37
Uncharted: Legacy of Thieves Collection
 • lwb
  #37
  Gothic remake-nek nem sok köze van az eredeti gothichoz. Próbáltam a demot, tele cutscene-nel, a feeling teljesen hiányzik.

  Nekem aztán nem fáj, ha kiadnak egy régi játékot. Egy rakást meg is vettem ezek közül, de tökéletesen megértem, ha egy kiadó nem akar remake-kel szenvedni, amikor egy remaster-t már kevésnek érez. Számolnak, osztanak és szoroznak és az jön ki, hogy nem éri meg a nap végén. Ez nekem teljesen oké.
 • robicarlos6
  #36
  Mivel az az engine miatt volt olyan amilyen így ma hiába a 4K meg bármi úgysem tudnád azt visszaadni. De jön a Gothic Remake amiből volt próba verzió is. Más volt a harc jó szar is lett miatta az egész cucc, pedig a háttérben a Gothic feeling már már felfedezhető.
  Witcher 3 meg a Monster Hunter meg a Gothic véletlenül se egy kategória csak mert a típus ugyanaz. Ez kb olyan mint a full sim autó game játékos nem érti hogy lehet ilyen forza horizonokkal játszani 2021-2022 stben holott több mint 10 millión tolják.

  Nem mellesleg ezt a magadból indulsz kit meg hagyjuk, nem véletlen adnak ki régi játékokat ugyanis nem csak nekem adják ki hanem a kiadók látják milliók kajálják a régi játékokat bármennyire nem tetszik ez neked ahogy látom
  Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2021.09.16. 14:45:00
 • lwb
  #35
  Magadból indulsz ki. Én is szívesen játszok a Gothic 1-gyel (ami ugye rpg ... visszakanyarodva a ME-es kommentemhez), de ez nem jelenti azt, ha ma kiraknád 4K grafikával ugyanezt a polcra, a helyben álló, kalimpáló harcrendszerével, akkor meg is vennék az új vásárlók. Te megvennéd, sanszos hogy én is, de akik Witcher 3 meg Monster Hunter World játékokon szocializálódtak, azok nem is értenék, hogy ezt hogy lehet kiadni 2021-ben.
 • robicarlos6
  #34
  Ez pontosan így van

  Egyébként felfogni se tudom miről beszélnek amikor "eljárt felette az" meg "rosszul öregedett" meg "ma már kevés lenne" maszlagokat olvasom. Én mindig a Gothic 1-et hozom fel példának. Mai szemmel user patchek nélkül egy moslék játék, ugyanis a grafikája kőkorszaki ,baltával faragott és csúcs gépeken is 2x fps-est tud az akkori remek engine miatt.
  És rosszul öregedett? Rosszul a fenéket,máig olyan hangulata van még így is hogy sok kalandjáték ma elszégyelhetné magát ugyanis a hangulaton , atmoszférán semmi se fog változtatni pláne nem az idő. Vagy hozhatnék fel példának sok régi SZÁMOMRA jó fps-t, Grafikailag ma nullák de a játékmenet hangulat minden ma is jó ugyanis az fps az fps semmit se fejlődött meg senki se reformálta meg így mitől lenne elavult a játékmenet?
  Nem véletlen hogy sokszor inkább játszok a 10+ éves régi játékokkal sokadszorra mintsem a ma "jó" játéknak tartott bármit akár csak másodszor vigyek végig.
 • PiszkosFred
  #33
  Tiszta sor! Plusz laikusként tippelek, de talán a 4. részt lehet, hogy a frissebb játékmotor miatt aránylag kis ráfordítással lehet egy mai szemmel is elfogadható PC-s játékká "konvertálni"/portolni, míg a korai részekhez sokkal több ráfordítás (anyagi, humánerőforrás, stb.) kellene, ami miatt már nem biztos, hogy megérné a PC-s (újra)kiadás.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.09.16. 11:29:13
 • lwb
  #32
  Az is szempont, hogy a ME egy sztori alapú RPG, ott kevésbé fontos szempont a játékmenet, a történet és a karakterek viszik a hátán az egészet. Az pedig eléggé kortalan dolog. A ME játékmenete nem valami jó, de mivel akció-rpg-ről van szó nem ez az elsődleges szempont.

