166
 • TomStorm
  #166
  Még nem próbáltam DS5 support játékkal.De majd kipróbálom
 • kirol
  #165
  És megy minden funkciója?
 • TomStorm
  #164
  Megvan.DS4 settings,device option,dual sense controller support pipa és gamebar feltelepít.Így most működik
 • TomStorm
  #163
  Van valami módja annak hogy működésre bírjam Ps5 kontrollert W11 alatt(nem steam)?
  Ds4 windows nem jó,DualsenseX szintén nem működik
 • sertrex
  #162
  Találkozott valaki azzal a problémával, hogy a "Leállítás" parancs után állandóan újra indul a gép Windows 11 alatt?
 • Tetsuo
  #161
  Indexeléshez a "Felhasználók" és a "Start menü" mappák vannak megadva.
  A Feladatkezelőben pedig szinte nulla minden (a legnagyobb értékek 0,1 MB/s)
  Rögzíteni kellene folyamatosan, majd visszanézni. Ugyanis amikor elindult az SSD-n böngészésem, akkor már gyors, csak az első klikk az, amikor 2-5 s is kell, mire észbekap.
 • MerlinW
  #160
  Index-elés ki van kapcsolva? Task manager írja melyik process milyen százalékban használja a tárolót
  Pontos értéket meg a details fülön látsz, jobb klikk az egyik oszlopon, select column, I/O writes, I/O reads.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.05.23. 13:34:07
 • Tetsuo
  #159
  De sajnos így is van, hogy a rendszer-SSD egy mappájára kattintva 2 mp-ig semmi.
 • Malakai
  #158
  Valószínűleg gincs olyan nyelv telepítve, amit megértene a windows (speech-to-text/cortana), ezért üres a lista.
 • Szelleem
  #157
  Sziasztok! Windows 11-ben ezt a beállítást hogy lehet életre kelteni a magyar nyelv használatával? Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni.
 • MerlinW
  #156
  Az úgy oké.
 • Tetsuo
  #155
  A rendszermeghajtón bekapcsolva hagytam, de a többin kikapcsoltam.
 • MerlinW
  #154
  Lapozófájlt (ami ugyanaz mint a virtuális memória) kikapcsolni nem okos. Instabillá és lassabbá teszi az OS-t. Egyébként:


  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.05.19. 12:05:31
 • Tetsuo
  #153
  A virtuális memóriát tudtam kikapcsolni (ez automatára volt állítva), a lapozófájlt nem találtam.
  A Win 11 saját keresőjében rendszeren belül egyáltalán nem ad találatot.
  Talán ez, vagyis a virtuális memória beállítása segített.
 • kjhun
  #152
  A BlackLotus kapcsán, a mostani napokban, van miért aggódni. Pláne vállalati szinten. Alig hozta le, a honi sajtó, hogy mennyire is nagy a probléma mértéke, eme bootkit megjelenése által. Jó régen, a '80-90-es években voltak divatban, a bootvírusok, amiktől azért meg lehetett szabadulni, fromat c: vagy irtás által, de ezen UEFI-s nyavalya végett, már aligha. Ahogy kiveszem, a cikkekből. Lehet visszajön, a BIOS-os korszak??
 • suba53
  #151
  Sziasztok!
  Nemrég volt hír, hogy a win11 tálca beállításaiban visszahozzák azt a lehetőséget, hogy a fülek összevonását a felhasználó állíthassa.
  Ez az egyik idegesítő hiányosság számomra. Azt lehet tudni, hogy ez mikor jelenik meg a valóságban?
 • Zsombor99
  #150
  Nézd meg, hogy hol van a lapozófájl meg ilyenek, mert ok nélkül nem szokott a Windows másik meghajtóra várni, hacsak nem kell onnan is betöltenie valamit.
 • Tetsuo
  #149
  Az miért van, hogy ha elindítok valamilyen programot vagy csak belenéznék egy mappába ami a fő SSD-n van, akkor a Windows megvárja míg betölt a külső winyó, majd csak azután nyitja meg a mappát, indítja a programot (amelyeknek SEMMI köze a HDD-khez) ?
 • Bokafix2
  #148
  Semmitől nem javult meg. Még az update gyorsítótárát is töröltem, meg minden egyéb javaslatot végigzongoráztam, de ugyanúgy megakad 93-nál, majd visszavonás és reboot. Mindegy... szüneteltetem a frissítéseket a kövi hónapig, a következőt hátha fel tudja már tenni. Ez a KB5025239 eléggé vacakra sikerült. Most ahogy utánanéztem, van akinél még a telepítés sem indul el, meg pakolják fel róla a Youtube-ra a fixelési útmutatókat. Mondjuk nekem egyik sem vált be.
 • MerlinW
  #146
  parancssorba:
  1. sfc /scannow
  [reboot]
  2. DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
  [reboot]
  3. próbáld újra a win update-et.
 • Bokafix2
  #146
  Nem települ fel az e havi frissítéscsomag. 3-szor is próbáltam. 93%-nál mindig bekrepál "Valami nem a tervek szerint alakult" szöveggel, majd visszavonja a frissítést és visszaáll az előzőre. Az update a hibás, vagy mi lehet a gond? Másnak is van vele problémája, illetve tudta telepíteni?
 • JonasSandor
  #145
  Kijött a 12 gépigénye, ugyanaz mint a 11-nél csak 8 giga ram alapból.
 • sertrex
  #144
  Köszi. Próbálkozom ezekkel.
 • MerlinW
  #143
  Alapvetően normális viselkedés. A Windows időnként egy rakás dolgot futtat a háttérben (rendszerellenőrzéseket, optimalizációkat, stb). Mikor megnyitsz egy alkalmazást, task manager-t vagy bármit, akkor abbahagyja, felszabadítja az erőforrásokat. Azon kívül, hogy kiveszel dolgokat az ütemezett taszkok közül (nem ajánlott), vagy átállítod az energiagazdálkodást balanced módra (laptop mód), nem sok mindent tudsz tenni.

