118
 • MerlinW
  #118
 • JonasSandor
  #117
  Az égata világon nincs semmi baja a 11-nek a gépigényével. Ez olyan mint aki még mindig windows xp-n akar cyberpunkozni, far cray 6-ozni forzázni. Tudod ha így adnák ki őket akkor meg az lenne a baj, hogy egy pixeles szar lenne az egész.
  Idáig örülni lehetett, hogy fostalicskákon is működött a windows, nem lehetett tovább húzni ezt sem, pc-n is elérte a generációváltás, és ha kivonják a forgalomból a ddr4-et is akkor mi a fenének csinálják rá a rendszert?, teljesen baromság ez rengeteg pénzt megspóroltak így vele, hogy a kukából kiszedett gépekkel nem kell foglalkozni. A ddr4 korszak végén nem véletlen hogy most adták ki. Ez van fejlődik az operációs rendszer is nemcsak a játékokat érinti. Sokkal kevesebb a zavaró tényező, és 32 bites rendszernek ma már értelmetlen lett volna amúgy is ezzel is rengeteg pénzt spóroltak meg. A linuxal meg ezeket nem tudnák megcsinálni, hogy ilyen összetett dolgokat pakoljanak bele, és akkor nem is lenne ingyenes sem. Ezért se terjedt el nagyon. A játékok között sok a hülyeség az igaz, de azért van sok élvezetes is, csak nem elavult szar géppel kell játszani őket hanem olyannal ami rendesen ki is hajtja a 60 fps-t maxon.

