36
  • kvp
    #35
    Azert nem ennyire rossz a helyzet, irok par peldat:

    "hamis/falspozitív PCR-tesztekkel"

    A PCR tesztek (mint ahogy a gyorstesztek kozzul a jobbak is) csak a koronavirusokra reagalnak. Europaban a legtobb megfazast koronavirus okozza. Csak nem feltetlen a mostani, hanem egy evszazadokkal korabbi jarvanybol ittmardt, amire a mai lakossag nagy aranyban immunis.

    "a Robert Koch Institut féle módszertant választva ... a covidban elhunytak számát úgy számolják"

    Azok halnak meg covid-ban, akiknel halaluk utan vagy a betsegseguk soran kimutathato volt a covid. Az autobaleseteket nem veszik ide, de pl. az oltasi baleseti halalozasok benne vannak a statisztikakban. (a publikus listaban is, csak nezni kell hozza a megjegyzes rovatot is) Tehat az is benne lesz a statisztikaban, akinek csak a nyalkahartyajara kerult virus a halala utan, de az nem aki pl. influenzaban vagy balesetben hal meg.

    "a covid egy szezonális influenza mortalitási rátájával bír, nem veszélyesebb nála"

    5-10 ezer ember is sok. A covid-os halalozasok 30 ezer korul vannak, ennek kevesebb mint fele az oltasi baleset.

    "20 éve próbálnak oltást készíteni, semmilyen sikerrel, ez a mostani sem nevezhető sikernek, mert félévente kell majd ismételni"

    Mindenki azt remeli, hogy most talan sikerul, mert azzal a normal megfazast is el lehetne tuntetni orokre (az is csak egy masik koronavirus torzs). Egyebkent az elso ket oltas utan 3 havonta, azaz negyedevente kellene ismetelni. Az influenza virus ellen eleg evente, mert lassabban mutalodik. (persze az nem is arra lett trenirozva, hogy gyorsan mutalodjon)

    "a covidra VAN kezelés, az hazugság, hogy csak az oltás a megoldás"

    Persze, hogy van. Csak annak is vannak mellekhatasai, Indiaban nagyon sokan haltak meg a sikeres kezeles utan a legyengult immunrendszer miatt bakterialis fertozesekben vagy sima hazi peneszgombatol. Szoval a nyugati vilagon kivul mar mindenhol hasznaljak, de az sem az igazi. Jobb nem elkapni.

    "tényleges hatékonyság az Absolut Risk Reduction-nel jellemezhető"

    Egyik sem jo meroszam. Mivel csak az emberek kb. 3%-a halna meg a betegsegben, ezert eleg lenne oket beoltani egy 100%-os oltassal. De nincs 100%-os oltas es egyelore nem tudjuk elore ki az a 3% akit oltani kellene. Ezert beoltanak mindenkit es ha 100%-os atoltottsagnal kevesebb mint 3% hal meg az oltas es a betegseg egyuttes hatasakent, akkro a gazdasag mar jol jart. Persze itt jon az, hogy az idoseket vedik a fiatalok eletenek felaldozasaval, de a legtobb politikus es nagytokes idosebb, tehat ertheto, hogy magukat vedik inkabb.

    "Orvosi szempontból például mi indokolja a gyerekeknek/fiataloknak a vakcina beadását, hiszen nekik kb. semmi bajuk nem lesz a covidtól,"

    Ha mukodik az oltas, akkor azert hogy ne adhassak at azoknak az idoseknek akiknek nem hatott az oltas. Ez a nyaj immunitas alapelve. Persze ha annyira elmutalodik a virus az oltashoz kepest (lasd most), hogy az oltottak tunetmentes szuperterjesztove valnak, akkor pont ellentetes a hatas es csak ront a helyzeten. Ezt a politikusok valoszinuleg nem latjak vagy a tenyleges donteshozoknak ez megfelelo eredmeny.

    "Sok ember pl. tesz az egészségéért, nem mérgezi magát adalékanyagokkal stb. természetes anyagokat preferálja, miért kötelezik arra, hogy vegyi anyagot juttasson magába rutinszerűen félévente/rendszeresen megismételve, így garantáltan rövidítve az élettartamát?"

    "A virológusok azt tudják, és több országból jelezték, hogy az oltások megkezdésével jelentek meg a vírusvariánsok (pl. Németország), mert nem jól működő immunrendszerű vagy immunszupresszáns kezelést kapó emberek variánsgyárrá változnak."

