30
  • Lapajka
    #30
    Érdekes moderáció van itt... egy aljadék troll rámokádhatta hogy gyengeelméjű a baszod kötőszóval és maradhatott, én válaszoltam neki JOGOSAN hogy gyengeelméjű a kurva anyja, azt bezzeg sikerült moderálni... gratulálok SG csak így tovább...
  • Tetsuo
    #29
    A modern emberiség ilyen, miután a kiválókat, a (valóban) nemeseket kiirtották és "mindenki egyenlő" lett. A legsötétebb korban élünk, ahol a hitványak közül hitványak és még hitványabbak emelkednek ki celebritásként.
  • Frekvency
    #28
    menj el egy külföldi lapra, ugyanez van, a prolivér diverzitása globális, sőt gyakorlatilag domináns szerte a bolygón, de hát mindig is ez volt, a reneszánsz néhány ember szellei produktuma volt, mnt ahogy minden társadalmi fejlődés egy maroknyi ember teljesítményén alapul, a tömeg semmi, egy amorf biomassza, semmit sem változott az évezredek során. Ha holnap nyilvános kivégzés lenne a hősök terén, tömve lenne a tér...
  • Tetsuo
    #27
    Az a leginkább undorító, hogy ezeket a pöffeszkedő milliárdosokat mind altruista "filantrópnak" deklarálja a fősodratú sajtó.
  • Tetsuo
    #26
    Nagy valószínűséggel igazad van. Modern társadalmunkban igazán sikeressé, konkrétan "celebbé" általánosságban szociopata, másokon könnyűszerrel átgázoló, szemrebbenés nékül hazudozó, kapzsi, hedonista ember válhat, illetve valami nagyon romboló, gátlástalan személyiség. Ezek a tulajdonságok talán még önmagukban nem elegendőek, de szükségesek a modern sikerhez.
    Vannak kivételek, nekem most nem jut eszembe egy sem.
    A politikai és kulturális színtér hűen tükrözi a taglalt jelenséget.
    Ma már az erkölcsi magasztosság, a lovagi erények hátrány a társadalmi kiemelkedést illetően.

  • cateran
    #25
    Hmm..egyik oldalon 1 vilaghiru, sikeres, kogazdag, technologiai ujitasokat felvonultato ferfi, masik oldalon 1 milliomodrangu weboldalon "alazo" milliomodrangu senkik...Mondanam, hogy vicces, de valojaban a turbomagyar osmentalitas iskolapeldaja
  • Frekvency
    #24
    Bírom amikor az értéktelen biomassza fehérjehalmaz megmondja a tutit egy történelmi személyiségről....elon neve örök ha ti megdöglötök a kutyát sem érdekli, egy darab szarral kevesebb, ez a véleményem senkik...
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #23
    Az én szótáramban a rohadék és a pszichopata nagyon nem ugyanazt jelenti, egyébként nagyjából én is egyetértek ezzel az érveléssel, persze azért biztosan vannak kivételek.
  • Voltan
    #22
    Jaja, ez így van.
  • asgh
    #21
    "a spacex-nel csak szuletett amerikai allampolgarok dolgozhatnak"

    Mivel a SpaceX rakétákat gyárt, így kiemelt haditechnikai vállalatnak minősül és más nemzetbiztonsági besorolás alá esik. Musk többször mondta már, hogy nekik is érdekükben állna kiváló orosz, európai és kínai szakembereket alkalmazni, de az USA törvényei nem adnak rá lehetőséget.
  • asgh
    #20
    "Amugy a tesla egy lufi ceg a spacex megnem keves penzt huz be a pentagontol."

    A Tesla eddig minden vállalását takkra teljesítette. Olyanokat is, amiket "iparági elemzők" rendszeresen lehetetlennek minősítettek. Ettől még a cég árfolyama lehet túlértékelt, de lufi cégek ritkán hozzák az ígért eredményeket.