  Ami segíthet rövid/hosszabb távon:
  - windows tűzfal beállításban nyomsz egy visszaállítást
  - lefuttatod a disk cleanup-ot rendszerfájlokra
  - hagyod futni magában a gépet egy éjszakára, hogy befejezzen amit csak tud.

  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.02.22. 11:20:25
 • sertrex
  #142
  Hali! Találkozott valaki hasonló problémával, hogy a proci 1-2. magja 100%-on pörög és mikor megnyitom a feladatkezelőt akkor hirtelen visszaáll alapra. Mikor bezárom a feladatkezelőt, akkor újra 100%-on megy a két mag.
  Win11, i5 8500, asus rog strix b360g alaplap, 1TB SSD, 16GB ram.
 • mégvadabbdisznó
  #141
  Köszi.
 • MerlinW
  #140
  Ugyanúgy, mint W10-ben.

  Win+R, netplwiz, automatikus login bepipál, jelszavas bejelentkezés bepipál, user, jelszó beír, ok, jelszót ismétel, ok, reboot, kész.

  (a pontos elnevezéseket nem tudom, nem magyarul használom a windows-t, de meg fogod oldani :))
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.12.09. 21:10:21
 • mégvadabbdisznó
  #139
  Üdv

  Most váltottam 11-re, és nem tudom, mit lehetne kezdeni ezzel a pin-kód/jelszó dologgal. A gond az, hogy csak pin-kóddal lehet belépni a Windows-ba, ha meg azt kikapcsolom, akkor a Microsoft-fiók jelszavam kéri, ami sokkal hosszabb. Van megoldás arra, hogy ne kérjen semmilyen kódot vagy jelszót, hanem egyszerűen csak betöltsön kényelmesen a rendszer körmölés nélkül, ahogy az Windows 10-nél is történt?
 • MatulaAvB
  #138
  Sziasztok! Nem rég vettem egy Asus Vivobook-ot win 11-el. A problémám az, hogy a képernyő egyszerűen elsötétedik, ha megnyitok valamilyen alkalmazást, vagy programot. A tálca rögzítve is és elrejtve is kristály tiszta, ha megnyitom a beállításokat a menü ott is gyönyörű. Minden egyéb sötét. Időnként random vissza jön a kép világosság, aztán ha megnyitok valamit ismét elsötétedik. Baromi idegesítő. Valakinek van valami ötlete? Előre is köszönöm.
 • kirol
  #137
  Megoldható az (automatikusan), hogy a HDR csak akkor kapcsoljon be, amikor egy játékot elindítok?
  Azaz asztalon ne legyen HDR, csak játék alatt.
 • Tetsuo
  #136
  Én sem vagyok "IT-guru", de Win 11 van a gépemen és meg vagyok vele elégedve, mármint olyan szinten, mint eddig a Windowsokkal. Lehetne egy csomó minden jobb, de annyira jó, mint az előző verziók.
 • MerlinW
  #135
  Ha nem vagy guru és a W10 kielégíti minden igényedet, akkor ráérsz frissíteni 2024 végéig. Ha ez számít bármit is, én "guru" vagyok, és én sem tervezem a frissítést 1-2 éven belül. Vannak a 11-nek új funkciói, de semmi olyan, ami nélkül ne lehetne élni, vagy amitől "kevesebb" lenne a W10.