    Ez termeszetes jelenseg, ha egy oltas nem eleg hatekony (>90%) es nem jon letre eleg magas atolottsag egy virus generacio alatt (jelen esetben 2-3 het), akkor csokken a fertozheto szemelyek szama (a meg be nem oltottotakra es azokra akiknek nem hatott az oltas) igy a virus evolucios nyomas ala kerul, hogy vagy atterjed az oltottakra vagy kipusztul. Mivel ez a virus gain of function-re van optimalizalva, igy akar 2-3 het alatt kepes lehet alkalmazkodni egy uj 100%-os vedettseget jelento oltashoz is, ha nem oltjak be a lakossag legalabb 90%-at a rendelkezesre allo 2-3 het alatt.

    Viszont ha a a lassu es gyenge oltasi programok miatt annyira veszelyesse valik a virus, hogy oltatlanul 100%-os valoszinuseggel meghal valaki, akkor nem lehet nem oltatni. Az eredeti wuhani kiindulasi allapothoz kepest mar most sikerult 1000-4000x-es hatekonysaga felvinni a virust a teljes Fold populaciojat hasznalva es kozben levinni az elso tuneteket a szinte detektalhatatlan szintre, igy ha a halalozasi szamokat is fel tudja vinni a virus (persze csak hosszu tunetmentes lefolyas utan), akkor aki nem kap oltast az egyszeruen meghal es mindenki masnak szuksege lesz elete vegeig 3 havonta a frissitesre (azaz evi 4 oltasra). Ez a nemzetkozi donteshozoknak jo igy, elvegre aki nagyon pattog az nem kap uj oltast es vagy izolalja magat a tarsadalomtol vagy "magatol" meghal par honap alatt. Mindezt egy jarvany sajnalatos mellekhatasakent, tehat nem a donteshozok tehetnek rola, hogy igy alakult. A nemet GDP legfontosabb huzoagazata lett a Pfizer gyogyszergyartasa, nem valoszinu, hogy a jovoben nem szeretnek ezt tovabbvinni es boviteni.

    Kina ezzel szemben a teljes lefolytason dolgozik, ugyanis nem tudnak eleg nagy mennyisegben eleg hatekony oltast kesziteni, igy amig nem zarjak le orokre a hataraikat, addig mindig ujrafertozodnek. Lassan ott tartunk, hogy ha a kinai nephadsereg nem rak rendet a Fold tobbi reszen (kb. mindenhol), akkor nem fogunk tudni megszabadulni a jarvanytol, mert a nyugati vezetok vagy nem kepesek ra vagy nem is all erdekukben. Na most a kinai nephadsereg modszerei nem a legjobbak az egyen szempontjabol, bar osszessegeben hatasosak.

    Kozben Magyarorszag fu alatt sajat oltas gyarat epit, kinai technikaval, tehat az mRNS-es technika helyett a 150 eves hagyomanyos megoldassal (elolt virusok sos vizben). Ezen oltasoknak nagy elonye, hogy nem veszelyesek, nagy hatranya, hogy nem eleg hatasosak minden embernel. Viszont legalabb eleg csak azokat beoltani vele akikre tenyleg veszelyes lenne a virus. Ha osszejon (es nem valtjak le oket kozben), akkor tobbet nem lennenk rakenyszeritve a nyugati oltasok hasznalatara, fuggetlenul attol mi van bennuk. De persze ez megint a szokasos magyar szabadsagharc, mert a mostani kormany nem akarja alairni az uj egyesult europai unios alkotmanyt es onkent atadni a hatalmat az uj EU-s egysegkormanynak amit az EU-s parlament valasztana. Ha levaltjak oket akkor a sajat vakcinagyar es a mindenkori magyar kormany es palament is megy a levesbe. Itthon meglepoen sokan szeretnek ezt es Nemetorszag szovetsegi tartomanyakent csatlakozni az egyesult europai uniohoz.
  • kvp
    #32
    Az oltasok egy adott szazalekos hatekonysag szerint hatnak. Csak a 100%-os hatekonysagu oltas ved meg mindenkit, de ilyen nincs. A 80%-os hatekonysag azt jelenti, hogy 10 beoltottbol ha mind a 10 embert fertozesnek teszunk ki, akkor 2 fog kozzuluk meghalni. Ez persze csak az oltasban beadott virus valtozatra igaz, a kesobbi mutansokra egyre kevesbe. (minel jobban elter az uj annal kevesbe hat, ez a gorbe tart a 0-hoz) Az oltasok mellekhatasai eseteben az egy tudatos dontes, hogy egeszseges emberek eletet aldozza fel a tarsadalom nalluk nagyobb szamu, betegebb ember eletenek megmenteseert. Ne felejtsuk el, hogy a vezeto nagytokesek joreszt nem fiatal es egeszseges emberek es a gazdasag szamara sokkal fontosabbak mint a gyerekek es a fiatalok, akikbol eleve tobb van.

