6
  • Tetsuo
    #6
    Technológiát tekintve az Intel hátrányban van jelenleg, de gazdaságilag hatalmas előnye van, ami akár egy évitezdre is elegendő forrást biztosít a kívánt befektetésekhez.
  • pakeszke
    #5
    a kis ryzenem koszoni szepen jol van
    ugy gondolom kivarnam hogy az M1 csip nagyban mit tud...
    pl. ha kernek 32 GB RAMmal egy desktop gepecsket, akkor megneznem mit tud...
  • pakeszke
    #4
    mert a bömbi gyar az ugye semmi tamogatast nem kapott ?
  • wodka
    #3
    Én nem reménykednék ilyesmiben. Az Intel nettó bevétele kb. duplája volt 2020-ban mint 2017-ben. Ez egyszerűen csak a költséghatékonyságról szól. Tudják jól, hogy az EU államok hajlandók ezért fizetni, hát meg is próbálják kihasználni.
  • kvp
    #2
    Pont az a bajuk, hogy az x86-os bevetelekbol mar nem futja nekik uj, modernebb gyar letrehozasara, igy allami tamogatasok nelkul versenykeptelenek. Mint a japan kijelzogyartok, akik egy komplett gyarat kaptak ajandekba a japan allamtol, vissza nem teritendo segitsegkent (amit kulfoldi hitelbol epitett az allam), de ennek ellenere nem tudnak versenykepesek lenni a tobbi gyartoval.

    Ha a francia vagy a nemet allam ad penzt, az egyreszt megserti az EU versenyjogi szabalyozasat a kozvetlen tamogatasrol, masreszt csak elodazza az intel kieseset a piacrol, ugyanis az uj gyartol nem lesz versenykepesebb a ceg es ha lenne eselye visszakapaszkodni, akkor kapna hozza hitelt a piacrol is.
  • mortep
    #1
    Túl nagy a mellény ahhoz képest, hogy az x86-os platform kezdett nagyon toldozott-foltozott lenni. Könnyen megtörténhet, hogy a platform kiesik a piacról mint annó a power-pc