7
 • Sydra
  #7
  Egy aktuális összefoglaló:
  https://www.youtube.com/watch?v=DidAwxWaDKI
 • Munkas
  #6
  Minden amihez köze van a villanynak. Legrosszabb esetben lehet vele hidrogént termelni üzemanyagnak, de az alumíniumtól a hypon át PVC-ig szinte minden vegyipari alapanyagnak van közvetlen villanyáram igénye.
  De ma szinte mindenre kihat a villany ára. Pl. az ezredforduló táján, amikor a Németek kitalálták, hogy ők drágán fognak villanyt gyártani (ahogy ma is csinálják sok szénre és némi megújulóra alapozva) a Franciák meg kitartottak az olcsó atomenergia mellett, a 2000 évek elején mindig nagy ütközési pont volt, hogy a Franciák az áram árán keresztül államilag dotálják az iparukat és evvel versenyelőnyhöz juttatják őket a német gyárakkal szemben.
  A kriptovlutákkal nem is az a baj, hogy számolni kell miattuk, hanem az, hogy a sok számolásnak a 99,9999% nem a tényleges titkosításra fordítódik, hanem arra, hogy egymás ellen versenyeztetik a résztvevőket. A rendszer lényege, hogy nem az számít, hogy mennyit számolsz, hanem, hogy a többekhez viszonyítva mennyit. Ezért amíg sokat ér a bitcoin, addig ha nyílik egy új bánya, az mindenki másnak a hozamát visszaveti, és muszáj nekik növelni a számítási kapacitásukat, hogy ugyanannyit tudjanak keresni mint korábban. De ahogy ők is betesznek még új kártyákat, a rendszer tovább rontja a szorzót, és megint több fog kelleni. Ez egy ilyen öngerjesztő folyamat. A rendszer nem lesz jobb, csak drágább.
  Amikor indult még olyanokat lehetett olvasni, hogy a bitcoinos tranzakciók sokkal olcsóbbak mint a klasszikus banki tranzakciók, aztán mostanra már nagyon más a világ, csak a tranzakciós költségeket a bányászok fizetik (meg mi a drágább villanyárakon keresztül), őket meg ritkán bitcoinnal jutalmazza a rendszer.
 • dyra
  #5
  és az mi?
 • tom_pika
  #4
  Igen!! de amúgy álom, álom, de szép álom...
  Rengetegen vannak, akik munka helyett inkább spekulálnak, úgyhogy szinte reménytelen.
 • uwu2020
  #3
  Ennek így semmi értelme. Nem fogják tudni vizsgálni azt ami nincs. Sok mindentől függ a bányászat jelenléte és hatása, a helyi adottságok és a kriptók is változnak, ezt csak folyamtában lehet vizsgálni.
  Inkább a jogi és gazdasági vizsgálatokat kéne sürgősen elkezdeni. A bányászat sokkal kevésbé veszélyes mint maga a kriptó, főleg ha eleve keleten bányásszák a 90%-át.
  Ha igaz amivel az eth2-t reklámozzák, megszűnik a hagyományos pénz. Amúgy szerintem kamu, de van esély rá hogy megtörténik, mert az emberek mohók.
 • barret
  #2
  Mindent be kellene tiltani,ami SPEKULÁCIÓRA épül! Vissza kellene térni,tisztán az érték teremtéshez...
 • lammaer
  #1
  Helyes!
  A bitcoin semmi másra nem jó csak a spekulációra meg a bűnözés támogatására. Remélem ez az csak első fecske és világméretekben megindul ez a folyamat.