    Hogyan alakult ki a virus jelenlegi tudasunk szerint? Volt egy delkinai banyaban egy denever kolonia, amitol kis mertekben megbetegedtek a banyaszok kb. 5-6 evvel ezelott. Ezt a virust vittek kutatasi celbol az ujonnan atadott wuhan-i laborba, amit amerikai penzbol hoztak letre meg az Obama altal hozott ilyen jellegu amerikai kutasokat tilto szabalyozas miatt. (Bill Gates egyszeruen mashova vitte a penzet ha amerikaban nem hagytak, hogy arra koltse amire akarta) Ez a labor eredetileg alacsonyabb biztonsagi szintu volt, de papiron felfejlesztettek. (csak valamiert a penz egy resze ellopasra kerult) Itt vegeztek gain of function kutatasokat (jo es szeles korben publikalt erdemenyekkel), ami arrol szol, hogy arra trenirozzak a virust hogy minel alkalmazkodobb legyen. Nem halalosabb, csak alkalmazkodobb. Valahogy sikerult osszehozni egy olyan valtozatot, ami nem pusztult el a labor fertotlenito rendszeretol sem es igy az elvileg mar tiszta eszkozokon kijutott a kutatok kozze. Aztan valoszinuleg az egyik kutato elment hazafele bevasarolni a kozeli piacra...

    Hogy jon ez az oltasokhoz? Ugy, hogy ha nem 100%-os hatekonysagu oltassal oltunk es nem eleg nagy szamban ahhoz, hogy nyajimmunitas alakuljon ki (ennel a virusnal ez 90% folotti atoltottsagot jelent), akkor ahogy a virus terjed az oltatlan es hatastalanul oltott lakossagon at, ugy mutalodik minden tovabb masolasnal. Mivel a lakossag jelentos resze oltott, ezert csak a nagyon ramenos, a kiindulasi valtozatnal ramenosebb virus variaciok tudnak megelni a kisebb fertozheto lakossag miatt. Igy elobb utobb kialakul egy olyan valtozat ami a sikeresen oltottak egy reszet is meg tudja fertozni. Igy az oltasok hatasossaga fokozatosan csokken es elobb utobb mindenki ujra oltatlannak szamit. Ha nem megyunk utanna az uj oltas valtozatokkal es nem oltjuk kampanyszeruen (ket-harom heten belul) a lakossag legalabb 90%-at (a teljes bolygon), akkor ahol felig oltott lakossag lesz vagy nem 100%-os hatekonysagu az oltas, ott mindig ki tud tenyesztodni egy uj, meg hatekonyabb virus varians. Raadasul ez a virus eleve eveken at arra lett tenyesztve, hogy minel alkalmazkodobb legyen, tehat a hasznos mutacios rataja eleg magas, igy gyorsabban tud alkalmazkodni mint egy atlagos termeszetben elofordulo virus.

    A fentiek fenyben a vilag teljes lezarasa jelenthet megoldast (kb. 3 hetre), amikor az emberek meg az utcara sem mennek ki. (a kutyat sem viszik le) Ha ez nem megoldhato, akkor egy nagy tomegben eloallithato, kozel 100%-os hatekonysagu oltas kell, amivel a lakossag 90%-at be kell oltani. (vagy 90%-os hatekonysagu oltassal a lakossag 100%-at, a szorzat szamit) Mindezt 2-3 het alatt, hogy ne mardjon ideje mutalodni a virusnak.

    Minden mas intezkedes csak lassitja a virus terjedeset, de megallitani nem tudja. A maszk jo, de a teljes kijarasi tilalom jobb. A reszleges atoltottsag jo, de mivel gyorsan mutalodik a virus, ezert igazabol a kifejesztestol szamitva max. 3 honapig eleg hatekony csak egy oltas, komolyabb lezarasok nelkul ez inkabb csak 3 het.

