7
  • t_robert
    #7
    Ezzel nem vagy egyedül. én is terveztem idénre valami fejlesztést egy RTX-es kártyára, de ilyen árak mellett dugják fel maguknak inkább.... :)
  • t_robert
    #6
    a helyzet ünnepek táján normalizálódhat.. ok de melyik ünnepek? 2023 karácsonya vagy 2024 karácsonya? :)
  • fotolit
    #5
    Évek óta ezt hallgatjuk, hogy "na majd most, de most aztán már tényleg". Meg hogy most már nem bányásznak, meg nem crypto-znak, meg majd jól betiltják. Tiltják a kutyának a "kaszát". Tessék csak felmenni coinbase pro-ra, azt' megnézni, mennyibe kerül egy Bitcoin. Két naponta jönnek a hírek újabb coinok megjelenéséről. Arra senki ne számítson, hogy ez 5 éven belül enyhülni fog. A nagy bányász cégek szépen mennek az olcsó áramot kínáló országokba, a kormányok meg majd adnak szép kedvezmányt suttyomban, csak hogy adóztathassák. Itthon is ez történik, ha valakinek elkerülte volna a figyelmét a vonatkozó törvénymódosítás.

    Én még a "szerencsések" közé tartozom, vállalkozóként milliókat költök eszközökre, nem tétel egy 5-700 ezres kártya (presze tudnám másra költeni). De aki valóban csak játékra venné, azokat tényleg nagyon sajnálom, de mivel a bányászok, meg a magamfajta kis vállalkozók így is megveszik, nem látom a fényt az alagút végén.
  • Kódia
    #3
    A szerző nem olvas híreket? Csak írja? Az gáz.

    Azért van most egy kis árcsökkenés, mert a kínai bányászok zöme más országokba telephelyezik át, valamint Kína a saját valutájának lát hirtelen konkurenciát az egyéb kriptókban.

    A chiphiány nem jobb, hanem sokkal rosszabb lett. A hivatalosan ajánlott VGA árak utópia, sci-fi. Az, hogy az ünnepekre nem érjük el az árát, az már csak azért is 100%, mert a kereslet továbbra is óriási, a kínálat pedig nem, hogy bővülne, de a chiphiány miatt szűkül. Ezt most egy apró fellélegzés a szorításon, majd jön a rosszabb.
  • bunny
    #2
    Én csak abban bízok, a 150-ért vett 1080TI-m még kihúzza 1-1.5 évet :D Addig a kívülállók nyugalmával követem az eseményeket ... ez a kártya kis optimalizálás után kihajtja a HP reverb-et repülőszimulátorban, minden más játékot monitoron meg ultrán, úgyhogy részemről ... kössz, jól vagyok. Persze tök jó lenne egy 3080-as, picit szebb grafikát tudnék a FS2020 alá tolni VR-ben, de 800.000Ft-ot az a kis különbség nem ér meg, és szerintem 300-at se.
  • hunbalee
    #1
    "nagyjából az év végére, vagyis az ünnepi szezonra érhetjük el a hivatalosan ajánlott árakat"

    hetjük az bőven hetnénk lesz.. Itt fogadok bármibe hogy közelébe se lesznek láz előtti áraknak de még véletlenül se. 235k-ért ha lesz 3070 azonnal venném. De ezt kizárt, pedig ennyi volt anno ..
    Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2021.06.23. 19:09:15