4
 • _svd_
  #4
  Nem teljesen.
  Ezek a "szabadon" vándorló bolygók nem alkalmasak az élet kialakulására.
  Viszont alkalmasak a kolonizálásra néhány feltétel mellett.
  Legyen egy kicsit nagyobb tömegű mint a Föld.
  Legyen aktív magja, mint a Földnek. Egyrészt mágneses mezővel véd a szabadon mozgó részecskék ellen, másrészt hőt termel. Legyen légköre, bármely gázból. Csökkenti a kisebb-nagyobb ütközések hatását. Legyen több kilométer vastag jégréteg rajta. Ez elemészti a nagyobb ütközések energiáját.
  A jégréteg alatt fejlett civilizációt lehet fenntartani. Az aktív mag generálta hő, energiává alakítható. Komplex flóra és fauna tartható fenn a föld alatt. Néhány hajóművel irányítani lehet a bolygót. Alkalmasnak látszó bolygórendszer közelében lassítani lehet és kitenni a lakosság egy részét kolonizálni az arra alkalmas bolygón.
  Az időnek nincs nagy jelentősége. A populáció éli a mindennapi életet és közben 30 évig módosítják a pályát vagy 150 évig gyorsulnak/lassulnak egy naprendszer közelében.
 • mortep
  #3
  +1

  Földméretű lenne a helyes kifejezés, kizárólag arra a bolygóra lehet ezt a jelzőt ráaggatni, ahol a víz folyékony halmazállapotban van
 • duke
  #2
  "Földszerű bolygók is vándorolnak a Tejútrendszerben"

  A foldszerusegnek eleg fontos feltetele, hogy egy csillag optimalis homersekleten tartsa a bolygot, ami igy nyilvan nem teljesul, mert kb minusz 250 fok lehet egy ilyen bolygon. A kilatas viszont sokkal jobb lehet, nem olyan egyhangu mint nalunk.
 • morguldae
  #1
  Egy centrifugában ülünk egy kicsi "golyón" vagy korongon kinek hogy tetszik. Akkor lesz majd mókás ha lekapcsolják a motort.