    Ami a pentagont illeti: a Boeing összbevételének 13%-a (!) jön katonai forrásból, azaz egy hangyányit több, mint a SpaceX-é.
    Ehhez képest a két cég kissé másként áll az innovációhoz:
    Egy időben kezdték fejleszteni a Boeing űrkapszuláját a SpaceX Dragonnal, a Boeing 4.5milliárdot kapott rá a NASA-tól, a SpaceX 2.5milliárdot.
    A SpaceX eddig három sikeres emberes küldetést bonyolított le, a Boeing még mindig nem jutott túl a teszt fázison.
  • kvp
    #19
    Az kb. Einsteinrol is kijelentheto, hogy hasonlo problemai voltak (ideertve a magas intelligenciat), csak abban a korban meg volt divat. Manapsag ha valaki feher es raadasul meg ferfi is es bizonyitottan a noket szereti, akkor az egyetlen mentsege az lehet ha valamilyen mentalis problemaval kuzd. Musk eseten ezt a problemat reszben a nagy mennyisegu tudatmodosito okozza, magyarul tobbet fustol mint a raketai. Szoval a mai amerikai valosagban el kell erni bizonyos szintu elnyomottsagi pontot ahhoz, hogy ne akarjanak kicsinalni csak azert mert letezel es ha valaki feher ferfinek szuletik, de nem akar meleg vagy transz lenni, akkor csak mentalisan serult lehet ha azt akarja, hogy egyelore nyugton hagyjak.

    Viccen kivul, eleg jol lathato, hogy nem celja a vagyongyujtes, csak szukseges eszkoznek talalja arra, hogy a celjait elerje. Ez jelenleg az emberiseg kijuttatasa a bolygo koruli alacsony foldkoruli palyarol minel nagyobb terbe. Meg mindig jobb, mint Gates, aki meg a humanitarianus project-jeiben is a gazdagodasi lehetoseget keresi, raadasul Musk nem annyira dramaian mindenkinek rossz otletekkel all elo mint Gates (lasd oltas tetovalasok vagy mesterseges nuklearis tel chemtrail-ezessel, az ember azt hinne viccel, de nem). Musk humorat egyebkent nagyon konnyu megerteni, ha valaki a geek / smoker subkulturak metszete iranyabol kozeliti meg. Szoval egy nagyon nagyon beszivott zseni kb. igy viselkedik. Ha eppen tiszta, akkor hirtelen az osszes mentalis problemaja elmulik.

    ps: Egyebkent azt latjuk, hogy kelloen liberalis a vilagkepe, mondhatnank progressziv. A sajto fele megfelel minden elvart checkbox-nak. Ugyanakkor ha nem beszeli ra a csaladjat, hogy hagyjak ott idoben delafrikat, akkor valoszinuleg halottak lennenek, mert ahhoz a felso reteghez tartoztak, akikre kifejezetten vadaszott az uj rendszer. Gondolom ennek fenyeben nagyon szeretheti az eroszakos fekete politikai mozgalmakat. Meg a liberalis vilagkepbe nagyon jol passzol a bevandorlas es a szocializmus tamogatasa, de a spacex-nel csak szuletett amerikai allampolgarok dolgozhatnak, de persze errol nem o dontott es hat valahogy megis csak eleg nagy nagytokes lett. Ezek fenyeben nem tudom hogy most tenyleg csak jatsza a hulyet a befektetok es a politikusok miatt mint pl. Boris Johnson vagy tenyleg mindig ennyire be van allva. Esetleg mindketto egyszerre?
  • Andrevv
    #18
    Nem lepődtem meg. Ezentúl nem fura figurának fogom nevezni, hanem az aszpergeresnek. Ha megfigyelitek a leggazdagabb embereket, mind furák, biztos meg van mindegyiknek a szakszerű megnevezése.
  • asgh
    #17
    "Nyilván nem minden ember pszichopata, Elon Musk viszont az. "

    És ezt onnan tudod hogy...

    "Musk cégeit nem kevés alkalommal ítélték már el munkajogi szabálysértés miatt, pedig abban az ország ez gyakorlatilag nem létezik. "

    De létezik. Minden nagy vállalat ellen munkajogi perek százait (ezreit) nyerik meg vagy vesztik el, ezek alapján megítélni egy CEO személyiségét nonszensz.