    Egyebkent ha semmit nem csinaltunk volna, akkor kb. 3-4 ev alatt mindenki vedette vagy halotta valna termeszetes uton, tehat oltasok nelkul a virus mindenkit megfertozne, nem mutalodna jelentosen mert nem lenne ra szuksege es Magyarorszag eseten csak kb. 3-400 ezer halott lenne. (4 evre szetszorva, tehat a mostani 30 ezres szint kb. haromszorosa, lasd az 1919-1922-es h1n1 jarvanyt) Viszont ha sok helyen oltanak a vilagban, akkor erosebb valtozatok kerulnek eloterbe es a fenti 3%-os termeszetes halalozas (3-400 ezer fo) siman felmehet akar a 60%-os halalozasi rataig is, evek helyett evtizedekre kitolva a jarvany lecsengeset. (az elozo tobb szaz evvel korabbi kinai koronavirus jarvany virusa vegul beleolvad a szokasos europai nyari megfazasok kozze) Csak eleg benan kell kezelni a problemat. (a reszleges es lassu oltasi kampanyok, teljes lezaras nelkul pont ezt adjak)
  • Sydra
    #31
    Nekem is 3 ember halt meg a környezetemben az oltás utáni 1 héten belül.
    A covid halottakról meg ugye tudjuk, hogy szinte mindenki covid halottnak van nyilvánítva aki pozitív pcr teszt után halt meg. Ezt sokan szeretik tagadni pedig még hivatalos sajtótájékoztatón is elimserték. Az influenza statisztikák meg le lettek nullázva. Vagyis akinek most megfázásos tünetei vannak az mind covid-osnak van nyilvánítva.
  • caprine #30
    Azért ezt megcáfolnám: "viszont kisebb a fertőzés esélye..." Egy izraeli statisztika szerint (százalékosan ott a legtöbb beoltott a világon) az oltottaknál 8x gyakoribb a fertőzés mint a nem oltottaknál.

    Idén 3 rokonom hallt meg a vakcina beadása utáni 1-10 napon belül, egyik sem volt covidos, de a vakcina biztonságos mi????
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #29
    Az tény, hogy a beoltottak is terjeszthetik a vírust, viszont kisebb a fertőzés esélye, mivel jóval kevesebb vírus lesz az orrukban, szájukban, ezért megéri beoltani a gyerekeket is..

    Itt a szomszédságban van egy gyerek, aki még fél évvel Covid fertőzés után is rendszeresen jár a klinikára szövődmények miatt.

    @kwabena44
    Köszönjük a konteót Emese!
    ( https://en.wikipedia.org/wiki/America%27s_Frontline_Doctors )
  • derapoka
    #28
    "Igen az oltás miatt enyhe mellékhatás felléphet, a vírusba bele lehet halni -> szerintem egyértelmű a választás."

    Nem a vírusba halsz bele, hanem a vírus szövődményébe a tüdőgyulladásba. Vagy is nem, annak a WHO protokollnak ahogyan kezelni kell, pl. agresszív lélegeztetésnek. Egy román doktornő alternatív kezelése majdnem 90%-os túlélési rátával, szemben a protokoll majdnem ugyanekkora halálozásijával. Majdnem lecsukták.
  • Ebolo
    #26
    Mostanában sok olyant néztem ahol még Fanucci is mondja, az oltottak terjeszthetik a vírust, ezért kell nekik is maszk meg bla bla bla. De akkor pont ez az érv ellenkezője miatt olttassák a fiatalokat. Ha most ez igaz amivel most takaródznak, akkor nincs értelme a gyerekek oltásának.
  • Nagybela28
    #25
    "Mind a maszk hasznalata, mind a tavolsagtartas, mind a vakcina teljesen megalapozott, es az elmult evben gyakorlatban is bebizonyosodott"

