Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A cancelled az éppenséggel pont azt jelenti, hogy félbehagyott. Nagyon ritika, hogy érzi egy stúdió, hogy kaszálni fogják, és eleve így módosítják a forgatókönyvet.

És látod még erre is kitér a cikk az elején:

"Below is a list of all the Netflix original series that were ended unexpectedly or against the plans of creators."

"Váratlanul", az "alkotók tervei ellenére"...
Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2021.06.23. 22:03:31

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

MerlinW
"Canceled" nem egyenlő a félbehagyottal. Nem láttam az összes a listán szereplő sorozatot, de az a ~15 amit láttam le van zárva, nincs cliffhanger, stb. Tehát nem félbehagyott. Ráadásul egy csomó sorozat alapból 1-2 szezonra készült. Mint pl. a Messiah, egy 10 részre vágott film.

Szerk.: Majdnem lemaradt az óvodás stílus:
"Erre mit lépsz? :-))))"
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.23. 17:31:55

[merlinw.org]

Insider :-D

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Itt van neked akkor az Indiser listája, tavaly októberből. Ezen 47 félbehagyott Netflix sorozat szerepel. De a bevezetőben azt írják, hogy többszáz ilyen van. Mit lépsz? :-))))

https://www.insider.com/every-netflix-original-tv-show-canceled-list

MerlinW
Nem tudom, én még nem láttam félbehagyott Netflix sorozatot. Pedig 4 éve előfizető vagyok.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.23. 11:54:13

[merlinw.org]

Elhagyta a süllyedő hajót, amit az Indy 5. Jó neki. Sok szerencsét.

Mivel a Netflixet nem igazán az érdekli, hogy valamit sokan néznek, hanem az, hogy egy sorozat hoz-e új előfizetőket. Ez azt jelenti, hogy hiába néznek nagyon sokan egy sorozatot és van rajongótábora, ha a nézettsége stagnál, vagy csak egy-két százalékot csökken, rögtön kaszálják; ezzel szemben egy olyan sorozatot, aminek a nézettsége még a tizedét sem éri el az előzőnek, de minden héten hoz 10% új előfizetőt, akik ezt nézik, akkor azt tolni fogják ezerrel. Így például az is jó pont, ha egy új évad hoz egy jókora nézettségugrást olyanoktól, akik friss előfizetők; de egy jóval magasabb nézettség mégha csak kicsit is csökken, de így nem hoz új előfizetőket, rögtön kaszálják. Az állandó előfizetők le vannak ejtve, ők már bekapták a horgot. Na, ezért nem vagyok Netflix előfizető, mert ez engem igencsak irritál.

Persze ez érthető, mivel kizárólag a pénz és a haszon maximalizálás élteti a Netflixet és ez a módszer hozza a legtöbbet. Aztán a sok plusz pénz nem csak arra jó, hogy több osztalékot fizessenek a részvényeseknek, de ezáltal jóval drágább és látványosabb sorozatokat készíthetnek...