20
 • UUUU
  #20
  Demokracia mukodik ? Te melyik alomvilagban elsz ? :D A rozsaszin kod leszallt ugy latom. Minden allam illetve a politikia partvezetoi a sajat erdekeit nezi, ennyi a demokracia. Raadasul mar nem csak orszagon beluli szinten, hanem a vilag teljes egeszere kivetitve. Most nem a kiralyi hazak kozotti verszerzodesek amik szembealitanak mas orszagokat egymassal szemben, hanem a kokemeny hatalmi es gazdasagi rendszerek utkozetiet latjuk vilagszinten.
 • Tetsuo
  #19
  A demokráciában nem rólam van szó te szerencsétlen (miért ezzel érvelsz másodszor is?), hanem a népről. K*rvára nem a nép kezében van a hatalom és soha nem is volt ilyen. A nép = züllött csőcselék. Egyrészt nem érdemes a hatalomra, ha esetleg az ölébe hullana, sem tudna vele mit kezdeni, káoszhoz vezetne és anarachiához, másrészt egy szűk csoport mindig kijátsza a tömeget és a bohózatnak beillő választásokon, politikusok szereplésein keresztül manipulálja a "nagyérdemű" démoszt.

  Én nem vagyok a demokrácia híve, leginkább azért, mert tudom, hogy az egy ábránd. Semmi reális alapja nincsen, ezért hazug minden, ami deomkráciára törekszik - főként a politikusok.
  Az emberek nem egyenlő kvalitásúak, szakemberek kezébe kellene a döntéseket adni, nem ilyenek elé vinni:
  https://www.youtube.com/watch?v=_Dwl9c2HyV0
  Ugyanígy egyenlő jogokat sem érdemelnének az emberek stb.
  Láthatjuk a világban hogy működik a demokrácia, különösen a "liberális" fajta: sehogy. Hazug, álszent módon egy berendezett kirakat, semmi több.
  A liberalizmus is tévút, nagyon is...


 • Agyturbinikusz
  #18
  Most miért?
  Nekem semmi bajom sincs a kínai néppel, van egy jó barátom is.

  Az, hogy megintcsak marhaságokat beszélünk, olyan lozunggal felöntve, mint 3000 éves nemzet állam, hát mit mondjak akkor most mi van Irán vagy éppen Jappannal?

  Mert japant is a földdel tették egyenlővé....
 • Csaba161
  #17
  Ha neked jó egy gyilkos, népelnyomó rendszer, akkor élj Kínában!

  A demokrácia pedig működik, még akkor is, ha nem a TE ízlésedet szolgálja ki, mert szerinted az a demokrácia, amikor csak azokat a nézeteket vallhatnák az emberek, amiket te, csak azt csinálhatnák, amit te szeretnél, az nem demokrácia, így a te definíciód szerint valóban nem létezik demokrácia...

  Utoljára szerkesztette: Csaba161, 2021.06.19. 13:20:54
 • Tetsuo
  #16
  Még soha, sehol nem működött valódi demokrácia, de éljél csak a rózsaszín álomvilágodban, mert az kényelmes és biztonságosnak tűnik.
 • Csaba161
  #15
  Azért mert nem a TE érdekeidet képviseli, azért az emberek többségének az érdekét képviselik a demokráciák.

  Kína meg egy emberellenes gyilkos rendszer, lásd a tibeti meg az ujgur emberek tömeges kiirtását, a hongkongi polgárok tömeges börtönbe zárását, mert csak szabadon akartak élni, nem pedig a kínai főtitkár faszát szopni...
 • Tetsuo
  #14
  Az emberek érdekeit egyik mai társadalmi rendszer sem képviseli, hiába hívják valamelyiket akár demokráciának.
 • Sequoyah
  #13
  "Szerintem a mostani amcsi elit csak álmodik arról, hogy nekik is annyi hatalmuk legyen a saját népük felet mint a kínai vezetésnek."
  Szoval te is azt mondod, hogy az Amerikai rendszer jobb, mert sokkal inkabb kepviseli az emberek erdekeit, mint a Kinai?:)
 • caprine #12
  Az usa sokszor és sokféle képen élt vissza a hatalmával. Én még emlékszem a cocom listára és társaira. Ideje, hogy a fagylalt visszanyaljon. Szerintem a mostani amcsi elit csak álmodik arról, hogy nekik is annyi hatalmuk legyen a saját népük felet mint a kínai vezetésnek.
 • zola2000
  #8
  Az a háromezer éves kultúrát igencsak elpusztította az úgynevezett kulturális forradalom, most próbálnak valamelyest visszatérni hozzá.