  És a Microsoft meg a jövőt nézi nem nézi azt hogy a magyar embereknek kb több mint felének gagyi gépe van, a világban van rajtunk kívűl 8 milliárd ember, Afrikába meg sok helyen meglehet nézni milyen nyomorba élnek és akkor mivan???? Azt se tudják mi az a villany meg fogkefe, nemhogy számítógép internet.
 • Adamcsaka
  #116
  Azért létezik még mindíg windows, mert sokan megszoktuk gyermek korunkban. A linux pedig azért van, hogy rájöjj arra, hogy nem feltétlenül kell windows ahhoz, hogy szabadabban gépezz. Zavar a windowsba bele írt sok hülyeség, ami úgy működik a háttérbe, hogy kábé fogalmunk sincs róla. Részemről ez a platform függőség egyre gázabb. Elvileg egy nyelvet beszél minden számítógép és nem kéne különbségeknek lennie. Minden szoftvernek kéne működnie kábé mindenhol, mégsincs így. Pontosan a windows 11 a példa rá, hogy milyen irányba halad ez a pénzéhes nagyvállalat, mert Azáltal, hogy nem veszi figyelembe a régebbi eszközöket a követelményeivel, már sokmindent elárul önmagáról. Konkrétan nem tudok okot mondani arra, hogy miért követelmény ez a Tpm védelmi cucc. Miért is kéne annyira félteni a gépünket? Értem én, hogy fontos a biztonság, de azt első sorban a életben kéne biztosítani, nem pedig a számítógépen. Az-az ember pedig őszintén szólva oltári nagy barom, aki a titkait és egyebeit úgy tárolja a számítógépén, hogy az ellopható és értelmezhető legyen. Őszintén szólva túlságosan rámennek a biztonságra szerintem, holott nem mindenki készül háborúra és védekezésre, de mégis valamilyen formában fegyvert kényszerítenek mindannyiunk (kezébe)gépére. Ezért itt a lehetőség ezt belátni és azt mondani, hogy elég volt. Valójában csak el kéne kezdeni a linux platformra koncentrálni és akkor a játékok is megfognak jelenni rá, de részemről azért nem bánom, hogy nem megy némelyik játék, mert iszonyatosan szar játékokat készítenek manapság. Csak a gyilkolászás megy, semmi több..lehet minecraftozni (minetest ingyenes) is és egyéb egyszerű játékokat tolni és akkor nem fog eszedbe jutni, hogy ki kéne nyírni egyszer majd valakit, mert a gtaban is megtehetted. Sajnos mindíg is a háborút pénzelték, ami sosem jó irány. Kérlek nézd újra az Avatar című filmet és azt hiszem egyértelművé válik majd, hogy a windows vállalata melyik felet képviseli a történetben. Azt sejtem, hogy nem a Természetét, pedig már az a tét.
  Utoljára szerkesztette: Adamcsaka, 2021.10.19. 19:27:11
 • robogo81 #115
  HA a virtuális pc-s programok(pl.: virtualbox ,vagy az ingyenes vmware player) lehetővé tennék hogy a gazdagép részben átengedje a valós gpu-t a virtuális gépnek(ahogy használja a memóriát,hálózatot,cpu/kat,usb eszközöket,mint valódi gpu,vagy emulált de régebbi valós gpu,pár giga valódi rammal) akkor a jelenlegi 3d gyorsításhoz képest sokkal több újabb játék futhatna az emulátoron akár natívan.
  Utoljára szerkesztette: robogo81, 2021.10.19. 18:18:15
 • MerlinW
  #114
 • JonasSandor
  #113
  Ha olyan jó lenne akkor nem lenne windows.
 • MerlinW
  #112
  "1-2 cím" - legyen inkább 16 ezer.
 • JonasSandor
  #111
  Azért az 1-2 címért nem fognak az emberek linuxot rakni, aki játszani akar annak úgyis windows lesz a gépén. Nem véletlenül ingyenes a linux. Ha játékra is jó volna mindenki szaladna is rápakolni.
 • Adamcsaka
  #110
  Szerintem gagyi és csak azért írok ide, hogy elmondjam: Elegem van a windowsból. Pop os!-t (linuxot) feltettem és nincs vele baszakodási probléma és egyebek, ráadásul a win 11 felesleges követelményei mellett még gagyibb is a 10esnél. Én amikor feltettem, akkor azt vettem észre, hogy lebutított 10es. Annyira felhasználóbarát akar már lenni, hogy konkrétan fos lett. Már a 10es nél is kiverte a biztosítékot a 2 rétegű vezérlőpult és egyebek, nem kéne tovább támogatni ezt az oprendszert, mellesleg a 7 úgy volt jó, ahogy volt. Javaslom megnézésre némelyik linuxot, mert az legalább nem kezdi el birtokolni az embert úgy, ahogy a microsoft. Jah, az tény és való, hogy sok játék windowson fut csak, de már elég szépen megoldható egy witcher 3 is némelyik linuxon.
 • JonasSandor
  #109
  A 10-nél is másfél év telt el a 2015 júliusa és a 2016 novemberébe megjelenő forza között.
 • MerlinW
  #108
  Egyrészt azért nem, mert semmi sem indokolja, másrészt, mert a Microsoft feketén fehéren nyilatkozta. Ha lesz is, akkor csak 2025 után.

  Tényleg baromi unalmas a kútfőből való karakterpocsékolásod. Olvass már utána a dolgoknak, mielőtt tényeket próbálsz közölni, mert másokat megtévesztesz, magadból meg hülyét csinálsz. Csak rombolod a topik minőségét.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.10.16. 20:27:57
 • JonasSandor
  #107
  Mért ne lenne? XDXD akkor win 10-es se lenne XDXD azt már semmi más nincsen csak 10-es.
 • Solt
  #106
  Játékos szemszögből,

 • MerlinW
  #105
  Nem lesznek W11 exluzív játékok. A lent felsorolt hibák meg hardvertől függetlenek.
  Azért köszönjük ismét a hozzáértő, felkészült kommentet.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.10.16. 00:27:40
 • JonasSandor
  #104
  Ha normálisan kompatibilis gépekkel használjuk akkor megtudod, és mind olyan funkciói vannak amik a játékok felé ment el. És majd a win 11 exlúzívak is ezt támasztják majd el, hogy kenyérpirítón egy sem fog elmenni.

