8
 • lammaer
  #8
  Verseny mindig nagyobb hajtóerő.
 • morguldae
  #7
  Hahahahahah..... Hiszi a piszi!
 • kvp
  #6
  "Az minden esetre biztos,hogy a másik legyőzésére való örökös törekvés - hosszú távon zsákutca."

  Pedig ez az evolucio lenyege. A legyozes nem a masik megsemmisiteset jelenti, mert az nekunk is rossz. Hiaba gyozuk le a masikat, ha mi is meghalunk, akkor nem gyoztunk. Az evolucio lenyege, hogy tobb utodod legyen mint a masiknak es akkor szepen lassan kiszoritod a masik felet. Igy zajlanak tobbnyire a nem fegyveres lakossagcserek egyes allamokon belul es igy szoritotta ki a homo sapiens a tobbi eloembert. Tehat nem az a cel, hogy a masik ne legyen, hanem hogy te gyorsabban fejlodj mint a masik es egy ido utan annyira lemarad, hogy ha nem is szunik meg, akkor se szamit mar.

  Az urkutatasban jelenleg az a verseny, hogy kinek lesz tobb bolygoja, kisbolygoja, holdja, aszteroidaja, lehetoleg mindegyiken minel nagyobb szamu emberi jelenlettel.

  Az elozo urverseny az apollo-sojuz kuldesessel le is zarult es utanna nagyon nem tortent semmi, mert nem volt hozza motivacio. Aztan most, hogy az amerikai-kinai urverseny is beindulni latszik es kozben a nyugati allamokon belul a nagytokesek egymassal is versenyeznek, igy pillanatok alatt felporgott az egesz folyamat. Mivel az usa allamilag kiszallni latszik igy lehet, hogy valojaban csak a kinai allam es a globalis nagytokesek fognak egy-egy csapatot alkotni. Mindezt ugy, hogy a nagytoksek egymas kozott is vesenyeznek, de egy kozos ellenfel osszehozhatja oket ideiglenesen. Vagy nem. A lenyeg, hogy ahogy a raketatechnologia is egy evolucios feljodesen megy keresztul, ugy varhatoan az evolucios szabalyok szerint fognak egymassal versenyezni a kulonbozo reszvevok. Ez neha jelenthet fegyveres konfliktust is (pl. kie legyen a Hold, a Mars vagy a kisbolygok eroforrasai), de joreszt a gazadasi (fejlodesi) verseny a fo mozgato ero.
 • wraithLord
  #5
  Elég sok ország van a Földön, össze is lehet fogni, és versenyezni is lehet egy időben. :D Csak hát nem valószínű, hogy az összefogás rész pont az amerikaiak és a kínaiak között fog megtörténni.
 • wobbler
  #4
  Ki tudja?
  A verseny,vagy az összefogás a nagyobb hajtóerő?
  Az minden esetre biztos,hogy a másik legyőzésére való örökös törekvés - hosszú távon zsákutca.
  De az utólsó *gyöztes* gyönyörködhet a kihalt földben - egy darabig .
  /Egyenlőre ez az emberiség célja./
 • dyra
  #3
  Össze is dolgozhatnának. Semmi értelme versenyezni.
 • kvp
  #2
  Maximum majd egy jovendo marsi muzeumban, mert annyira nagy a bolygo, hogy egymas hatotavolsagan kivul vannak.

  Legutobb amikor barmi hasonlora volt lehetoseg akkor az egyik szovjet holdjaro robot es az egyik Apollo kerult egymashoz eleg kozel. A varosi legendak szerint az Apollobol lattak is valamit a tavolban mozogni. A szovjetek viszont valamiert nem mentek oda integetni a taviranyitos robottal az amerikai urhajosokhoz....

  ps: Ezek a jarmuvek mint korabbi sikeres, sikertelen vagy torolt leszalloegysegek alapjan lettek rajzolva: https://www.youtube.com/watch?v=yjiGH9QNiU0 Viszont a valosagban par tucat kis jarmuvet eszre sem vennek ha egyenletesen lennenek leszorva a Foldre es a Mars se anniyra kicsi.
 • hunbalee
  #1
  Kéne egy parti fent hogy ezek ott mind taliznak és lefényképezik a vikinget is hogy hihető legyen a dolog :)