  • asgh
    #16
    "Tenyleg nem nagy szam, szinte minden urhajoja felrobban. :)))"

    És mennyi szerinted az a "szinte minden"? Mármint hány hasznos terhet vivő, éles SpaceX küldetés végződött robbanással?
  • grobs
    #15
    Nem mindenkiről volt szó. Nyilván nem minden ember pszichopata, Elon Musk viszont az. Megjegyzem a 100 leggazdagabb ember kivétel nélkül szintén az. Egyszerűen ahhoz, hogy valaki ennyire "sikeres" legyen szükséges, hogy rohadék is legyen. Musk cégeit nem kevés alkalommal ítélték már el munkajogi szabálysértés miatt, pedig abban az ország ez gyakorlatilag nem létezik. Minden esetben kirúgta azokat akik szakszervezetet akartak. Ugyanolyan rohadék mint bezos, csak neki jobb pr-ja.
  • AcsMarci
    #14
    Imádom amikor névtelen senkik verik a nyálukat :D És közben arról beszélnek, hogy más "önimádó". Pedig a kommentjeikből világosan kijön, hogy ez pont rájuk jellemző.
  • wraithLord
    #13
    Szerintem az Aspergertől függetlenül gondolt erre, mert egymástól független a kettő. Sok vezető beosztású ember vagy születetten vagy tanultan (funkcionális) mutat jeleket afelé. Hogy Musk az-e, nem tudom, nem ismerem.
  • Voltan
    #12
    Mindezt úgy, hogy a szüleinek smaragdbányája volt Zambiában. Aha, tényleg zseniális, ahogy ilyen ügyesen meggazdagodott, kábé mint nálunk Lőrinc barát.
    Ahogy az IT Crowd-ban is mondja az igazgató: "When I started this business, all I had was a dream. And four million Pounds" Köszönjük szépen.
  • M2 #11
    Tegyük mindezt egy jelentéktelen oldal huszadrangú fórumában, legalább egy tucatnyi olvasó előtt. Ez biztos nagyon fog fájni Elon Musknak, most jól odavertünk egyet! :-)
    Utoljára szerkesztette: M2, 2021.05.11. 09:40:34
  • M2 #10
    Az autizmus valamilyen formája elég nyilvánvaló volt. De a jelek szerint nem hátráltatta, inkább segítette céljai elérésében.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #9
    Elolvashatnád, hogy mi is az Asperger szindróma. Vagy szerinted mindenki pszichopata, akinek másként működik az agya? (Zuckerberg akár még tényleg az is lehet)
  • grobs
    #8
    Mint minden gazdag ember. Sikeres céget csak pszichopaták tudnak létrehozni. Elon Musk legalább előremutató dolgokat csinál. Jeff Bezos-hoz képes még így is egy kisangyal.
  • wobbler
    #7
    Alázzuk le a föld alá ! /Akkor nem tűnünk Mi sem olyan picinek.../
  • muszalaslorinc
    #5
    Hat ja.
    Nem kicsit onimado egy beteg fasz az biztos.
  • muszalaslorinc
    #4
    A nagyobb problema nem csak azt jelentheti, hogy sulyosan gyengeelmeju mint pl te, hanem a foszer sulyosan narcisztikus szocio es vagy pszichopata.
    Kb. Egy vegstadiumu diktatorra jellemzo tuneteket mutat.
    De szerintem menj hozza felesegul baszod ha igy bejon.
    Amugy a tesla egy lufi ceg a spacex megnem keves penzt huz be a pentagontol.
  • duke
    #3
    Tenyleg nem nagy szam, szinte minden urhajoja felrobban. :)))

    Utoljára szerkesztette: duke, 2021.05.11. 00:10:09
  • Lapajka
    #2
    Aha csinálj már egy Tesla céget, aztán egy SpaceX céget, legyél a világ leggazdagabb embere 200 milliárd dollárral, és utána pofázz...
  • Tetsuo
    #1
    Van ott szerintem nagyobb baj is, mint az Asperger.