  Ezért is hülyeség egy ősöreg gépekre tele mókolt cuccokkal feldobni. Ez csak arra jó hogy megnézze mi van benne azt kész. Baromság az egész.
 • gergely1991
  #103
  Mondom(írom) én hogy ez már félrehaladás...#100
  Egyébként emiatt(win11) is fog nőni a "desktop designer" jellegű 3rd party szoftverek.
  Ha már startmenu/tálca:
  Mikor lesz végre újra olyan testreszabhatóság mint a window xp,windows 7 vagy esetleg linux alatt is van? Miért kellett ennyire így "lekorlátozni"? Miért??
  Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2021.10.15. 15:21:11
 • Solt
  #102
  A GPU teljesítmény valószínűleg a VBS miatt van, ki kell kapcsolni... :)
 • MerlinW
  #101
  W11 infók, október 12:
  - 15%-al rosszabb CPU teljesítmény (AMD és Intel dolgozik az ügyön - tehát chipset driver-eket kell majd frissítgetni)
  - 50-80%-al lassabb hálózati teljesítmény (elvileg részlegesen javítva)
  - 20%-al rosszabb GPU teljesítmény (AMD, NV, Intel)
  - hardverek túlmelegedése
  - file explorer memória leak, explorer crash
  - Start menü káosz, eltűnő ikonok, programok nem mindig indulnak, a searchbar nem mindig kap fókuszt
  - kompatibilitási problémák
  - csoport házirend, jogosultsági problémák
  - hibás SSD gyilkos szervízek

  Sok szerencsét, annak aki a tanácsok ellenére azonnal frissített.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.10.14. 11:01:57
 • gergely1991
  #100
  A "korral való haladás" ott kezdődik hogy optimálisabb működő rendszert raknak össze és nem olyan hogy tele van csili-vili dolgokkal és már már elfogyaszt 16 GB memóriát és 5 ghz cpu,ez inkább visszafeléhaladás.

  "Meg ez kifejezetten játékra csinálták nem ilyen netezős csóróknak. Aki csak netezni akar az maradjon a windows 10-nél és kész nem értem ezt a hisztit."
  Ilyeneket olyanok állítanak akik az sem tudják hogy mi az a oprendszer és mik a feladatai....
 • MerlinW
  #99
 • Solt
  #98
  Zuzu Petals szindróma...
 • JonasSandor
  #97
  Ez van a játékok gépigénye is csak növekszik, ezzel jobb lesz az élmény a megfelelő videókártyával. Én támogatom ezt az egészet idáig semmi változás nem volt ezen téren hát most lett.
 • MerlinW
  #96
  Nem a teljesítmény miatt kell modern gép a W11-nek, hanem a TPM/UEFI Secure Boot modul miatt, ami adattitkosításért felelős. A gépigénye majdnem ugyanaz mint a W10-nek.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.10.09. 00:21:30
 • JonasSandor
  #95
  Csak a procinak nem mindegy XDXD, és ha már itt van minek a 4-et alárakni ha a 12-dik gen már 5-be utazik.
 • Tetsuo
  #94
  A játékoknak pont mindegy, hogy DDR4 vagy DDR5.
 • JonasSandor
  #93
  A nagy cégeknél vannak.
  Ez van ezt kell szeretni előre megyünk az időbe nem visszafele.
  Utoljára szerkesztette: JonasSandor, 2021.10.08. 20:29:52
 • RelakS
  #92
  " Fejlesztőknek van rendes gépük gondolhatod,"

  Akarsz beszélni a kollégáimmal? :D
  Asszem i5-ös laposokkal kell beérniük, amin korábban legalábbis volt valami Graysoft? (Greysoft? Mittomén, nálam nem volt), amitől még jól be is lassult :D
 • JonasSandor
  #91
  Addig míg nincs rá játék úgyis tök felesleges váltani rá.
 • JonasSandor
  #90
  Igen pontosan ez egy ilyen szakma, nem a Magyarokat nézi a drága Microsoft hanem a többit. És ha mert újítani hát istenem haladni kell a korral, és ha nem lehet telepíteni minden szarra akkor ez van kész marad a win 10-nél addig míg benem döglik a gépük, utána meg vesznek egy összerakottat ha nem tudják megvenni alkatrészenként.
 • MerlinW
  #89
  Én látok, mert 20+ éve a másik oldalt erősítem. Az átlagfelhasználó a Windows felhasználók ~20%-a. A játékképes számítógép átlagfelhasználók számára abszolút luxuscikk. És mint minden luxushobbi, ez is drága. Nem drágább, mint pl a motorozás, vagy utazás. Lehet nélküle élni. A hétköznapi feladatokhoz nem kell gamer konfig, bőven elég egy i3 és 1030.