  Unchartednél nem ez a helyzet. Az egy akciójáték, ott nincs más, mint az akció és a látvány.
 • PiszkosFred
  #31
  > Mass Effect trilógia sem szólt már akkorát

  Nyilván szakmai szemmel nem volt "mekkorát szólnia", remaster lévén ugyanazt a sztorit és körítést kaptad meg amit már 10 éve is láttál, csak rakott az EA/BW egy kis csokireszeléket a tetejére, nyomott bele két kis gyertyát és tessék. Viszont anyagi szempontból egész nagyot ment, vitték mint a cukrot, az évvégi sikerbónuszból lesz megint egy-két yacht :)

  > Magamból kiindulva is tudom hogy a 2010 előtti játékokhoz nem szívesen térek már vissza, a legtöbb rosszul öregedett és nem nyújt már akkora élményt.

  Ez nagyon igaz, erről a gog könyvtáram is tudna mesélni. :) Kisebb vagyont költöttem már régi játékra, csillogó szemmel és lelkesen, aztán telepítés után kiderül, hogy a nosztalgia fátyla bizony sok olyan apróságot eltakar, amelyre sok év távlatából nem emlékszem, és melyek miatt sajnos már nem akkora élmény a játék, mint ahogy emlékeztem. Vannak időtálló örök klasszikusok, amelyek ma is zseniálisak és szórakoztatóak, de sajnos sok játéknál érzem azt, hogy mai fejjel már nem fog menni a játék, nem szórakoztató a irányítása/grafikája/menürendszere/stb miatt.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.09.16. 09:53:19
 • caps lock
  #30
  Szélsőségesen fogalmaz, de az igaz hogy elsősorban az ő véleménye számít. Sok példát tudnék mondani magam is játékok és filmek terén amiket lehúztak, én mégis imádtam, vagy fordítva, felmagasztalták én meg nem értettem mire a nagy hype. De általánosságban valóban igaz hogy a többségi értékelés, akár pozitív akár negatív, nem légből kapott és érdemes figyelembe venni.
  Az Uncharted megítélése is inkább pozitív, de vegyük figyelembe hogy az első három játék megjelenése óta eltelt tíz év. Azóta rengeteg minden fejlődött és a közönség is változott. Magamból kiindulva is tudom hogy a 2010 előtti játékokhoz nem szívesen térek már vissza, a legtöbb rosszul öregedett és nem nyújt már akkora élményt.
  A Mass Effect trilógia sem szólt már akkorát, hiába adták ki felhúzott graffal nemrég, a régi klasszikusok csak radikálisan megújulva tudnak versenyben maradni. Az Ubisoft is visszadobta a Sand of Time-ot a sok negatív kritika miatt. Egy grafikai tuning nem volt elég az embereknek. Mindig az új Resident Evil játékokat hozzák fel példaként, de joggal, mert a Remake nemcsak modernizálta de szellemében is hű tudott maradni a gyökerekhez.
 • lammaer
  #29
  Ez akkor működhetne ha végtelen időd lenne és mindent ki tudnál próbálni. Pl már az megéri ha az ember steamen ránéz az általános vélekedésre, meg esetleg belekukkant pár pro/kontra reviewbe.

  Persze mindenki szereti fenne hirdetni magáról hhogy ő különleges, ő nem olyan mint az átlag, az ő izlése radikálisan eltér mindenki mástól. a valóság azonban az, ha egy játékról 100-ból 99 embernek nagyon szar a véleménye, akkor az az is. És sansosan mi is mindannyian átlagosak vagyunk :D

  A nagyon jó véleménynél max annk áll fenn a veszélye hogy az adott stílust eleve nem cspi az ember - pl én esetemben az anime / japán imádat nem jön be. De ezt azzal szűröm hogy értelemszerűen ilyen játékok revieweit nem is keresem :)

