145
 • JonasSandor
  #145
  Kijött a 12 gépigénye, ugyanaz mint a 11-nél csak 8 giga ram alapból.
 • sertrex
  #144
  Köszi. Próbálkozom ezekkel.
 • MerlinW
  #143
  Alapvetően normális viselkedés. A Windows időnként egy rakás dolgot futtat a háttérben (rendszerellenőrzéseket, optimalizációkat, stb). Mikor megnyitsz egy alkalmazást, task manager-t vagy bármit, akkor abbahagyja, felszabadítja az erőforrásokat. Azon kívül, hogy kiveszel dolgokat az ütemezett taszkok közül (nem ajánlott), vagy átállítod az energiagazdálkodást balanced módra (laptop mód), nem sok mindent tudsz tenni.

  Ami segíthet rövid/hosszabb távon:
  - windows tűzfal beállításban nyomsz egy visszaállítást
  - lefuttatod a disk cleanup-ot rendszerfájlokra
  - hagyod futni magában a gépet egy éjszakára, hogy befejezzen amit csak tud.

  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.02.22. 11:20:25
 • sertrex
  #142
  Hali! Találkozott valaki hasonló problémával, hogy a proci 1-2. magja 100%-on pörög és mikor megnyitom a feladatkezelőt akkor hirtelen visszaáll alapra. Mikor bezárom a feladatkezelőt, akkor újra 100%-on megy a két mag.
  Win11, i5 8500, asus rog strix b360g alaplap, 1TB SSD, 16GB ram.
 • mégvadabbdisznó
  #141
  Köszi.
 • MerlinW
  #140
  Ugyanúgy, mint W10-ben.

  Win+R, netplwiz, automatikus login bepipál, jelszavas bejelentkezés bepipál, user, jelszó beír, ok, jelszót ismétel, ok, reboot, kész.

  (a pontos elnevezéseket nem tudom, nem magyarul használom a windows-t, de meg fogod oldani :))
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.12.09. 21:10:21
 • mégvadabbdisznó
  #139
  Üdv

  Most váltottam 11-re, és nem tudom, mit lehetne kezdeni ezzel a pin-kód/jelszó dologgal. A gond az, hogy csak pin-kóddal lehet belépni a Windows-ba, ha meg azt kikapcsolom, akkor a Microsoft-fiók jelszavam kéri, ami sokkal hosszabb. Van megoldás arra, hogy ne kérjen semmilyen kódot vagy jelszót, hanem egyszerűen csak betöltsön kényelmesen a rendszer körmölés nélkül, ahogy az Windows 10-nél is történt?
 • MatulaAvB
  #138
  Sziasztok! Nem rég vettem egy Asus Vivobook-ot win 11-el. A problémám az, hogy a képernyő egyszerűen elsötétedik, ha megnyitok valamilyen alkalmazást, vagy programot. A tálca rögzítve is és elrejtve is kristály tiszta, ha megnyitom a beállításokat a menü ott is gyönyörű. Minden egyéb sötét. Időnként random vissza jön a kép világosság, aztán ha megnyitok valamit ismét elsötétedik. Baromi idegesítő. Valakinek van valami ötlete? Előre is köszönöm.
 • kirol
  #137
  Megoldható az (automatikusan), hogy a HDR csak akkor kapcsoljon be, amikor egy játékot elindítok?
  Azaz asztalon ne legyen HDR, csak játék alatt.
 • Tetsuo
  #136
  Én sem vagyok "IT-guru", de Win 11 van a gépemen és meg vagyok vele elégedve, mármint olyan szinten, mint eddig a Windowsokkal. Lehetne egy csomó minden jobb, de annyira jó, mint az előző verziók.
 • MerlinW
  #135
  Ha nem vagy guru és a W10 kielégíti minden igényedet, akkor ráérsz frissíteni 2024 végéig. Ha ez számít bármit is, én "guru" vagyok, és én sem tervezem a frissítést 1-2 éven belül. Vannak a 11-nek új funkciói, de semmi olyan, ami nélkül ne lehetne élni, vagy amitől "kevesebb" lenne a W10.