    Mikor és hogyan is bizonyosodott ez be? Emlékezzünk csak vissza a Január-Február-Március időszakra. Annak ellenére, hogy kötelező volt a maszkhasználat tömegközlekedésen és a kültéren is/távolságtartás, zárva voltak a szórakozóhelyek/kocsmák/műszaki cikkeket árusító boltok, nem voltak koncertek, ahol nagy tömegek tudtak volna összegyűlni, újabb és újabb halálozási rekordok születtek. Amikor jött a nyár, sokan ellenezték a kormány döntését (főleg ezek a jól (le)fizetett virulógusok, akikről eddig nem is hallottam), hogy újra meg fog ugrani a fertőzések/halálozások száma, ha kinyitnak a kocsmák/éttermek és nem kell a maszk sem. Érdekes módon nem az történt, amit ezek az okostojások jósoltak. Az senkit nem érdekelt, hogy a korlátozások ellenére mi lehet az oka annak, hogy rekordokat dönt a fertőzések száma (már ha igaz egyáltalán) pedig „mindent megtett” a politika, hogy elejét vegye a fertőzésnek. Mégis tavasszal az elsőszámú közellenség a vendéglátóhelyek/szórakozóhelyek voltak, amik hónapokig zárva voltak. Hol ebben a logika?
    Maga az állítás is hamis, hogy mindent megtett a politika: Kínában például állítólag nagy sikere volt a kontaktkutatásnak, amivel meg tudták állítani a járványt. Európában miért nem csinálták ezt? Vagy amikor tavaly kitört a járvány, akkor a hatóságok miért nem rendelték el azonnal a légi személyszállításnál az azonnali két hetes karantént? Hónapokig boldog-boldogtalan repkedett össze-vissza a világon, mire a hatóságok nagy nehezen csináltak valamit. Szerintem így lett széthordva a vírus.
    Ami meg az oltásokat illeti, érdemes szétnézni a Pfizerrel oltottak csoportban, elég durva tünetekről/esetekről számolnak be.
  • Sydra
    #24
    "Vitatkozz velem! Én fontos vagyok! VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!"
    Mint egy kisbaba!
    Amiket mondasz már 1 éve is hülyeségnek számítottak és te vagy az 1000-ik aki előadja mint újdonságot. Egy vitát sem néztél meg ezekről, csak a default propagandát tolod. Nyilvánvalóan nem vagy érdekelt semmilyen értelmes vitában.
    Ha mégis érdekel bármi a buborékodon kívül kezdésnek nézz mondjuk Robert W. Malone interjúkat. Érdemes nem google-t meg youtube-ot használni, ha bármi objektívat akarsz látni!
  • Sequoyah
    #23
    Komolyan ez minden amit tudsz mondani? Semmi tenyadat, logika, referencia tanulmanyokra?
    Erre mondjak hogy ha csondben maradtal volna akkor jobban jartal volna:D
  • Sydra
    #22
    Egy tudatlan kisgyerek vagy, aki visszaböfögi, amit a tv-ben hallott. Egy egyszerűbb chatbot is többre képes, mint amit te produkálsz.
  • Sequoyah
    #21
    Nem, ezt csak a 100 alatti IQ-ak hiszik, akik soha nem tanultak semmilyen tudomany.

    Mind a maszk hasznalata, mind a tavolsagtartas, mind a vakcina teljesen megalapozott, es az elmult evben gyakorlatban is bebizonyosodott.

    0.1% halalozasi arany az 7 millio emberelet. De a 0.1% az teljesen legbol kapott, (es meg te beszelsz tudomanytalansagrol:D), mert as USAban pl 0.17%, Magyarorszagon 0.3% a halalozas az OSSZLAKOSSAG aranyaban, ugy hogy a tobbseg meg el sem kapta a virust. Szoval a halalozasi arany az inkabb 1% vagy afolotti...