  Az igazi ősi kínai kultúra a CCP hatáskörén kívül eső területeken él még pl Tajvan vagy délázsiai kínai kisebbségi területei.

  Szerintem kisebbségek irtása nem a kulturális szabadság része, vagyis egyetértek Kína kulturális szabadságával, de az ujgurokéval is,
 • gosub
  #7
  A kultúra és az azt gyakorló nép éppeni államformája az eléggé különböző dolog.

  Mielőtt pálcát törnének az USA ezen törvény felett nézzenek szét saját házuk táján. Pl külföldi állampolgárok amerikaiakat, vállalataikat nem perelhetnek amerikai bíróságon emberi jogsértések miatt. Így aztán az amerikai multicégek nyugodtan beszerezhetik a cuccost gyerekmunkával, rabszolgamunkával, sanyargatással..., de hogy jobban nézzen ki a reklámjuk/propagandájuk leválasztják egy offshore céggel és azon keresztül szerzik be.
 • Tetsuo
  #6
  Te kis antiszemita.
 • Tetsuo
  #5
  Hát ez az! El kellene választani a befektetéseket a politikától, meg az erkölcstől - ha már kapitalizmus.
 • Agyturbinikusz
  #4
  Ezen jót derultem, 3000 éves kultúra...
  Mióta is van kommunizmus Kínában?
  Csak nem mióta 19 században kitalálta valaki.
 • kvp
  #3
  Kina arra szamit, hogy az osszes nyugati ceg a penzt valasztja es szembefordul az amerikai (es a tobbi nyugati) kormannyal. Az a par ceg, amelyik nem, az meg kvazi megszunik, pontosabban elvesziti kinai gyarait es jo esellyel csodbe megy. Latva pl. a Disney vagy az amerikai kosarlabacsapatok reakcioit, sok ceg valasztja mar most a penzt.

  A NATO es szovetsegesei reszerol egyebkent tovabbra is csak a teljes kereskedelemi embargo es tengeri blokad lenne az elfogadhato valasz. Ha erre a nyugat nem lesz hajlando, akkor kvazi meg kell adniuk magukat Kinanak es onnantol mindenben engedelmeskedni a partvezetesnek. Ezt viszont nem biztos, hogy az a tobb millio nyugati liberalis aktivista (koztuk sok hiresseg) szo nelkul el fogja fogadni. A BLM -mivel maoistak- varhatoan nem fogja Kinat tamadni, de a tobbiek varhatoan igen. Meglepo lenne, ha a jogvedok kozzul hirtelen mindenki lelkesen tamogatna a kinai neppart donteseit.
 • end3
  #2
  Mondjuk ez arról szól, ha "vendégségbe" megyek valahová, nem ítélhetem meg (el) a fogadó házigazda életvitelét. Persze eldönthetem, hogy elfogadom vagy nem, és szabadon távozhatok onnan. - Szerintem reális nézőpont.

  (Kiegészítve azzal, hogy ebben az esetben a vendégfogadó ország erőforrásait használva pénzt keresek. De persze eldönthetem, hogy nem akarom ezt, én csak protestálni akarok a vendégfogadóm ellen. - A szokásosan hülye, balliberális felfogás.)

  A törvény nem véletlenül most született meg, és nem már ezer évvel ezelőtt, mert ebben az is benne van, hogy a kereskedelem "jelszava alatt" ügynökök települnek át nyugatról és bomlasztanak, azaz az úgynevezett nyugati "demokrácia export" folyik. (Egy háromezer éves kultúrának akarják megmondani, hogy hogyan éljenek!) Természetesen, ez már nem fér bele a vendégjogba, az identitásához ragaszkodó nemzetállamnak valamilyen formában az ilyen külső, negatív hatásokat korlátoznia kell.
  Utoljára szerkesztette: end3, 2021.06.18. 08:56:30
 • Arnika19
  #1
  a 12. kimondja, hogy egy külföldi vállalkozás nem ítélheti el a Kínában megvalósított emberi jogi jogsértéseket.
  És még ezek pofáznak hogy: Kína az "egész emberiség számára fenntartja a béke, a fejlődés, a tisztesség, az igazságosság, a demokrácia és a szabadság közös értékeit",