8
  • cateran
    #8
    A kommenteid szinvonala alapjan meg sem lep, hogy kellemesen csalodtal....Ritka szar 1 film, meg az idei durva felhozatal mellett is...

    https://www.youtube.com/watch?v=TC1LiBBkDdo
  • Ellaberin
    #7
    Sajnos túl sok mindent akart történeti síkon belezsúfolni Snyder. Több felütés is csak felütés maradt, nem tudta eldönteni, hogy slash legyen, vagy humoros, drámai, esetleg akció vagy akár sci-fi, így mindegyikből csippentett. Valahogy olyan lett, mint egy egészestés Z, mint zombi. (spoiler: van benne gyémánttal feldíszített is :) )

    Egynek elment és néhány jelenet kifejezetten jól sikerült, de annyi közhellyel lett megspékelve, hogy a mozifilm szintet nem éri fel, bármennyire is hosszú. (A hossz jelen estben az ötlettelen rendezést/vágást jelenti.)

    A korábbi szálhoz: a mozis zombi filmnek részemről egyébként meg sok értelme nincs is. Így is hülyét lehet kapni a sok selejttől amelyik vacsorázni, telefonálni meg miegyébért ül be, hogy legalább el....sza azon emberek estélyét is , akik filmet mentek volna nézni. A hangulatot, az atmoszférát amit csak a mozitermek tudnának adni, az igazi csendet, ami szükséges akár a hatáshoz, stb. , na ezek vannak kukázva néhány kultúrlény által.
  • Lapajka
    #6
    Nem deklaráltuk hogy hálivúdi mozifilmek... ezt, amiről szó van, sem moziban láttam pl...
  • kalapos01
    #5
    Olvasd el még egyszer, amit írtam: nincsenek zombis mozifilmek.

    Ha nem ismered a témát és az internetet kell segítségül hívnod, akkor már rég rossz:) De ha már listákat kell alapvető igazsághoz nézned, akkor állítsd időrendbe a filmeket, és nézd meg, hogy hányat láttál itthon moziban. Vagy egyébként moziban.

    A zombis műfaj nagyon népszerű a tévében, a videójátékokban, társasjátékokban, de valamiért zombis mozifilmeket nem gyárt Hollywood.

    ---
    Ha még így sem tiszta, mire gondolok, akkor:

    "nyugodtan besaccolom, hogy ezer élőhalottas filmet legalább csináltak 25 év alatt..!!! "

    Sőt, én a hétvégén kettőt is forgattam a szomszéd gyerekekkel, szóval már ezerkettőt! (Bocs, de tényleg rettentően muris, hogy megfordult a fejedben, hogy létezik olyan, aki azt hiszi, hogy nem létezik sok zombifilm. Minden műfajból rengeteg film létezik. Csakhogy a mozifilmes műfajban a zombis hiánycikk. Mint például mondjuk a klasszikus krimi is. Sőt, ha a horrorok terén mozgunk, akkor mostanság a slasher sincs annyira túlreprezentálva.)
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2021.05.24. 14:03:06
  • Lapajka
    #4
    Nem tudom melyik bolygón élsz, de itt nálunk a Föld nevűn az van, hogy DE IGEN TOBZÓDIK!
    Íme egy lista. Ebből megszámoltam, csak az utóbbi 25 évben készült számításba vehető zombi filmeket (nyilván minden idétlen nézhetetlen amatőr idétlen ZS szart nem) és a végeredmény kereken 400 lett!

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_zombie_films

    Ha 400 film 25 év alatt nem tobzódás, akkor nem tudom mi... és akkor még szerintem a wiki a sorozatokat nem is számítja bele, mert abból is van jó néhány az utóbbi 10-20 évben... bár ehhez a 400-as listához képest végülis az tényleg nem lehet sok saccper szerintem max 10-20); és ha még azt is beleszámoljuk, hogy pl a vampíros filmek is végülis zombifilmek, hiszen ezekben élőhalott a vampír is ugyebár, halhatatlan, szuper ereje van és embert eszik a legtöbb... ha átváltozik "harci üzemmódba" ugyebár, azaz felfedi valódi alakját, akkor nagyjából egy zombit kapunk, minden paraméterében, max egy kicsit szabályosabb és denevérszerűbb alkattal, meg hát legalább viszonylag értelmes, ami mondjuk az áldozat számára nem előny... (és hát vampírfilm pedig még jóval több van 20-30 év alatt, tartok tőle). Tehát simán nyugodtan besaccolom, hogy ezer élőhalottas filmet legalább csináltak 25 év alatt..!!!
    Más kérdés, hogy igényes, nívós szórakozható, látványos profi munkák ezek közt együttvéve sincs szerintem egy-két tucatnyi...
    Ez pl, amiről itt szó van, beletartozik szerintem eme jobbak halmazába...
    Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.05.24. 12:53:40
  • kalapos01
    #3
    Bárcsak tobzódna a műfaj! Az egyik legelhanyagoltabb, pedig minden jel arra mutat, hogy sikeres lehetne - erre is ész nélkül rávetődött mennyi ember. De sajnos alig zombifilm nem nagyon készül mozira, ha a Resident Evileket nem számítjuk, akkor volt az elmúlt 10 év 10 zombifilm...?

    Ez engem kifejezetten érdekelt, mert elég jó mókának tűnt, de a jelek szerint nem érdemes időt pocsékolni rá, úgyhogy várom inkább a következőt.
  • Lapajka
    #2
    Nem szeretem a horrort, sem a zombi filmeket, viszont Zack Snyder-t meg igen... ezért megnéztem, és kellemesen csalódtam.
    Egy zombis akciófilmtől nem kell várni szépirodalmi értékeket... Kategóriájában abszolút igényes munka, hibát benne találni nem nagyon lehet... a hiba ill kifogásolható maga a műfaj létezése és tobzódása legfeljebb, de egy ilyen vita messze mutatna...