    Azt pedig senki sem allitotta hogy teljesen el fog tunni. A cel az hogy minel tobb ember be legyen oltva, es a kezelesek hatekonysaga is noljon. Ha ezek megvannak, akkor egy alap immunitas kialakulasa utan mar valoban nem lesz olyan veszelyes a virus. De eloszor le kell kuzdeni a nagyobb gocpontokat a vilagban, hogy ne alakuljon ott ki 2havonta egy ujabb veszelyes varians...
  • Sydra
    #20
    Olyan soha nem lesz, hogy nem lesz koronavírus. Van a megfázás mögött 200 különböző vírus, amik minden évben itt keringenek körülöttünk. Ezek itt vannak millió évek óta. Többségét nem tudnánk megszüntetni se, mert ha a teljes civilizációt hermetikusan el is zárnánk 2 hónapra akkor is utána az állatok visszafertőznének minket. A koronavírus ellen alkalmazott védekezési stratégiák teljesen értelmetlenek és tudománytalanok. Ezt 100IQ felett mindenki tudja. Csak arra jók, hogy tönkretegyük a gazdaságot meg kitömjük pár politikus meg gyógyszergyártó zsebét. Egy 0.1% halálozási arányú vírussal nyugodtan együtt lehet élni.
    Többet értek volna az államok, ha a sportolást, meg az egészséges táplálkozást népszerűsítik. Azzal több életet lehetett volna megmenteni.
  • Sequoyah
    #19
    Ezert mondjak hogy a 3. oltasok, es a gyerekek oltasa helyett Afrikaba, Indiaba es egyebb magas fertozottsegu helyekre kene kuldeni az oltasokat. Mert a nagyobb veszely nem az hogy mi nem vagyunk 100%-osan vedettek, hanem az hogy egyes helyeken senki sem vedett, es onnan jonnek az uj variansok, amik ellen viszont mar mi se leszunk vedettek.
  • Sequoyah
    #18
    A Sky News-t nem azok miatt buntettek meg amikhez bizonyitekot mellekeltek, hanem azok miatt amik nyilvanvalo hazugsagok.

    Ettol fuggetlenul, az nem igazan szamit hogy valamikor kesobb talalnak bizonyitekot. Akkor varni kellett volna a bizonyitekra. Olyat nem csinalunk hogy mondjuk az alaptalan elmeleteket veletlenszeruen, aztan varjuk hogy hatha mazlink lesz es kesobb valaki bebizonyitja...
  • zola2000
    #17
    "A vilaggazdasag mukodese fontosabb minden nagytokes szamara mint par millio ember elete"

    Nem az a baj, hanem az hogy azt a kijárási tilalmat be kellene tartani globálisan mindenhol, mert ha egy helyen pl afrikai falu megmarad a vírus akkor onnan megint szét fog terjedni.

    A világgazdaság működése meg mindenkinek fontos, most gondolj bele a hirtelen nem lehetne mondjuk élelmiszert venni
  • morguldae
    #16
    A hazugságok ellen:
    https://mega.nz/file/3PRHRIBY#0RDa6D67fqGRreJ029j-HJ4XscHtac7xU4UWYU6tvic
    https://mega.nz/file/bO5BXKYa#qqYoYUPvoeIf-OQW_MO6CUi3BU1G88aFoFanCcv3xQo
  • kvp
    #15
    A kozhiedelemmel ellentetben nincs annyira sok mellekhatatasos halott. Szlovakiaban is csak par tucat volt, joreszt az astrazeneca miatt es nallunk is olyan 20 korul volt a hivatalos adatok szerint. (benne vannak a covid-os statisztikakban, csak nem jelolik kiemelve hogy a betegseg vagy az oltas okozta a halalozast, de az ok alatt ott van) Ennek max. 10x-ese lehet azok szama akik nem haltak bele a trombozisba vagy annak szovodmenyeibe. Nekem a videki rokonsagon belul is csak 1 eset volt, az elso oltas utan egy heten belul es az ismeretsegi korben is csak 1 ausztriai esetrol tudok (nem tudom hany napon belul), mindketten kozepkoru nok, mindketten fogamzasgatlot szedtek mellette es tuleltek. Tehat van par mellekhatas es nem egyforma aranyban. Igazan problemas idaig csak az astrazeneca fele volt, az is csak kozepkoru, tobbnyire fogamzasgatlot vagy hasonlo gyogyszereket szedo nok koreben. A tobbi oltas nagyjabol biztonsagos, az mrns-esek okoznak 10-bol 9 esetben csak atmeneti szivproblemakat a tiniknel, de valoszinuleg annak is ra fognak jonni az okara, csak ahhoz tobb kiserleti alany kell, mert alacsony a gyerekek kozott az atoltottsag.

    Az egesz oltas mellekhatas temaban az a lenyeg, hogy azzal, hogy a tarsadalom tudatosan felaldozza par egeszseges ember eletet, azzal rengeteg gyengebb egeszsegu ember eletet tudja megvedeni. A 100% alatti hatekonysagu oltasoknal is az a lenyeg, hogy ha nem is ved meg mindenkit, tobb embert ved meg mintha nem lenne senki beoltva. Ha egy oltas hatekonysagabol levonjuk az oltasi miatti halalozasi aranyt es meg mindig kisebb halalozasi szam jon ki mint oltas nelkul, akkor az oltas megfelelo. Ez olyan mint az orosz rulett, revolverrel (az oltasokkal) megis csak biztonsagosabb jatszani mint egy felautomataval (az eles virussal). Az, hogy nem jatszunk pedig nem jatszik, mert ahhoz teljes (kijarasi tilalmas) lezaras kellene 3 hetre es utanna teljes (legmentes) hatarzar. A vilaggazdasag mukodese fontosabb minden nagytokes szamara mint par millio ember elete.