  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.09.15. 23:54:57
 • MerlinW
  #28
  Csak nem megint keltjük a feszkót? Nahát, nahát.
 • lwb
  #27
  Köszi a figyelmeztetést, akkor maradok az értelmes kommentelőknél a jövőben.
 • robicarlos6
  #26
  Soha nem adok más mondandójára film/játék/sorozat/bármi terén. Ugyanis nekem van döntéshozatali képességem, és nem az ismeretlen emberek fogják megmondani nekem (és sok más embernek) mik tetszenek mit nézzen mit játsszon stb.
  Szomorú élet lehet ha valaki ilyenekre kell hagyatkozzon
  Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2021.09.14. 12:32:17
 • PiszkosFred
  #25
  Ne foglalkozz vele, amiota regelt, azota ilyen szintu a kommunikacioja minden forumban. Ignore es kesz.
 • lwb
  #24
  A 4-ben javítottak ezen kicsit. Nemcsak a grafika meg az animáció lett jobb, hanem az akció és a platforming is. Az u1-2-3 jó volt a maga idejében, de a grafikán túl a játékmenet felett is elszállt már az idő. Teljesen megértem, hogy nem akart vele szenvedni a sony.
 • lwb
  #23
  Te hülye vagy baszki. Az u1-2-3-ról van szó. Amit nem ad ki a sony. Teljesen lényegtelen, hogy milyen más régi játékokat ad ki, mivel nem azokról volt szó, hanem erről a háromról. Azok nyilván még ma is olyanok, hogy a sony szerint megéri az új kiadás. Ebből csak a te pici fejedben jön az le, hogy akkor az u-1-2-3 is ilyen, csak a sony ... izé... direkt ki akar veled baszni meg nem szereti a pénzt, ezért nem adja ki újra.

  Egyébként, bár gondolom egy kurva szót nem beszélsz angolul, figyelemhiányos kis izé vagy, de ha mégsem így lenne, akkor nézd meg ezeket a hosszú kritikákat a három játékról. Jók és pontosak. Mai szemmel. Kb osztom, amit a srác mond.

 • robicarlos6
  #22
  "megsértődsz, hisztizel, csapkodsz" Itt egyedül te próbálod megmagyarázna amire a sony céget vett meg hogy portolja a régi cumokat pc-re hogy szar régi játékmenet és egyéb baromságokat amik a szádból jönnek.
  Neked biztos külön írnak majd egy elnézést kérünk levelet ha még sokan szenvedsz. Beszélgetni jövök igen de ilyen emberekkel mint te nem lehet erőlteted a hülyeségedet. Biztos azért jönnek a régi címek újrakiadásai is halomba mert elavult minden bennük és vér gagyik manapság.
 • lwb
  #21
  Végigtoltam PS4-en remasteren is és már ott is érződött a kor. Egyébként többször is végigtoltam, de már a megjelenéskor kapott kritikát a játékmenet, ami már akkor sem volt túl bonyolult.
  Hozod példának a Tomb Raidert, közben elfelejted, hogy nem véletlen, hogy ma nem a régi TR-ekkel játsszunk, a játék kapott pár éve egy rebootot, ami teljes átvariálta a régi játékmenetet. Képzeld, elég öreg vagyok, hogy új korában játszottam az eredeti TR-rel. Rövidnaciban duplapisztollyal lövöldöztük a farkasokat meg a t-rexet szaltózva. Akkor jó volt. Ma már nem lenne az.

  A modorod, meg kb egy 12 évesé. Az én korom ki van írva sg-n, egy klikk csak, kb ennyire figyelsz mindenre. Képtelen vagy feldolgozni az ellenvéleményeket, megsértődsz, hisztizel, csapkodsz, személyeskedsz. Mint egy gyerek. Felnősz, aztán majd visszajössz ide beszélgetni, addig fárassz mást. Oké?
 • Voltan
  #20
  Én mostanság játszottam először az 1-2 remasterekkel PS4-en. Az elsőt letoltam, a kettő felénél vagyok. Alapvetően tökre élvezem, de kétségtelen, hogy faék egyszerűségű a játékmenet - mennyé, fedezzé fel, aztán egy aréna, és egy rakat elenfél, majd goto 10. Szóval nincs túlbonyolítva enyhén szólva, viszont azt amit kínál, azt tényleg faszán teszi, pörgős, látványos, olykor kimondottan filmszerű élmény.

