1
  • repvez
    Szüli
    #1
    nem tudom, hogy miért ebben az irányba indultak el az autogyárak a fejlesztéssel.
    Nem a térképeknek kellene centi pontosnak lennie hanem olyan érzékelöket kifejleszteni a kocsihoz, hogy bárhol bármikor tudja a saját helyzetét és határait.

    Attól, hogy tudja centi pontosan a térkép, hogy mi merre van, még a kocsi nem biztos, hogy ugy is fog menni.

    Egy dinamikusan változó helyzetet sose fog lekövetni a térkép softvere.
    Vagy ha azt az adott illető nem veszi meg a frissitést mert drága pénzért árulják azután, hogy valaki megvette a kocsit.
    Igy hiába lesz a térkép naprakész, ha a tulajok évekkel ezelötti verziot használnak majd belöle.

    Az önvezető autót egy önállo egyégnek kelletzt volna fejleszteni ami a saját környezetét érzékeli, hogy mi van pontosan körülötte.
    A térkép lehetne pontatlan is, mert ha a kocsi tudja, hol vannak a határai és hol helyezjezik el akkor eltalál bárhol.
    Ugy mint régen GPS nélkül is papir térképpel is mindenki odatalált , pedig azok a térképek se voltak pontosak, de az irányt megmutatták.
    Itt is ezt kellene, a térképnek csak anyni haszna lenne, hogy megmondaná a kocsinak, hogy melyik uton mennyi kilométert menjen, de a többit meg a saját szenzoraival kellene megoldania, hogy pont hol is kell lennie, hogy ne ütközzön semminek és az uton maradjon ahogy az emberi vezeto teszi.

    Ha egy ilyen önállo egységként tekintenék a kocsit akkor nem kellene nagy menyniségu adatot letölteni és folyamatosan updatelni a teljes adatbázist.
    Egyedül azt kellen a külsö rendszernek tudnia, mint most a waze, hogy hol mekkora a forgalom, és az 5 és 6g tájékán minden auto megosztaná a sebességét és irányát egymással egy bizonyos távolságon belül és ahhoz kalkuláltan változtatná a sebességét.
    Igy elkerülhetüek lennének a dugok a piroslámpák és a jelzőtáblák is, mert ha minden kocsi tudja, hogy melyik kerszteződésben hol jon menynivel egy kocsi akkor az szerint tud lassitani vagy gyorsitani, hogy ugy tudjanak áthaladni a kereszteződésen, hogy ne zavarják egymást.

    de ebben egy centi pontos térkép semmit sem fog tudni segiteni a szoftvernek.

    Ezért nem értem én ezt az irányt.