7
  • zola2000
    #7
    De most komolyan ha egy fejlesztő árul egy játékot stadián akkor a Google levesz 30%ot, most az apple is le akar venni még 30%ot, illetve ott van az áfa, ami 27%

    Ha a cyberpunk2077et megveszi valaki ipadon stadián keresztül 30ezer forintért akkor abból mennyi jut el a CD project redig?
  • zola2000
    #6
    "game streaming. Hány fejlesztőcéget érint? "

    Nézzük csak: Google, Nvidia, Sony, Amazon, Microsoft, Japánban Square-enix, Sega (fog gaming) Kínában Tencent és még biztos sok van ... ezek szolgáltatások minden fejlesztőnek van játéka ezeken.

    Na igen az apple célja hogy az appstoreon keresztül menjen és beszedhesse a 30%ot az egész piacból, ha a böngésző tudja akkor nem fogja beszedni.
  • Fefy
    #5
    Mint a hírben is szerepel, IOS alatt csak a webkit-et lehet használni, nincs más Apple által engedélyezett módja web böngésző esetén.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #4
    Igy is meg lehet kozeliteni es nyilvan igazad van.

    Szerintem az uj API-kat foleg a reklam szektorban hasznalnak..
  • martincpt
    #3
    Ha a web-kit elavult akkor miért arra építették a chrome-ot is??
  • grobs
    #2
    Ez ugyanúgy probléma jelenleg mint az IE6-nál volt 15 éve. A különbség talán az, hogy amit tud azt majdnem mindig szabványosan tudja. Az IE még a szabványokat is "egyedien" kezelte. Másrészt amit nem tud azt viszonylag ritkán használnánk alkalmazás fejlesztéshez. lásd. pl. game streaming. Hány fejlesztőcéget érint?
    Ameddig nincs API támogatás, addig IDE-t se lehet rá fejleszteni. Ameddig nincs IDE addig az alkalmazás fejlesztők se fogják használni. Így a nem implementált dolgok kb. mintha nem is léteznének.
    Utoljára szerkesztette: grobs, 2021.05.06. 08:19:19
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #1
    "1000 JavaScript alkalmazásprogramozási interfészt nem támogat"
    Ez nem biztos, hogy probléma, sőt.

    Szerintem iOS Safari-val általában csak akkor van baj, ha a készüléknek lejár a 4-5 éves szoftver támogatása és utána a böngésző motor biztonsági hibáit már nem lehet javítani. (hiába használna az ember Firefox-ot, az is csak az előtelepített Safari motort használhatja)