  A 4 is megvan, de ott még nem tartok. De tény, hogy ezekhez képest egy Tomb Raider már maga a komplexitás :)
 • robicarlos6
  #19
  Te akkor és ott letoltad. Hidd el nem neked készítik hanem annak a több milliónak aki a ps-t bottal se. Tetszik érteni? Szóval ja én se tudom te mennyi vagy de amiket írsz mint egy kiscsoportos. Mintha te körülötted forogna a game ipar.
  Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2021.09.14. 10:18:14
 • lwb
  #18
  Figyelj. Tudom, hogy ez egy fórum, de próbálj már meg árnyaltabban fogalmazni. Mint egy értelmes embernek látszó valami. Akkor is, ha nehéz. Azért, mert szerinted az U1-2-3 ma is olyan színvonalat képvisel, hogy hűha, attól még másnak lehet más a véleménye. Pl. nekem, aki megjelenés napján játszottam ps3-on mindhárommal. Ettől még egyik fél sem ír "hülyeséget", hanem más a véleménye.

  Nem tudom hány éves, vagy de egy elvileg felnőttnek ezeket nem kéne megmagyarázni, ennyi esze kellene lennie magától is.
 • robicarlos6
  #17
  Nem a nosztalgia a hülyeség hanem amit írogatsz. Sok játék ma csak szeretné ha olyan színvonalat megüthetne amit az Uncharted 1-2-3 képvisel..
 • lwb
  #16
  A nosztalgia elég erős dolog, ne becsüld alá. Ebben semmi szar nincs. Az első három uncharted még a remastered collection is nem öregedett szépen. A lövöldözés, a platforming, a fedezékből való izé mind-mind a 10-15 évvel ezelőtti színvonalnak felel meg. Az U4 meg a LL viszont mai szemmel is szépek, az animáció jobb, a lövöldözés is jobb, a platforming is - a játék modernebb.
  A sony nyilván úgy döntött, hogy nem tesz bele erőfeszítést, hogy mai szintre hozza, nem éri meg. Inkább csak kiadja a két modern részt.
 • robicarlos6
  #15
  Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Ezek kb Tomb Raider +-ok mindegyik rész azt meg kajálja a nép. Szimplán a szokásos debil Sony döntés. Egyébként szar lehet neked ha te nosztalgiára hivatkozva kell hogy játssz bármivel és a többi ember legtöbbször azért áll neki bárminek mert tetszik neki
 • lwb
  #14
  Az eredeti 1-3 eléggé régi játék és ha nincs meg a nosztalgia, akkor 2021-22-ben már nem lenne olyan vonzó a játékosoknak. Ráadásul nagyon nem kell ismerni az első három rész történetét. Annyi elég, hogy te vagy Nathan Drake, egy modern Indiana Jones-féle kincsvadász kalandor félig visszavonulva, Elena meg Nate felesége, Sully meg a régi barátja és kész. Minden más dolog kb új volt a régi játékosoknak is, de nem spoilerezek.
 • NEOreg3
  #13
  Jó lett volna a PS3-as trilógia is, de szerencsére a 4 története teljesen különálló, így maximum a visszatérő karakterek nem ismerete okozhat gondot.
 • JonasSandor
  #12
  Remélem mert sose voltam konzolos. De igen jobb mint a semmi.
 • robicarlos6
  #11
  Az kamu volt. Redditen valaki viccesnek találta hogy a teljes kollekció jön pcre. De nem fog. De ez a 2 rész is jobb mint a semmi. A másik 3 pedig akit érdekelt megvan neki ps accounton sony ingyen osztásból Egyszer talán gép is lesz hozzá véve
 • JonasSandor
  #10
  Én azt olvastam hogy jönni fog mindhárom része is pc-re.
 • Evin
  #9
  Ne zavarjon, hogy mindkettő csak PS4-re jelent meg.
  Az Uncharted 1-2-3 játszható PS3 emulátorral, mert megjelentek PS3-re.

  Egyébként van Remastered Uncharted 1-2-3, szintén PS4-re.

