11
 • Tetsuo
  #11
  Németországban tucatnyi történész ül börtönben, mert kérdéseket mertek feltenni, és kutattak bizonyos eseményeket.
  Nyugaton egyre több olyan incidens van, ahol a hivatalnok/orvos/tanár állításával szemben, miszerint a kisfia lány, fellépő szülőtől elveszik a gyereket. Norvégiában ehhez csak egy panaszos szomszéd kell, genderbenderség nélkül akár.
  Amerikában sok helyen a rendőrséget fel akarják számolni, mert bántják a bűnözőket...
 • zola2000
  #10
  Kínai cenzúra: ha valaki kiírja hogy tienanment téri mészárlás akkor nem a kommentjét vagy accountját törlik hanem súlyosabb következményei lehetnek.

  Amerikai cenzúra: a twitter/facebook szerint nem jó például a gyűlöletbeszéd vagy oltás ellenesség stb, ezért cenzúrázzák, de ha valaki másik oldalon például (minds vagy parler vagy gab) teszi akkor megteheti. Nem tetszik a deviantartnak amit japán és más ázsiai művész rajzol mert főleg a metoo óta nem PC? Az eredménye: katt
 • Tetsuo
  #9
  Nem kell messze menni. Európában sok minden van, csak véleményszabadság nincs.
 • Kryon
  #8
  Szívás, de egyre inkább úgy néz ki, hogy ennek valamilyen disztópia lesz a vége, csak még nem dőlt el, hogy konkrétan milyen jellegű.
 • kvp
  #7
  A problema ott van, hogy meg egyelore...

  A maoista gyokeru es tamogatasu BLM mozgalom egbe tartott munkas okle elegge ugyanabba az iranyba viszi az amerikai politikat, ahonnan Maoek indultak anno. Ott akkor volt egy polgarhaboru es a kommunistak nyertek. (a vesztes jobboldali erok meg elvonultak Tajvan gyeren lakott szigetere)

  https://medium.com/fairbank-center/black-power-in-china-maos-support-for-african-american-racial-struggle-as-class-struggle-7673f2a6abb

  A BLM es elodjuk a Black Panthers mindig is maoista volt, ma is azok es a tamgatasuk joresze is Kinabol erkezik. Jelenleg ok a leg meghatarozobb politkai csoport az amerikai demokrata parton belul. (lasd AOC es csoportja)

  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Squad_(United_States_Congress)

  "Remélhetőleg a techcégekhez. Ez a posztmodern politikai színház már unalmas, egy kis cyberpunk sokkal érdekesebb lenne."

  Szerintem egy olyan vilagban elni kb. ugyanolyan szivas mint most Kinaban, ha nem nagyobb. Nekem szemely szerint egyik sem tetszik mint jovokep.
 • Lapajka
  #6
  Egy böszme lófittyet. Remélem hogy csak butaságból írtad ezt és nem mert propagandista vagy. Kínában totális cenzúra van. Valóban az állam ill megfelelő hivatala dönt el mindent, és egyetlen szemlélet mentén, ami a kommunista hatalmi terror. Nincs sem szabad sajtó, sem önálló újságíró. Nulla a média pluralizmus.
  Ehhez képest bár valóban van olyan jelenség is USA-ban, amiről írtál, hogy pl a gugli vagy a facbuk cenzorkodik önkényesen ez vitathatatlan, csak éppen egy pindurka apróka difi van Kínához képest, hogy VAN MÉG NÁLUK AZ ORSZÁGBAN SZÁZ ÉS SZÁZ EZERNYI EGYÉB MÉDIUM ÉS SAJTÓTERMÉK ÉS BARÁTOM MIND SZABAD!!! TETSZIK ÉRTENI? TELJESEN SZABADOK, SENKI NEM POFÁZIK BELE MIT ÍRNAK LE, SENKI NEM CENZÚRÁZ! Nem tetszik valami valakiknek, utcára mehetnek azonnal nagy táblákkal, és nem veri őket a zsaru. Kiírhatod a véleményed egy táblára nagy betükkel az erkélyeden, a boltod vagy a kocsid ablakára és nem fog jönni a zsaru hogy vedd le azonnal. Nyilván tiltott dolgok kivételével, AMIK TÉNYLEG BŰNÖS DOLGOK, konszenzussal. pl horogkeresztet vagy vöröscsillagot nem rakhatsz ki és milliónyi dolgot meg igen, amit Kínában mind azonnal elvesznek tőled és bezárnak érte 10 évre, bent megagyalnak alaposan... Ezek kb olyan különbségek a két ország közt, mint egy bálna és egy ebihal közt. Ha te ezt nem tudod és vagy nem érted, az elég elszomorító rád nézve...
 • Kryon
  #5
  Remélhetőleg a techcégekhez. Ez a posztmodern politikai színház már unalmas, egy kis cyberpunk sokkal érdekesebb lenne. :)
 • kvp
  #4
  Kinaban az allam donti el, hogy mi maradhat es mit torolnek. Az USA-ban a techcegek dontik el, hogy mi maradhat es mit torolnek. Valodi szolasszabadsag egyik helyen sincs, csak a cenzurat gyakorlo, tehat a valodi hatalmat birtoklo csoport ter el. Ezek utan kivancsi vagyok az eroszak monopoliuma vegul hova fog kerulni az USA-ban a maganemberek altal birtokolt fegyverek betiltasa utan.
 • end3
  #3
  Objektív felelőség a gyermekek fejlődését megrontó tartalmak elkövetőivel, közzétevőivel szemben! Kíméletlenül!
 • Tetsuo
  #2
  Minden országban törölni kell a nem megfelelő tartalmakat.