6
 • M2 #6
  Erről beszélek. Az Apple nem ARM magot használ, hanem saját fejlesztésű magot, és csak az utasításkészlet ARM. A saját mag viszont hozzá van igazítva a saját OS-hez, amiben nagyjából öt évnyi munkájuk van benne. Microsoft meg vagy meglépi ezt, vagy nem, eddig nem kapkodták el a fejlesztéseiket. Android meg desktop vonaltól van nagyon távol. Linux marad ami eddig volt, szűk réteg szórakozása.
 • zola2000
  #5
  PCn alapvetően a játékok fogják vissza az ilyenfajta váltást, a játékfejlesztők az istenért nem akarnak arm exe-t kiadni (pedig a legtöbb fordítóval csak pár kattintás lenne, a steam meg tudná oldani hogy a megfelelő verziót telepítse)

  Az emulációval meg maximum a tíz éves címek futnak.

  A másik ilyen konzervatív dolog a touchscreen támogatása, még ha szó szerint iPadról portolnak egy játékot windowsra surface tableten nem működik touchscreennel.
 • kvp
  #4
  ARM alapu desktop gephez kell desktop tudasu ARM-os mag. Lasd Apple. Ha ok sikeresek lesznek, akkor mindenki oket fogja masolni az x86-os magok hasznalata helyett.
 • M2 #3
  Nem hiszem, hogy az ARM magok hoznák el majd a nagy áttörést. Valószínűbb egy ARM alapú desktop gép, mint az Apple esetében is.
 • yesname #2
  Ha igazak a Zen 4-es pletykák azért attól még messze vagyunk.
  Utoljára szerkesztette: yesname, 2021.05.30. 13:43:50
 • kvp
  #1
  Mivel az Apple mar megepitette az ARM-os gepeit, ezert eleg egyertelmu, hogy ezek lesznek az uj desktop processzorok. Talan meg par ev es szerverekben is ezeket latjuk majd.