4
 • Tetsuo
  #4
  Szerintem meg a kettő ugyanaz, sőt Kína is azonos cél mentén, a totális uralom fokozatainak kiépítése érdekében ellenőriz.
 • lammaer
  #3
  Ha szabad választani akkor közemberként inkább a B opciót választom. Nincs egy súlycsoportban az orosz meg az US "párhuzam".

  Egy hivatalban lévő elnöknek megvannak a lehetőségei hogy hallassa a hangját akkor is, ha a facebookon vagy youtubon esetleg cenzúrázzák
  (és őszintén, trumpnál szerintem ez el is fért, mert elnök vagy nem elnök, egy kretén volt - mert aki felveti hogy covid ellen fecsekendezenek be fertőtlenítőszert arra ez a legenyhébb kifejezés).

  Ezzel szemben ha az állam alkalmazza a cenzúrát, a szenvedő fél - jelen esetben az állampolgárok - semmit nem tehet. Nincs hatalmában hogy hallassa a hangját.

  Plusz az hogy valaki elnök nem áll mindenek felett (bármennyire is megszoktuk ezt idehaza), a törvények rá ugyanúgy vonatkoznak, és az EULA is egy szerződés amihez tartania kell magát. Ha bemegy egy éttermbe, nem szarhat az asztalra mert ő elnök....
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.09.07. 21:30:39
 • asgh
  #2
  "Az intézkedést bírálók szerint viszont Oroszország cenzúrát alkalmaz és ismét csorbította a véleményszabadságot, miközben a különböző hatóságok egyre többször és durvábban lépnek fel az ellenzéki pártokkal és a másként gondolkodókkal szemben. "

  Ezzel szemben az USA-ban teljesen oké, hogy a még hivatalban lévő elnököt egész egyszerűen eltüntetik a szociális médiából és a követői által létrehozott alternatív közösségi szolgáltatásokat kitiltják a nagyobb platformokról.
 • Sydra
  #1
  Az állampolgár az állam tulajdona. :D