6
  • kvp
    #6
    "De még ha az EP el is fogadja, akkor is megbukhat az Európai Bíróságon, mert egy rendszert nem nagyon lehet törvényi erővel átírni."

    At lehet. Legalabbis a microsoft eseten ki tudtak kenyszeriteni, hogy beengedjek a windows-ra a tobbi bongeszo gyartot. Az apple eseten is ki kellene kenyszeriteni, hogy beengedjek a tobbi bongeszo gyartot es a tobbi alkalmazasboltot is.

    ps: A google ezt ugy vedte ki, hogy android alatt szabadon lehet telepiteni kulso forrasbol amit csak akarunk. Tehat onnantol a felhasznalo hibaja, ha virusos lesz a telefonja. Az apple keszulekei hulyebiztosabbak, cserebe ugyebar verseny korlatozoak is. Valamit valamiert, ha meg kell vedeni az embereket sajat maguktol azt csak a szemelyes jogaik korlatozasaval lehet.
  • ShuckFishTit
    #5
    Androidon még az adataiddal is kereskednek szóval azért nem annyira hülye hozzáállás az almáé. Sokan inkább fizetnek csak ne ők legyenek az árucikk. Én mondjuk pl még az ilyen freemium sz..okat is betiltanám, na ehhez egyik gyártó sem elég tökös!
    Utoljára szerkesztette: ShuckFishTit, 2021.06.26. 15:35:54
  • asgh
    #4
    Ez a szabály úgy sem megy át az EU-n, a lobbisták ki fogják herélni és a végén lesz valami nem kötelező érvényű ajánlás, ami nemzetállami körbe utalja a kérdést.
    De még ha az EP el is fogadja, akkor is megbukhat az Európai Bíróságon, mert egy rendszert nem nagyon lehet törvényi erővel átírni.
    A legjobb, amit el tudnak érni, hogy az Apple és a Google csak átláthatóbb elvek alapján utasíthassa el egy alkalmazás felvételét a boltjukba és legyen valamilyen feljebbviteli fórum, ahova az elutasított fordulhat. Onnantól versenyjogi aggályok kipipálva.
  • Kissssss0 #3
    jajj... hát akkor lehet kivonulni az eu piacról, senki nem kényszeríti őket hogy elfogadják az új szabályokat :)
  • dyra
    #2
    "A menedzser elutasította az iOS mobil operációs rendszer más programforrások számára való megnyitását, mert az szerinte veszélyeztetné az iPhone készülékek biztonságát és számos olyan adatvédelmi kezdeményezést rombolna szét, amelyeket beépítettek az App Store rendszerébe."

    Aha mesélj még haver :D nem inkább az egyik fejős teheneteket vágnák le? Miért nem lehet az igazat mondani?
  • t_robert
    #1
    nem kötelező betartani az EU szabályait, de ha utána is forgalmazni akar az Apple az EU-ban, akkor rá kell neki számolni évi pár milliárd dollár büntetést. Az EU piac túl nagy hozzá, hogy elhagyja. Így majd csak betörik a profit miatt előbb vagy utóbb....