  Ha játszani szeretnél és a legújabb szoftvert használni, akkor arra áldozni kell, rendszeresen. Vagy veszel konzolt. Kicsit el vannak tévedve az emberek.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.10.08. 19:27:50
 • JonasSandor
  #88
  Az átlag felhasználókat nézem a többi nem érdekes abból úgy sem látsz semmit. Az otthoni a lényeg. Fejlesztőknek van rendes gépük gondolhatod, nem egy szaros 1030-al programoznak meg egy p4-es procival XDXD
 • MerlinW
  #87
  Értem. Az ~1200 tételből álló változáslista 30 eleme a játékosokra vonatkozik. A maradék ~1170 meg a szoftverfejlesztőkre, munkaállomásokra, kiszolgálókra, tabletekre, stb. Tehát a Window 11 kifejezetten a játékosoknak készült. Mert a Windows köztudottan gaming platform. Értem értem.
 • JonasSandor
  #86
  Igen ha megnézed az igényét, és nem véletlenül a generációváltás küszöbén jött ki. DDR5-re csinálták, nem véletlen támogat csak keveset a 4-ből.
 • MerlinW
  #85
  "kifejezetten játékra csinálták"

  Mit, a Windows-t? Elgurult a gyógyszer?
 • JonasSandor
  #84
  Devon is rárakta amit nem támogat 8 giga rammal laptopra elindította a minecraftot aminek a gépigénye egy kenyérpirító, és játszhatatlan volt az egész kell ez??? Egy élvezhetetlen fost kapott.
 • JonasSandor
  #83
  Igen de azt is nézzed, hogy 2022 lesz nemsoká, pc-n is jövőhónapban generációváltás, unreal engine 5-ös játékok, hatalmas gépigénnyel. Meg a legtöbb laptop is katasztrofális ahogy a boltokban kapni őket. A windows nem fut rajta normálisan nemhogy csinálj rajta bármit is. És ezzel akarják kivágni az ilyen szarokat, gondolhatod a Microsoft nem akar ezzel szórakozni. Rárakják egy 4 giga ramos laptopra hát már az indítás után össze szarja magát. Meg ez kifejezetten játékra csinálták nem ilyen netezős csóróknak. Aki csak netezni akar az maradjon a windows 10-nél és kész nem értem ezt a hisztit.
 • gergely1991
  #82
  Az nem tuningolás ha erősebb gép is kell hozzá, épp ellenkezőleg.Sőt, ha egy régebbi gépre is telepíthető lenne és és normálisan futna, akkor a legtöbb mai gépen meg úgy hasítana, hogy még több erőforrást biztosítana a nagy számításigényű szálaknak/folyamatoknak.
  Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2021.10.07. 08:43:30
 • MerlinW
  #81

  Igen, csak a Pro-ban lehet offline accountot létrehozni.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.10.06. 20:39:52
 • Bal0924
  #80
  #78
  Sikerült. Aktiválta magát.

  Ez a lehetőség csak a Pro-nál van?
  Link
  Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2021.10.06. 19:29:09
 • MerlinW
  #79
  "A Microsoft ugyanakkor felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a rendszer futtatásához továbbra is szükséges lesz a TPM legalább 1.2-es verziója - tehát azokon a gépeken, amik még ezzel sem rendelkeznek, illetve amiken le van tiltva a szóban forgó funkció, a fenti trükkel sem vehető rá a Windows 11 a településre."

  Továbbá az hogy telepítheted a rendszert, nem jelenti azt hogy használhatod a MS szolgáltatásokat. Mindegy, meglátjuk. Én szokás szerint úgysem frissítek 1 éven belül, pedig megtehetném.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.10.06. 19:04:01