    A sky news jopar olyan hirt mondott el, amirol idokozben kiderult, hogy tenyleg igazak, de ettol meg akkor megbuntettek oket. Olyankor is amikor egyertelmu bizonyitekot is mellekeltek a hir melle. Viszont kesobb annyi bizonyitek kerult ki, hogy mar nem lehet letagadni a hir igazsagat. Persze ettol meg a buntetes megmarad, mert akkor eppen buntetendo volt azt leirni. A sky news-al a legnagyobb baj a hivatalos narrativatol valo elteresuk. Tehat nem azt mondjak amit kell es legfokeppen nem akkor amikor kell. Ha par nap mulva megvaltozik a hivatalos narrativa es a forditottja lesz az elfgogadott valosag, az meg nem menti fel oket az alol, hogy korabban mondak mint szabad lett volna. Amig nem hajlandoak betartani ezeket az egyertelmuen lefektetett nemzetkozi szabalyokat, addig buntetni fogjak oket.
  • Sequoyah
    #14
    Ja hogy arrol beszelsz hogy hany aldozat van az oltas hianya miatt?
    Akkor is sok a 45k, mert hivatalosan is csak 11k covid halott van.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2021.08.09. 22:46:02
  • Sequoyah
    #12
    Miert lenne hozza barmi koze annak amit irtam?
  • Sequoyah
    #11
    3 napon belul 45 EZER halott egyetlen allamban? Es senkinek sem tunik fel?
    Te ezt komolyan elhiszed?
  • Tetsuo
    #10
    Leírtad a kormányok és gyógyszergyártók által adott "tájékoztatók" problémáját.
  • Sequoyah
    #8
    Melyik allitast? Csak mert 10bol 9 allitast alatamasztottak, de a 10-edik, legnagyobb baromsagot nem, attol az a 10dik meg mindig hazugsag marad...

    Egyebkent pedig gyakori hogy par igazsag melle becsempesznek nehany feligazsagot meg egy hazugsagot, hogy hihetobbnek tunjon a dolog...
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2021.08.09. 20:24:55
  • ProgServ
    #7
    Es ha azt mondom, hogy nincs koronavirus tagadas, akkor en melyik taborba kerulok? :D
  • Tetsuo
    #6
    Itt arról van szó ha jól tudom, hogy a Sky News minden esetben alátámasztotta állításait, csak a bizonyítékokat akkor még nem tartották elegendőnek, ma meg már ugyanazokat igen, illetve amit állított egykoron, nem mondta biztosra, feltételes módban közölte, mégis cenzúra alá esett.
    Napi hírekben ezer és ezer esetet lehetne kiemelni, ami nincs kellően alátámasztva, csak a balliberális fősodor vagy globális judeomédia, nevezzük akárhogy, hatalmat gyakorol a hírek felett. Ami az adott szempontot szolgálja, legyen hihetelen blődség, mehet sőt a csapból is annak kell folynia, ami akár igaz, de kritikus az adott féllel szemben, el van hallgattatva.
    Így megy ez már jópár éve, és egyre gépiesebben, hatékonyabban.
  • Sequoyah
    #5
    Na igen, ha ilyen konteokkal dobalozol, akkor annak vannak kovetkezmenyei, pontosan...


    De nezzuk egyenkent:
    "virus akar egy kinai laborbol is szarmazhat"
    1 eve ezt minden alap es bizonyitek nelkul allitottak, csupan politikai haszoncelzes celjabol. Az uj kormany kozben valodi bizonyitekokat hozott fel e mellett, azota nem tiltanak le miatta.
    Azert meg mindig sokan osszekeverik hogy laborbol szabadult, vagy mesterseges es szandekos az egesz, ami 3 kulonbozo dolog.

    "ujabb mutansok ellen nem vedenek elegge az oltasok"
    Ez mainstream hir, ez minden hiroldalon elhangzik, es ez a tudomanyos allitas is.