  Ha meg kíváncsi vagy, megvan a hardvered hozzá, be van állítva minden szirszar (TPM, secure boot, GPT partíció) akkor egy gombnyomással frissíthetsz a Window Update képernyőn.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.10.10. 12:19:33
 • KisMarti
  #134
  Sziasztok. Látom nem mostanában volt itt szó erről, de hátha valakinek segítség lehet. Én személy szerint soha nem voltam egy IT guru, soha nem érdekelt, hogy a legújabb telefonom legyen, vagy a PC-n a legújabb Windows fusson, de mostanság egyre többen mondogatják, hogy miért nem váltok Win11-re, mert hogy mennyivel jobb. Olvasgattam a témában (itt: https://www.doit.hu/rendszergazda/hogyan-kell/a-microsoft-a-windows-11-egyik-uj-funkciojat-a-windows-10-re-is-atviszi/ ) és most megnyugodtam, hogy nem olyan égetően sürgős ez, hiszen a Microsoft kijelentette, hogy a Win10 és Win11 2025-ig teljesen konzisztens marad, ezt bizonyítva a Win10 kap pár Win11 funkciót. Lehet sokatoknak ez eddig is ismert vagy evidens volt, de számomra újdonság és megnyugtatás, hogy nem kell elkapkodnom ezt a Win 11 dolgot.
 • Zsombor99
  #133
  Windows 11 egy okostelefonon!!
  Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2022.02.15. 21:30:23
 • MerlinW
  #132
  Ezek feature update-ek. Windows 10 és 11 is megkapja a 22H2-t októberben, 2023 áprilisában pedig a 23H1-et.
 • kjhun
  #131
  Hogy borzoljam, a kedélyeket: Majdnem készen van a következő Windows-verzióval a Microsoft
 • MerlinW
  #130
  Ahogy Tetsuo mondja. Manapság a júzerrel bétateszteltetnek mindent. Aminek egyébként számtalan előnye van. A cégek / pro felhasználók úgysem frissítenek vakon, az egyetlen probléma, hogy a kevés információt adnak a laikusoknak és nemhogy túl könnyen frissíthető a rendszer, de még reklámozza is. Ennek meg ugye az a következménye, hogy elárasztják a netet a ez meg az nem jó kommentek, fárasztják a hozzáértőket és persze rajtuk kívül mindenki hülye, hiszen ha az MS azt mondja telepítheted, akkor tuti jó minden, mindenki más csak hater :)

  A kedvencem, mikor az emberek csak a GUI változás miatt, TPM, Secboot meg minden egyéb, - amikre alapvetően épülne az új rendszer - akarják telepíteni. Mert ha nem a legújabbat használod, akkor nem vagy menő :)

  Linux nyelven: W10 - stable, W11 - testing, Insider build - unstable. Aztán 2025 után görög tovább.

  Dióhéjban kb ennyi :)
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.01.26. 11:25:17
 • Tetsuo
  #129
  Mert a felhasználók a tesztelők.
 • RelakS
  #128
  Épp ez volt a bajom, hogy tavaly még ugrottam volna, mint gyöngytyúk a takonyra, de ahogy hallottam egyre-másra a nem kimondottan rózsás véleményeket (youtube), akkor elbizonytalanodtam.
  Mind1, a frissítésre buzdító ikon elfér a tálcán, majd ha már jönnek a boldogabb vélemények, akkor rányomok. Hacsak addig nem dönt úgy a rendszer, hogy nekem márpedig frissíteni kell, mert csak :D
 • Palinko
  #127
  Igen ezért nem is értem miért kezdte a microsoft most ezt a kampányt hogy akkor váltsa le mindenki. Valszeg csak hibákba fognak futni teljesen értelmetlenül. Amúgy én is jövőre terveztem a váltást, mert régen is megvártuk az SP1-et haha kb annyi időt most is adni kell neki. Csak nem tudom miért nem akkor nyomja a microsoft a kampányt hogy válts mikor már nagyon stabil és látható előnyöket is biztosít.