélnek a hatalmukkal és a játékszabályokkal, mindenki más kárára. Amit írsz kitaláció.
  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2021.09.24. 23:32:25
 • Sydra
  #12
  "Ha valamit elsosorban bunozok hasznalnak, mig masok jol megvannak nelkule, akkor megeri tiltani."
  Egyrészt az hogy mi törvénytelen, meg mi helytelen az két különböző dolog és országonként változik. A gyakorlat meg amúgy is azt mutatja, hogy ez a módszer messze több kárral jár, mint haszonnal. Kapásból fel kell hozzá számolni a privát szférát. Nem lehetnek privát pénzügyeid.
 • Sequoyah
  #11
  Nem most jonnek ra, mindig is figyelemmel volt kiserve. De egyreszt sokaig nem volt olyan meretu hogy ez komoly problemat jelentsen, masreszt egy fejlett nagy gazdasag nem kapkodhat csak ugy a szabalyozasok kozott, mert a kiszamithato szabalyok es uzleti kornyezet az egyik legfontosabb feltetele az eros gazdasagnak.
 • Relixo
  #10
  Most jönnek rá?!
  8 éve ezt pofázza már minden értelmesebb ember... Alapból úgy lett kitalálva ez az egész kripto pénzes marhaság,hogy a drogbárók, pedofilok, és a sötét web összes csőcseléke járjon vele jól. Aki ezt tagadja az vagy tudatlan vagy totál benne van ebben a bizniszbe.

  A sok bányász véglény mind ezeket a tagokat szolgálja ki. Szóval a bányászkodás nem munka, hanem min. bűncselekmény kéne legyen egy normális világban! Ha ezek mellé hozzánézzük még a környezet károsító hatását (egész városrésznyi energiákat emésztenek fel a bányászfarmok) vagy a sok elektronikus szemét gyártását amit csak maguk a bányászok generálnak vagy ne adj isten,hogy egész iparágakat bénítanak le a chip éhségükkel (lásd chip hiány és GPU árak/hiányok) akkor már csak ezért is önmagában bűn ez az egész.
  Az meg ,hogy egy baromság és csak a gazdagok játékszere (értsd: tőzsde szintű buherálás) szintén egy újabb tény. Ha valaki belegondol logikusan és eltekint a nyerészkedéstől akkor pozitívum nincs is csak a ellenérv a kripto hányások mellett.
  Csak mivel a világ vezetői is full korruptak és virágzik a drogpiac ahogy az emberkereskedelem és a pedofil piac is így persze ,hogy kell egy ilyen az emberiségnek. Legyen mivel tovább rothasztani a társadalmat. :)
  Tudom,hogy soha nem fog megszűnni a kripto hányás a fentebb felsoroltak miatt de azért ezt látni és tudni kell! A bányász véglények meg nem is emberek hanem legrosszabb égetni való nyomorult férgek mivel ezeket szolgálják ki ráadásul csak a kapzsiság és a haszon érdekében.
 • Sequoyah
  #9
  Egy idealista vilagkepben lehet igy van, de a valosagban ez nem ugy van hogy elkapjuk a bunozot es megbuntetjuk... Sok modszer osszessegere van szukseg.
  Ha barmi olyan eszkoz van ami a bunozoket kellemetlenebbul erinti mint az artatlanokat, akkor azt erdemes hasznalni. Ha valamit elsosorban bunozok hasznalnak, mig masok jol megvannak nelkule, akkor megeri tiltani. Igy a bunozes relativ ara dragulni fog a jogkoveto eletmoddal szenben, es kevesebb bunozes lesz anelkul hogy egyetlen bunozot is elkapnank.

  Ezert van korlatozva a fegyverhasznalat is a vilag civilizaltabb reszen.

  Az mas kerdes hogy konkretan a kriptonak van egy csomo torvenyes hasznalata is, szoval pont a kriptot csak ezert betiltani nem biztos hogy jo otlet, de azert fejleszteni lehet a kriptokat ugy hogy a bunozok szamara nehezebb legyen a hasznalatuk.
 • Sydra
  #8
  "És mégis hogy szünteted meg a bűnt? :)"
  Hát úgy, hogy a bűnt bünteted, nem az eszközhasználatot.
 • Sydra
  #7
  "A szervezett bűnözés ellen a leghatékonyabb módszer a pénzügyi források elvágása."
  Ismétlem: A megoldásod nem lehet rosszabb, mint a probléma, amit megoldasz vele! Ez az eredeti problémát sem oldja meg, meg csinál még 10 másikat.
 • Sequoyah
  #6
  Egyszer elkezdtem szamolgani a krtiptok valos erteket. A valos ertek pedig mindig az a profit amit abbol szerzek hogy ezt hasznalom hagyomanyos penz helyett.
  Arra jutottam, hogy a nyugati vilagban pontosan 0 olyan valos hetkoznapi helyzet van amikor a kripto hasznalata barmifele monetaris elonnyel jarna.
  Ezen kivul 2 esetben eri meg kriptot hasznalni:
  - Harmadik vilagbeli orszagban elek ahol a helyi penz annyira hulladek, es a helyi kormany annyira korrupt, hogy lehetetlen a helyi penzzel boldogulni. Pl Venezuela.
  - Bunozo vagyok, nem a fehergalleros fajta, es ezert nem tarthatom bankban a penzem. Ezert mindenre keszpenzt hasznalok, de keszpenzt hasznalni draga. Vedeni kell, szallitani, es neha tonkre is megy. Lasd: Bad Boys 2:) Bitcoint hasznalni oriasi sporolas.
 • lammaer
  #5
  És mégis hogy szünteted meg a bűnt? :)

  Hogy veszel rá bárkit, hogyha munka nélkül könnyen hozzájuthat sok sok pénzhez (amit munkával meg se tudna szerezni) akkor ne tegye meg?
 • Cat #4
  A szervezett bűnözés ellen a leghatékonyabb módszer a pénzügyi források elvágása.
 • Sydra
  #3
  A bűnt kell büntetni, nem minden mást. Kismillió dolgot be lehetne tiltani, mert lehet rosszra használni. Ilyen alapon a dollárt kéne először betiltani, mert azt sokkal több bűnre használják. Az ilyen "megoldások" több kárt okoznak, mint az eredeti probléma.
 • Cat #2
  A zsarolóvírus támadások a kritikus infrastruktúrákat (energiaszolgáltatás, kórházi rendszerek) is nagyon komolyan érintik, érthető, hogy ez nem tetszik nekik. És ha egyszerű megfogni, mert a kapott bitcoin utána megjelenik egy kriptotőzsdén, akkor utóbbi ugyanazt a szerepet játsza el, mint egy rablás után az uzsorás.
 • Sydra
  #1
  Tilccccsssák be! Most rögtön!