  Ha meg kíváncsi vagy, megvan a hardvered hozzá, be van állítva minden szirszar (TPM, secure boot, GPT partíció) akkor egy gombnyomással frissíthetsz a Window Update képernyőn.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.10.10. 12:19:33
 • KisMarti
  #134
  Sziasztok. Látom nem mostanában volt itt szó erről, de hátha valakinek segítség lehet. Én személy szerint soha nem voltam egy IT guru, soha nem érdekelt, hogy a legújabb telefonom legyen, vagy a PC-n a legújabb Windows fusson, de mostanság egyre többen mondogatják, hogy miért nem váltok Win11-re, mert hogy mennyivel jobb. Olvasgattam a témában (itt: https://www.doit.hu/rendszergazda/hogyan-kell/a-microsoft-a-windows-11-egyik-uj-funkciojat-a-windows-10-re-is-atviszi/ ) és most megnyugodtam, hogy nem olyan égetően sürgős ez, hiszen a Microsoft kijelentette, hogy a Win10 és Win11 2025-ig teljesen konzisztens marad, ezt bizonyítva a Win10 kap pár Win11 funkciót. Lehet sokatoknak ez eddig is ismert vagy evidens volt, de számomra újdonság és megnyugtatás, hogy nem kell elkapkodnom ezt a Win 11 dolgot.
 • Zsombor99
  #133
  Windows 11 egy okostelefonon!!
  Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2022.02.15. 21:30:23
 • MerlinW
  #132
  Ezek feature update-ek. Windows 10 és 11 is megkapja a 22H2-t októberben, 2023 áprilisában pedig a 23H1-et.
 • kjhun
  #131
  Hogy borzoljam, a kedélyeket: Majdnem készen van a következő Windows-verzióval a Microsoft
 • MerlinW
  #130
  Ahogy Tetsuo mondja. Manapság a júzerrel bétateszteltetnek mindent. Aminek egyébként számtalan előnye van. A cégek / pro felhasználók úgysem frissítenek vakon, az egyetlen probléma, hogy a kevés információt adnak a laikusoknak és nemhogy túl könnyen frissíthető a rendszer, de még reklámozza is. Ennek meg ugye az a következménye, hogy elárasztják a netet a ez meg az nem jó kommentek, fárasztják a hozzáértőket és persze rajtuk kívül mindenki hülye, hiszen ha az MS azt mondja telepítheted, akkor tuti jó minden, mindenki más csak hater :)

  A kedvencem, mikor az emberek csak a GUI változás miatt, TPM, Secboot meg minden egyéb, - amikre alapvetően épülne az új rendszer - akarják telepíteni. Mert ha nem a legújabbat használod, akkor nem vagy menő :)

  Linux nyelven: W10 - stable, W11 - testing, Insider build - unstable. Aztán 2025 után görög tovább.

  Dióhéjban kb ennyi :)
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.01.26. 11:25:17
 • Tetsuo
  #129
  Mert a felhasználók a tesztelők.
 • RelakS
  #128
  Épp ez volt a bajom, hogy tavaly még ugrottam volna, mint gyöngytyúk a takonyra, de ahogy hallottam egyre-másra a nem kimondottan rózsás véleményeket (youtube), akkor elbizonytalanodtam.
  Mind1, a frissítésre buzdító ikon elfér a tálcán, majd ha már jönnek a boldogabb vélemények, akkor rányomok. Hacsak addig nem dönt úgy a rendszer, hogy nekem márpedig frissíteni kell, mert csak :D
 • Palinko
  #127
  Igen ezért nem is értem miért kezdte a microsoft most ezt a kampányt hogy akkor váltsa le mindenki. Valszeg csak hibákba fognak futni teljesen értelmetlenül. Amúgy én is jövőre terveztem a váltást, mert régen is megvártuk az SP1-et haha kb annyi időt most is adni kell neki. Csak nem tudom miért nem akkor nyomja a microsoft a kampányt hogy válts mikor már nagyon stabil és látható előnyöket is biztosít.
 • MerlinW
  #126
  Még akkor sem ha van. Híve vagyok az újdonságoknak, de még nem tart ott. Semmivel sem nyújt többet jelenleg pár csilivili dolgot leszámítva, viszont kevesebbet. Persze a te döntésed, de én várok vele még 1-2 évet. Úgyis csak 2025 környékén lesz végleges release. W11 exluzív szoftver a jelen állás szerint nem lesz. Míg foltozgatják a 11-et, a 10 ugyanúgy kapja a nagy feature update-eket 2025-ig.

