5
 • duke
  #5
  Ha nagyon eroltetjuk biztos lehetne talalni 1-2 olyan alkalmazast, aminek elegendo energiat termel a rateheto mennnyisegu napelem, de meg akkor is folyamatos napfenyre kellenne tenni, ami nem tul eletszeru. Egy atlagosan megvilagitott szobaban meg kb huszad annyi fenyenergia erheto el, mint a szabadban, ami legfeljebb egy szamologephez lehet elegendo.
 • grobs
  #4
  "A két üzletember úgy vélte, hogy a fejlesztésük alapvetően megváltoztathatja az emberek mobileszközökkel kapcsolatos életét."

  Telefon, laptop ami gyakran lemerül. Ha igazi okosórája van valakinek akkor esetleg az is. Minden más hetekig, vagy hónapokig bírja most is. H10-es pántom 3 éve megy egy gomb elemről. A fenti trión hová szeretnék rakni ezt a "fóliát", hogy fény is érje, de ne sérüljön? Amikor a céges laptop-ok "magnézium" házában mély karcok vannak akkor valószínű egy fólia hiányzik onnan, nem lesz annak semmi baja.
  Milyen eszközöket akarnak ezzel tölteni ami majd megváltoztatja az életünket?


  "Miután a napelem olcsón előállítható, így a fejhallgató bevezető ára 199 euró lesz"

  Egy mellékszál, hogy ha nem lenne home office nem is használnék fülest ... úgyhogy ez már egy hiánypótló cuccnak indul, de miután olcsón előállítható, így a (gyors google keresés) 150 euro-s füles "csak" 200 euro lesz. Ráadásul a füleseket eddig se kellett gyakran tölteni. Jabbra-mat hetente egyszer kell tölteni úgy, hogy napi használatban van, és kb. 15 perc alatt belemegy annyi, hogy 8 órát szóljon. Sikersztorinak néz ki.

  Vésztöltőnél tudnám esetleg ezt elképzelni, de az is olyan, hogy ha feltöltöttem akkor 3x fullra tölti a telefonjainkat, és wireless töltést is tud.
 • barret
  #3
  A távirányítóval példálóznak,ami kb a legkisebb fogyasztású eszköz a házban...
  Évekig elmegy egy garnitúra elemmel! Ami meg sokat fogyaszt,pl fejhallgató,az meg néhány perc üzemidőt fog kapni naponta a napelemből...Jelenleg kb 18% az átlagos napelemek hatásfoka...IDEÁLIS fényerőnél!
 • kvp
  #2
  Ok, hitelkartya meretu napelemes szamologepem mar nekem is volt a 80-as evekben. Mukodott tantermi neonoknal is es biztosan nem volt benne elem, mert ugy lehetett kikapcsolni, hogy letakartam a napelem csikot. Tenyleg nem merul le, mert nem tud. Egyetlen hatranya, hogy sotetben nem hasznalhato, tehat ha hasznalni akarjuk fel kell kapcsolni a lampat.

  Ha aksit raknak bele, akkor ket veszely fenyeget. Az egyik, hogy alulmeretezik a napelemet es a modern aksi onkisulese nagyobb lesz mint a napelem altal visszatoltott energiamennyiseg. Igy joreszt csak diszito jellegu a dolog, ugyanugy tolteni kell mindent ha hasznalni akarjuk.

  ps: A forditas hibas. Nem napkollektor hanem elektroda halo es muanyag foliak eseten az az ujitasuk, hogy a hatlapra kerulhet mindket polus, mint ahogy a szilicium hordozosak eseten mindig is volt. Igy nagyobb felulet hasznalhato panelkent, amire szukseg is van, mert a folias napelemek olcsoak, de a hatekonysaguk a legmodernebb szilicium alapuak kb. 10%-a es itt jon be az, hogy a legtobb ilyen targy felulete nem elegseges a szukseges kapacitasu napelem elhelyezesere. Es akkor visszatertunk oda, hogy akkor is tolteni kell ha egyebkent napelem van rajta. Aksi helyett egy jobb energia kezeles viszont lehetove tenne, hogy csak tizevente kelljen egy hagyomanyos, nem toltheto litium elemet cserelni bennuk.
 • barret
  #1
  "energiaforrásként szolgálhat" DE NEM FOG! Ezért esetleges a megfogalmazás.
  Persze beetetésnek jó lesz! :D Aki ért hozzá,az ki tudja nagyjából számolni,mennyi energia termelődik. Nem életszerű,hogy minden eszközünket a tűző napon tároljunk...Vicces fiúk :)

  Azt sem tudják,miről beszélnek! " A napkollektorok általában a napelemek előoldalán találhatók" MI VAN??????
  Utoljára szerkesztette: barret, 2021.06.17. 12:57:45