4
 • wraithLord
  #4
  "...leultunk nezni a Star Trek Picard cimu sorozatot, es ugy ereztuk, hogy szamunkra egyszeruen hianyzik belole a Star Trek is es a Picard is. Ennyi."

  Van benne valami. Star Trek is kevés van benne, Picard pedig tök más.
  Nekem talán a nosztalgia vitte el a hátán az egészet. És hogy nem visszataszító, mint a Discovery. Mert ugyanezt (nem Star Trek), a Discoveryről is a messzemenőkig el lehet mondani, csak az szerintem még ellenszenves és nézhetetlen is.
 • BrockSamson
  #3
  Abszolut igaz, hogy valtozhat a szemelyiseg, sot meg csak ilyen hosszu idore sincs ra szukseg, ahogy a TNG utolso epizodjanak legvegen is latjuk, amikor a kapitany vegul beul a tisztek pokerpartyjara, de a felesegemmel (akivel nemreg neztuk ujra az egesz TNG-t) leultunk nezni a Star Trek Picard cimu sorozatot, es ugy ereztuk, hogy szamunkra egyszeruen hianyzik belole a Star Trek is es a Picard is. Ennyi.
 • wraithLord
  #2
  Igen, csak elfelejtik, hogy az ember máshogy gondolkozik 50 évesen és máshogy 90+ évesen (legtöbben 90+ évesen sehogy sem gondolkoznak már).

  Ráadásul Picard degeneratív idegrendszeri betegsége is ott van, erről szól részben az első évad:

  "Irumodic Syndrome was a degenerative neurological disorder that caused deterioration of the synaptic pathways. The condition caused confusion, delusions, and eventually death. It could take several years to develop and several more before it proved deadly. The treatment of choice in 2370 was peridaxon, though this only relieved the symptoms. Genetic testing could determine if a person may develop Irumodic Syndrome in later life, but not all persons who tested positive would develop the condition."

  Szerintem a kettő közül egyenként is bármelyik elfogadható in-series magyarázat arra, miért viselkedik másképpen Picard most, mint régen. Persze vannak benne egyértelmű ellentmondások is, de ezek nem Picard személyével kapcsolatosak, hanem ismerethiányból fakadó logikai bukta az írók részéről.

  Nekem igazából nem volt bajom vele, inkább úgy jött le, hogy Patrick Stewart élvezi, hogy megint Star Trekben szerepelhet, megint együtt dolgozhat régi barátokkal, nosztalgiázik, és jobban átüt Picard karakterén Stewart karaktere. Persze lehet, hogy csak én szeretném ezt hinni.

  Ezzel a sorozattal kivételesen nem voltak olyan alapvető problémáim, mint a Discoveryvel, aminek láttam az első 9 részét, és azóta se nézem, mert rosszul vagyok tőle, pedig eddig minden ST sorozatot megnéztem legalább 3x, de valamelyiket többször.
 • BrockSamson
  #1
  https://www.youtube.com/watch?v=Yr5Qxgzdgo0