    "nem mindenkinel alakul ki immunvalasz"
    Nyilvan, ezert se mondta senki hogy 100% a hatekonysaga, hanem valahol 60-95% kozott. Ez is koztudott.

    "van egy csomo mellekhatasuk"
    Na erre meg senki nem tudott semmilyen bizonyitekot felhozni, viszont a biztonsagarol annal tobbet. Szoval ez mar erosen konteo.

    "az amerikai valasztas demokrata megerositese valasztasi csalas volt"
    Ez megint csak konteo. A csalasra 1 ev alatt sem tudtak SEMMI bizonyitekot felmutatni, viszont a csalas elleneben demokrata es republikanus oldalrol is rengeteg bizonyitek erkezett ahogy a vizsgalatok lezarultak.

    Nem kene keverni a dolgokat, mert tudatlan ember benyomasat kelted.


    Az meg hogy a letezeset is letagadjak az a legnagyobb baromsag, es egy szinten sem emlitheto a fentiek egyikevel sem.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2021.08.09. 17:53:15
  • wraithLord
    #4
    Khm, azért ennél lehetetlenebb dolgokat is hallottam már. :D

    A kínai laboros dolgot szerintem mindenki mondta már. Van a "véletlenül kijutott" és a "direkt kijuttatott" verzió is, előbbi elég széles körben elterjedt, utóbbi azért már jóval bénább konteószagú.
    Az oltással kapcsolatosan köztudott, hogy a delta (és tulajdonképpen potenciálisan minden más variáns) okozhat enyhébb megbetegedést oltottaknál is, mivel egyik vakcina sem 100%-osan véd. Értelemszerűen az újabb és komplexebb variánsoknál nagyobb esély van a fertőzésre, mint annál a variánsnál, ami ellen kifejlesztették, vagy amely mutánsok virulenciafaktor szempontjából jobban hasonlítanak arra, ami ellen kifejlesztették. A vakcinák egyik velejárója pedig, hogy nem mindenkinél alakítanak ki immunválaszt (alapból pl. akinek nagyon gyenge/defektes az immunrendszere), és hogy sokféle mellékhatása lehet. Gyakorlatilag ezzel nem állítottak semmit, csak hogy az ég kék, a fű meg zöld... viszont nem árt azt is hozzátenni, hogy ez az esetek statisztikailag elhanyagolható százalékában fordul elő, különben nem engednék forgalom helyezni vagy kivonnák (legalábbis ha a nem várt, maradandó káros mellékhatásokat nézzük).

    Gyakorlatilag minden választásnál - nem csak az USA-ban - felmerül a választási csalás. Nem hinném, hogy annyira lehetetlen, kérdés, ők mit értenek alatta. Maga a csalás nem egy földtől túlságosan elrugaszkodott dolog :D, maximum az általuk felvázolt módja az.
  • zola2000
    #3
    "az ujabb mutansok ellen nem vedenek elegge az oltasok vagy hogy az oltasok hatasara nem mindenkinel alakul ki immunvalasz ellenben van egy csomo mellekhatasuk"

    Ez mind el van ismerve hivatalosan is. Az újabb mutánsok ellen kevésbé védenek, de akit elkap a delta annak nem lesznek olyan súlyos tünetei ha oltott.

    Igen elsősorban az idősebb embereknél előfordulhat hogy nem alakul ki megfelelő immunválasz ezért ajánlott harmadik oltás is.

    Igen az oltás miatt enyhe mellékhatás felléphet, a vírusba bele lehet halni -> szerintem egyértelmű a választás.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #2
    Én sem szeretem a cenzúrát, de a konteót még annyira sem.
  • kvp
    #1
    Ez varhato volt. Olyan lehetetlen dolgokat allitottak, mint hogy a virus akar egy kinai laborbol is szarmazhat vagy az ujabb mutansok ellen nem vedenek elegge az oltasok vagy hogy az oltasok hatasara nem mindenkinel alakul ki immunvalasz ellenben van egy csomo mellekhatasuk. Arrol nem beszelve, hogy szerintuk az amerikai valasztas demokrata megerositese valasztasi csalas volt. Az a csoda, hogy meg egyaltalan a youtube kozelebe engedik oket.

    A youtube-os cenzurahoz itt egy kis magyarazat:
    https://www.youtube.com/watch?v=17fFEzaV5Pg