7
  • Macropus Rufus
    #7
    ez már filozófia :)
  • Macropus Rufus
    #6
    Ez csak a duma. Bármikor meg lehet őket annyira fingatni, hogy jobbnak látják ha inkább becsukják a boltot. Nehogy má' egy sz@ros cég ellen ne tudjon egy egész kormány fellépni? És pont az usákoknál? Felejtsük már. Ez a fellépés igazából a usereknek lenne jó, se a kormánynak se az érintett cégeknek nem. A cégek adót fizetnek ami a kormánynak jó, kvázi a kormányt az érintett (is) cégek etetik....
    De jó a duma. Ez olyan mint amikor az apeh/nav közli, hogy nem lehet egy pénz útvonalát lekövetni annak ellenére sem, hogy minden elektronikusan megy. Nos ez is egy paraszt vakítás, a szakmám révén volt doglom ilyennel: az ajtód címéig vissza lehet követni a pénzed mozgását. Csak hát macerás ha jól megutaztatták a pénz, de lehet.
    Csak senkinek nem érdeke: apeh/nav dolgozó akkor is megkapja a pénzt ha felderít akkor is ha nem.
    Szóval ez a nem tudunk fellépni egy ködösítés csak és kizárólag. Azt még sem mondhatják, hogy vaze srácok, sz@runk magasról a rinyálásotokra, nekünk ezekből a cégekből évente 4-5 milliárd folyik be adóban, ki a fenét érdekel, hogy nektek mi fáj vagy mi nem?
    Pedig ez egy őszinte szöveg lett volna a részükről :)
  • futox
    #5
    "Technológia". De szépen nevezik manapság a szociális rákfenéket.
  • lammaer
    #4
    Én is úgy gondolom, hogy a facebook meg a tik tok, meg az összes marhaság ami a neten van (pl bitcoin hisztéria, pokemon go ésatöbbi) tünet, nem OK. Az OK az emberiség.
    Ezek a dolgok azért sikeresek mert mi emberek tesszük azzá.

    Messzire megyek vele, de a világháborúk, az éhinségek, a Föld pusztitása, a vagyon igazságtalam eloszlása mind mind független a facebooktól meg a tiktoktól, és súlyosabb problémák. Nem az eszköz a hibás, hanem aki használja, az az mi.



    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.25. 08:20:10
  • lammaer
    #3
    Mé' nem az internet, úgy ahogy van?
  • quatlander
    #2
    Ha senki nem használná nem is léteznének.
    A veszély a felhasználókban rejlik.
  • zola2000
    #1
    A facebook és a tiktok ... és a twitter, és a youtube stb.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2021.04.24. 12:51:11