  Működő PS4 emulátor nincs jelenleg PC-re. A PCSX4 kamu, ha valaki esetleg rátalált.
  Utoljára szerkesztette: Evin, 2021.09.12. 09:49:20
 • robicarlos6
  #8
  Hamarabb biztos nem mivel a 4. résszel meg van erősítve, hogy a többi soha nem jön. Szóval aki akar Uncharted 1-2-3-azni annak venni kell ps3-ps4-ps5 trioból valamit vagy várni az emulator csodát
 • Montanosz
  #7
  ja értem,köszi....:-)
 • caps lock
  #6
  RPCS3. De nagyon erős gép kell hozzá és még úgy sem stabil a teljesítmény. Állandóan kifagy, a framerate 10 és 20 között ugrál, egy technikai rémálom. Én ennek ellenére az első részt végigjátszottam. A többivel nem éri meg próbálkozni, hamarabb adják ki PC-re mire lesz egy életképes emuláció.
  Amúgy több mint tíz éves játékokról beszélünk, mai szintre felhozni egy remaster nem lenne képes, egy remake meg sok idő és költség. Érthető hogy csak a legújabb darabok kapnak portot. Meg aztán akit nagyon érdekel, már szinte fillérekből vehet egy használt PS3-at és pótolhatja a korábbiakat.
 • Montanosz
  #5
  melyikkel megirnád, mert párat kiprobáltam de nem igen sikerült mükodlsre birni, illetve nem mindegyik játék indult el
 • Anonymusxx
  #4
  Szerencsére emulátorokkal lehet pc-én játszani velük...
 • robicarlos6
  #3
  Uncharted 4 történet:

  Az Uncharted 4: A Thief’s End története három évvel az előző rész eseményei után játszódik. A főszereplő gyerekkorában kezdődik a történet, még azelőtt, hogy találkozott volna Sullyval. Egy árvaházban nő fel, bátyját kirúgták az intézetből, majd visszatért és közösen szöktek el kalandvágyból. Fontos dolgokra bukkantak édesanyjuk hagyatékában. Önszántukból egy panamai börtönbe mentek, mivel egy felhalmozott kalózkincs nyoma a börtönben található. Váratlanul menekülniük kellett, végül csak Nathannak sikerült elmenekülnie ,azzal a tudattal, hogy bátyja meghalt. Nathan később feleségül vette Elenát, akivel nyugalomban élt egy nagy családi házban, majd egy váratlan vendég érkezett hozzájuk. Kiderült, nem halt meg bátyja, egy alvilági személy segítségével sikerült megszöknie a börtönből, azzal a feltétellel hogy a kincs felét ő kapja meg. Segítséget kér Nathantól, és kezdetét veszi az utolsó kaland.

  Uncharted: The Lost Legacy

  Az Uncharted: The Lost Legacy története két eddigi mellékszereplő körül bonyolódik. Ők Chloe Frazer és Nadine Ross. Chloe először a sorozat második részében bukkant fel, majd a harmadikban is végig jelen volt. Ellenben Nadine csak a negyedik részben szerepelt, ráadásul ott sem feltétlenül a jók oldalán – habár a történet végére az ő álláspontja sokat változott. A lényeg azonban, hogy ezúttal ők ketten fognak össze, hogy felkutassák a rég elveszett Hoysala királyság romjait, ahol a legenda szerint Ganesh isten letört agyara is megtalálható. Mondani sem kell, egy egykori istenség ilyen ereklyéje felbecsülhetetlen értéket képvisel – és mint olyan, a rossz fiúk érdeklődését is felkelti. Ezek a rossz fiúk ezúttal az Indiában éppen dúló lázadás egyik oldaláról kerülnek ki, így Chloe-nak és Nadine-nak mindjárt egy seregnyi állig felfegyverzett lázadóval is szembe kell néznie.

  Remek döntés kiadni egy 4. részt az első 3 nélkül. Szerintem valami év blama díjra ment itt rá a Sony.
 • caps lock
  #2
 • caps lock
  #1
  Nathan Drake utolsó kalandja és a csajos spin-off felújítva PC-re is megérkezik.