5
 • kvp
  #5
  "Azért változtatnak, mert belátható, az önállő önvezetés nem működik."

  Kozben meg a jarvany alatt az emberek csondben elkezdtek hasznalni a robottaxikat:
  https://www.youtube.com/watch?v=qAZ6tJSj9T4

  Szoval mukodik. Nem holnap, nem jovo evben, hanem mar ez ev eleje ota.

  A szenzorok pedig ugyanugy kellenek, ha halozatba van kotve a kocsi, ha nincs, mert a gyalogosok es az elovilag tobbi resze nem rendelkeznek megfelelo poziciojelzessel, igy a halozat sem lathatja oket.
 • Tetsuo
  #4
  Azért változtatnak, mert belátható, az önállő önvezetés nem működik. Bár ahhoz eddig is valami technóáttörésre számítottak, hát az nem jött el.
  A két koncepció kiegészíti egymást, de valóban, sok fejlesztés mehet a kukába.
 • repvez
  #3
  Szóval 10 év után dobhatják a kukába az összes most folyo fejlesztést az önvezetés terén, mert most az önálloan történő navigálás megalkotásán van a hangsuly.
  Ezután meg majd a hálózatban kömunikáláshoz, meg majd nem lesz szügség azokra a szenzorokra amikre most .

  Meg egy másik nagyon fontos dolog a digitális ikrek, szóval ezentul majd abban sem lehetünk biztosak, hogy a banki utalás jo helyre megy e, mert valakik majd csinálnak egy pontos másolatot a rendszeréről, csak épp anynit változtatnak rajta, hogy az utalás máshova kerüljön és a gyors azonnali végrehajtás miatt lekövethetetlen lesz.
  ,
 • kvp
  #2
  Gyakorlatilag mar infras kommunikaciorol beszelunk. Ahhoz, hogy ez mukodjon minden oszlopra es fara adotornyot kell szerelni, cserebe tenyleg kicsi lesz a rendszer kesleltetese es ha mar ott vannak, akkor a toronyok kaphatnak kamerakat es lidar szenzorokat is, hogy az autok azt is lassak amit a sajat szemszogukbol nem. Ez a fajta bekamerazottsag nem csak az autonom autoknak, hanem a varosok vezetesenek is hasznos tud lenni.

  A mukodo autonom autokhoz egyebkent egyik sem kell, teljesen jol mukodnek halozat nelkul is, lasd a Google fele Waymo taxijai az USA-ban. Aboszolut semmilyen netkapcsolat nem kell hozza hogy egy auto mukodjon, persze van netkapcsolata, de csak hibakeresesi es flottakezelesi celbol, hogy a taxikat oda tudjak kuldeni ahova hivtak.
 • duke
  #1
  "Erre mindenképpen szükség van, mivel egy téves reakció a másodperc tört része alatt oda vezethet, hogy egy robot valakit megsebesít vagy valamit szétrombol. "

  A robotoknak peldaul az autoknak, eloszor maguktol is jol kell mukodniuk, es ha ez mar megy, utanna kell csak kiegesziteni a varosi halozattal, ami optimalizalja az egesz varos kozlekedeset.