7
 • Ender Wiggin
  #7
  A cancelled az éppenséggel pont azt jelenti, hogy félbehagyott. Nagyon ritika, hogy érzi egy stúdió, hogy kaszálni fogják, és eleve így módosítják a forgatókönyvet.

  És látod még erre is kitér a cikk az elején:

  "Below is a list of all the Netflix original series that were ended unexpectedly or against the plans of creators."

  "Váratlanul", az "alkotók tervei ellenére"...
  Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2021.06.23. 22:03:31
 • MerlinW
  #6
  "Canceled" nem egyenlő a félbehagyottal. Nem láttam az összes a listán szereplő sorozatot, de az a ~15 amit láttam le van zárva, nincs cliffhanger, stb. Tehát nem félbehagyott. Ráadásul egy csomó sorozat alapból 1-2 szezonra készült. Mint pl. a Messiah, egy 10 részre vágott film.

  Szerk.: Majdnem lemaradt az óvodás stílus:
  "Erre mit lépsz? :-))))"
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.23. 17:31:55
 • Ender Wiggin
  #5
  Insider :-D
 • Ender Wiggin
  #4
  Itt van neked akkor az Indiser listája, tavaly októberből. Ezen 47 félbehagyott Netflix sorozat szerepel. De a bevezetőben azt írják, hogy többszáz ilyen van. Mit lépsz? :-))))

  https://www.insider.com/every-netflix-original-tv-show-canceled-list
 • MerlinW
  #3
  Nem tudom, én még nem láttam félbehagyott Netflix sorozatot. Pedig 4 éve előfizető vagyok.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.23. 11:54:13
 • Ender Wiggin
  #2
  Elhagyta a süllyedő hajót, amit az Indy 5. Jó neki. Sok szerencsét.
 • Csaba161
  #1
  Mivel a Netflixet nem igazán az érdekli, hogy valamit sokan néznek, hanem az, hogy egy sorozat hoz-e új előfizetőket. Ez azt jelenti, hogy hiába néznek nagyon sokan egy sorozatot és van rajongótábora, ha a nézettsége stagnál, vagy csak egy-két százalékot csökken, rögtön kaszálják; ezzel szemben egy olyan sorozatot, aminek a nézettsége még a tizedét sem éri el az előzőnek, de minden héten hoz 10% új előfizetőt, akik ezt nézik, akkor azt tolni fogják ezerrel. Így például az is jó pont, ha egy új évad hoz egy jókora nézettségugrást olyanoktól, akik friss előfizetők; de egy jóval magasabb nézettség mégha csak kicsit is csökken, de így nem hoz új előfizetőket, rögtön kaszálják. Az állandó előfizetők le vannak ejtve, ők már bekapták a horgot. Na, ezért nem vagyok Netflix előfizető, mert ez engem igencsak irritál.

  Persze ez érthető, mivel kizárólag a pénz és a haszon maximalizálás élteti a Netflixet és ez a módszer hozza a legtöbbet. Aztán a sok plusz pénz nem csak arra jó, hogy több osztalékot fizessenek a részvényeseknek, de ezáltal jóval drágább és látványosabb sorozatokat készíthetnek...