19
  • Macropus Rufus
    #19
    jogos a kérdésed. Itt mellettem a Q20-as BB-n :D Nem értem a kérdésed... a BB10 létezik. Amiért nem gyártják, attól még van, és köszöni szépen teszi a dolgát. Ja igen: droid kompatibilis, szóval az AmazonStore-ból simán felhúzhatsz rá Android appokat is.
    Na de vissza a lényeghez: mivel a BB10 már akkor is egy marginális op. volt értelem szerűen kevesebb káros program volt rajta mint iOS-n. (erre írtam, hogy most verje a nyálát)
    Tehát a Tim logikáját követve egy qurva jó rendszer hiszen az Androidon meg az iOS-n marha sok ártó program van bezzeg a BB10-n.
    És azt kihagyjuk, hogy egy BB10-es telóra jut kb. több százezer iOS/Android teló/tablet stb...
  • asgh
    #18
    Ugyebár android-ba az is beletartozik, amikor a kínai noname telefonon gyárilag telepítik firmware-be a trójait. Volt ilyenem, nulláról újrahúzott rendszer magától töltött le kínai kaszinó appokat. (Mielőtt belemennénk: alaposan utánajártam, a telefon több tízezer hozzászólásos topikjában rengetegen számoltak be róla, tényleg a fimrware-ben volt.)

    #7 t_robert:

    Jelenleg 3.48 millió app érhető el androidra és 2.22 millió iOS-re, azaz kb. másfélszer annyi app van droidra, nem pedig 47szer.

    #16 Macropus Rufus:

    Ha már a nyálverésnél tartunk, hol van most a BB10?
  • Macropus Rufus
    #16
    Na akkor Tim-nek üzenem, hogy a BB10 OS-n nem voltak kártevők (sarkosítottam, 1-2 azért volt). Hozzá képest az iOS alatt egy egész kártevő farm van. Na most verje a nyálát.
  • MerlinW
    #14
    "Apple apologizes to users for Spying through Siri"
    Pont a hozzád hasonlók miatt, - akik cikkben leírva sem értik a "kémkedés" célját - kért bocsánatot az Apple. Egyszerűbb, mint elmagyarázni a laikusoknak és a fafejű hater-eknek.

    Google és Amazon is ugyanezt csinálja. Mert valahogy tanítani kell azt a nyomorult AI-t. Apple idén átülteti a Siri-t a telefonba (most hogy van rá erőforrás kapacitás), így az audio már nem fog a szerverekhez utazni, csak a titkosított query. Míg az Alexa és Google eszközök továbbra is működhetnek lehallgatókészülékként bizonyos kezek alatt. Mert ez a két cég, - az Apple-el ellentétben - konkrétan adatokból él.
  • Sequoyah
    #13
    Na es ezt szorozd meg 10x, hogy mi megy az Androidon:D

    Raadasul az Apple aktivan dolgozik rajta, hogy lezarja ezeket az ajtokat, pl az ujabb generaciokon a Siri mar a telefonon dolgozza fel a hangot, ne pedig egy kulso szerveren.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2021.06.22. 20:44:19
  • cateran
    #12
    Ja, jo duma...Egyreszt mert ez olyan, mint "csak kicsit oltek meg, nem nagyon.." masreszt, mert ok aztan sosem hazudnak...
    2018:"Apple told U.S. lawmakers that no, its iPhones do not collect personal information about users, and neither do third-party iOS apps."
    2019:"Apple apologizes to users for Spying through Siri"
    https://www.tomsguide.com/us/apple-response-iphone-spying,news-27752.html
    https://www.digitalinformationworld.com/2019/08/apple-apologizes-users-for-spying-siri.html

    Szoval nyugodtan hidd el amit mondanak....:D
  • CairoJack
    #11
    Szerintem Tim Cook maga is egy kártevő...
  • M2 #10
    Teljesen igaza van: több mint egy évtizede dolgoznak azon, hogy létrehozzák a világ legzártabb ökorendszerét!
  • Sequoyah
    #9
    Ha tomegesen toltik le azt a kartevot, akkor az nem felhasznaloi, hanem rendszerszintu problema.
  • Sequoyah
    #8
    Tekintve hogy az Apple kemkedik messze a legkevesebbet, ha szerinted ez meg mindig sok, akkor milyen velemennyel lehetsz az Androidrol, aminek a teljes uzleti modellje a kemkedesre epul?
  • t_robert
    #7
    47-szer több kártevő jelenik meg androidra. na ja és vagy 47-szer annyi alkalmazás is készül a nyilt android rendszerre... :)
  • zola2000
    #5
    Úgy fogalmazott hogy androidra van 47szer több kártevő, szerintem ide sorolják a böngészőn keresztül gyanús hirdetésen át letölthető apkt is, de mivel eléggé riasztó figyelmeztetés jelenik meg, ezért aki mégis telepíti nem megbízható forrásból annak úgy kell.

    Biztos vagyok benne hogy aki megbízható storeon marad ok google play vagy qooapp az nincs sokkal nagyobb veszélyben mint iosen, ha mégis az a #1es kommentben látható ok miatt van.
  • FL Zoli
    #4
    "Elfogadja, hogy a Számológép alkalmazás hozzáférjen üzeneteihez, híváslistájához, fényképeihez?"
    "ja, persze"
    Minek ide extra kártevő?
  • MerlinW
    #3
    Tájékozott, IQ gazdag hozzászólás. Köszönjük.
  • AcsMarci
    #2
    Az Apple olyan szinten kémkedik és szívat, hogymellé már felesleges egy kártevő.
  • wraithLord
    #1
    Lehet, hogy az Apple ügyesebb, de egy sokkal prózaibb oka is van annak, hogy miért van Androidra sokkal több kártevő:



    :D
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2021.06.22. 10:14:38