  Ha kíváncsi vagy, dobd fel egy virtuális gépre és nyomogasd, de ha meg vagy elégedve a jelenlegi rendszereddel, akkor szerintem használd még azt.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.01.26. 00:29:54
 • RelakS
  #125
  Ehe... Aszongya a gépem, hogy egy gombnyomás, és már lehet is Windows 11-em.
  Megéri már frissíteni, vagy forrjon még az, ha nincs P/E magos procim?
 • MerlinW
  #124
  Nem kéne. Próbáld átmozgatni utólag

 • SgtChris
  #123
  Nos igen, ezt mondom, beállítottam mindent: új alkalmazások, új zene, új kép, új videó, de még az offline térkép alapértelmezett mentési helyét is más partícióra, de ez nem zavarja, csakis a C:/ az isten.
 • MerlinW
  #122
  Settings, system, storage, "change where new content is saved".
 • SgtChris
  #121
  Üdv! Tud valaki tanácsot adni arra, hogy hogyan tudnám rávenni a WIN11-t, hogy a Microsoft Áruházból letöltött programokat ne a C:/-re telepítse, hanem általam kiválasztott partícióra??? Utálom, hogy Roblox, Minecraft és társai elfoglalják a rendszerpartíció 1/3-át, holott lenne máshol bőven helyük.

  A beállítások közt ahol lehet a letöltések és az alapértelmezett telepítési helynél bejelöltem a másik partíciót, de nem oda telepíti.
 • Palinko
  #120
  Bios beállítás
 • caps lock
  #119
  Billentyűzeten a pause-break gomb lenyomása bekapcsolja a gépet. Nem alvó állapotból, hanem teljesen kikapcsoltból. Mi lehet az oka?
 • MerlinW
  #118
 • JonasSandor
  #117
  Az égata világon nincs semmi baja a 11-nek a gépigényével. Ez olyan mint aki még mindig windows xp-n akar cyberpunkozni, far cray 6-ozni forzázni. Tudod ha így adnák ki őket akkor meg az lenne a baj, hogy egy pixeles szar lenne az egész.
  Idáig örülni lehetett, hogy fostalicskákon is működött a windows, nem lehetett tovább húzni ezt sem, pc-n is elérte a generációváltás, és ha kivonják a forgalomból a ddr4-et is akkor mi a fenének csinálják rá a rendszert?, teljesen baromság ez rengeteg pénzt megspóroltak így vele, hogy a kukából kiszedett gépekkel nem kell foglalkozni. A ddr4 korszak végén nem véletlen hogy most adták ki. Ez van fejlődik az operációs rendszer is nemcsak a játékokat érinti. Sokkal kevesebb a zavaró tényező, és 32 bites rendszernek ma már értelmetlen lett volna amúgy is ezzel is rengeteg pénzt spóroltak meg. A linuxal meg ezeket nem tudnák megcsinálni, hogy ilyen összetett dolgokat pakoljanak bele, és akkor nem is lenne ingyenes sem. Ezért se terjedt el nagyon. A játékok között sok a hülyeség az igaz, de azért van sok élvezetes is, csak nem elavult szar géppel kell játszani őket hanem olyannal ami rendesen ki is hajtja a 60 fps-t maxon.

  És a Microsoft meg a jövőt nézi nem nézi azt hogy a magyar embereknek kb több mint felének gagyi gépe van, a világban van rajtunk kívűl 8 milliárd ember, Afrikába meg sok helyen meglehet nézni milyen nyomorba élnek és akkor mivan???? Azt se tudják mi az a villany meg fogkefe, nemhogy számítógép internet.
 • Adamcsaka
  #116
  Azért létezik még mindíg windows, mert sokan megszoktuk gyermek korunkban. A linux pedig azért van, hogy rájöjj arra, hogy nem feltétlenül kell windows ahhoz, hogy szabadabban gépezz. Zavar a windowsba bele írt sok hülyeség, ami úgy működik a háttérbe, hogy kábé fogalmunk sincs róla. Részemről ez a platform függőség egyre gázabb. Elvileg egy nyelvet beszél minden számítógép és nem kéne különbségeknek lennie. Minden szoftvernek kéne működnie kábé mindenhol, mégsincs így. Pontosan a windows 11 a példa rá, hogy milyen irányba halad ez a pénzéhes nagyvállalat, mert Azáltal, hogy nem veszi figyelembe a régebbi eszközöket a követelményeivel, már sokmindent elárul önmagáról. Konkrétan nem tudok okot mondani arra, hogy miért követelmény ez a Tpm védelmi cucc. Miért is kéne annyira félteni a gépünket? Értem én, hogy fontos a biztonság, de azt első sorban a életben kéne biztosítani, nem pedig a számítógépen. Az-az ember pedig őszintén szólva oltári nagy barom, aki a titkait és egyebeit úgy tárolja a számítógépén, hogy az ellopható és értelmezhető legyen. Őszintén szólva túlságosan rámennek a biztonságra szerintem, holott nem mindenki készül háborúra és védekezésre, de mégis valamilyen formában fegyvert kényszerítenek mindannyiunk (kezébe)gépére. Ezért itt a lehetőség ezt belátni és azt mondani, hogy elég volt. Valójában csak el kéne kezdeni a linux platformra koncentrálni és akkor a játékok is megfognak jelenni rá, de részemről azért nem bánom, hogy nem megy némelyik játék, mert iszonyatosan szar játékokat készítenek manapság. Csak a gyilkolászás megy, semmi több..lehet minecraftozni (minetest ingyenes) is és egyéb egyszerű játékokat tolni és akkor nem fog eszedbe jutni, hogy ki kéne nyírni egyszer majd valakit, mert a gtaban is megtehetted. Sajnos mindíg is a háborút pénzelték, ami sosem jó irány. Kérlek nézd újra az Avatar című filmet és azt hiszem egyértelművé válik majd, hogy a windows vállalata melyik felet képviseli a történetben. Azt sejtem, hogy nem a Természetét, pedig már az a tét.
  Utoljára szerkesztette: Adamcsaka, 2021.10.19. 19:27:11
 • robogo81 #115
  HA a virtuális pc-s programok(pl.: virtualbox ,vagy az ingyenes vmware player) lehetővé tennék hogy a gazdagép részben átengedje a valós gpu-t a virtuális gépnek(ahogy használja a memóriát,hálózatot,cpu/kat,usb eszközöket,mint valódi gpu,vagy emulált de régebbi valós gpu,pár giga valódi rammal) akkor a jelenlegi 3d gyorsításhoz képest sokkal több újabb játék futhatna az emulátoron akár natívan.
  Utoljára szerkesztette: robogo81, 2021.10.19. 18:18:15
 • MerlinW
  #114
 • JonasSandor
  #113
  Ha olyan jó lenne akkor nem lenne windows.
 • MerlinW
  #112
  "1-2 cím" - legyen inkább 16 ezer.
 • JonasSandor
  #111
  Azért az 1-2 címért nem fognak az emberek linuxot rakni, aki játszani akar annak úgyis windows lesz a gépén. Nem véletlenül ingyenes a linux. Ha játékra is jó volna mindenki szaladna is rápakolni.
 • Adamcsaka
  #110
  Szerintem gagyi és csak azért írok ide, hogy elmondjam: Elegem van a windowsból. Pop os!-t (linuxot) feltettem és nincs vele baszakodási probléma és egyebek, ráadásul a win 11 felesleges követelményei mellett még gagyibb is a 10esnél. Én amikor feltettem, akkor azt vettem észre, hogy lebutított 10es. Annyira felhasználóbarát akar már lenni, hogy konkrétan fos lett. Már a 10es nél is kiverte a biztosítékot a 2 rétegű vezérlőpult és egyebek, nem kéne tovább támogatni ezt az oprendszert, mellesleg a 7 úgy volt jó, ahogy volt. Javaslom megnézésre némelyik linuxot, mert az legalább nem kezdi el birtokolni az embert úgy, ahogy a microsoft. Jah, az tény és való, hogy sok játék windowson fut csak, de már elég szépen megoldható egy witcher 3 is némelyik linuxon.
 • JonasSandor
  #109
  A 10-nél is másfél év telt el a 2015 júliusa és a 2016 novemberébe megjelenő forza között.
 • MerlinW
  #108
  Egyrészt azért nem, mert semmi sem indokolja, másrészt, mert a Microsoft feketén fehéren nyilatkozta. Ha lesz is, akkor csak 2025 után.

  Tényleg baromi unalmas a kútfőből való karakterpocsékolásod. Olvass már utána a dolgoknak, mielőtt tényeket próbálsz közölni, mert másokat megtévesztesz, magadból meg hülyét csinálsz. Csak rombolod a topik minőségét.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.10.16. 20:27:57
 • JonasSandor
  #107
  Mért ne lenne? XDXD akkor win 10-es se lenne XDXD azt már semmi más nincsen csak 10-es.
 • Solt
  #106
  Játékos szemszögből,