14
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #14
    Tanulásra bőven megfizethető egy új gép is, ebben a pillanatban néztem meg az árakat. Valóban van drágulás, de nem olyan mértékű, hogy olyan igazán sokat számítson.

    Használtan meg 40eFt-ból már nagyon szuper gépet lehet összehozni. (30 ezres használt üzleti gépbe raksz ssd-t) Ehhez kell még monitor, egér, bill. 80-ból kijön nagyon szuper új 22"-es monitorral. Tanulásra egy középiskolásnak biztosan nem kell több.
  • Macropus Rufus
    #13
    Acert normál ember nem használ semmire. Még játékra sem. Gagyi az egész. Ezt tapasztalat. Volt szerencsém párhoz. A legjobb, hogy az 5 forintos szarjukba ua. a tapi pad van mint a közel 800ezres Predatorban... (vagy másfél misis X21-ben)mindegyik fagy. És ha az amivel egyből találkozol ilyen fos, akkor mi van ott amit nem látsz? Bent a gép ház alatt... pl. sz@r hőelvezetés? Esetleg hőre megpusztuló lq? (már pedig ott van hő rendesen, a sz@r hűtés miatt)
    A Predatornak a hűtése is sz@r (okés mindegyiké az. Ki a f@szom találta ki, hogy a meleg levegőt a kijelző aljára nyomja a gép? Te tényleg ilyen hülyék vannak az acer háza táján?) Predator win10 üres járása mellett 55-57 fokra melegíti a cpu-t. Ami am. 0-2% között van terhelve. A gpu 0%-os terhelés mellett 40 fok körül szokott lenni. Ismétlem: gpu terhelés 0%-k, hőfok 40C... De miért? Mert annyira sz@rúl van megoldva a hőelvezetés, hogy a cpu hője felmelegíti a gpu-t is. Királyság. Ha terheled a vasat, akkor a cpu simán 92-93 fokos lesz, a gpu meg "csak" 80 környékén fog figyelni. (a gpu-ról jobban leszedi a meleget mint a cpu-ról)
    1xün sz@r a hőelvezetése. Ja és ezt a szerény 90 fokos levegőt küldi rá az lcd aljára. Hát, hogy ezek nem lesznek hosszú életűek az fix. És miért van ez? Mert az Acer alapból sz@r minőségű thermo pasztát használ. Még a millió feletti X21-ben is. (pontosan azt a sz@r amit a 100ezres vasakba is). Tiszta vitz, hogy meg kellett bontatnom a szervizbe a gépet, hogy a jó pasztámat rátegyem. (nekem nem fognak Acer pasztát rátenni, azt akarom eltávolítani róla)
    Szóval Acer-t egy lapon emlegetni az Asus-al vitz.
    Amikor anno először hallottam Acer-ről akkor kb. pc hangszórókat gyártottak. Na ott is kellett volna abbahagyniuk :D
  • Tetsuo
    #12
    A memória és az SSD nem drágul.

    #11 Egyetértek. Nekem a Lenovo, a Dell, a Fujitsu és a HP a laptop. A többi a futottak még kategória. Az Acer meg valahol a legalja.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2021.04.05. 22:50:17
  • mortep
    #11
    Felőlem az acer és az asus laptopjai pont akármennyit drágulhatnak, a valódi probléma az, hogy az összes többi gyártó is drágít.
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2021.04.05. 22:11:02
  • mumoka 2012
    #10
    megint kap 1 kis Hacker támadást a trehánysága mait és még a maradék alsója is megy a levesbe és lesz mit emelnie max a kalapját emelheti.
  • lammaer
    #9
    Nem is értem miért veszik a fáradtságot hogy bármit is indokoljanak... ha kevesebbet tudnak gyártani mint aennyit a piac felvesz, akkor addig kell emelni az árakat amig létre nem jön az egyenúly.
    Igy működik a piac.
  • KoLaMan
    #8
    Lesz...?? Szinte nincs alkatrész, ami ne drágulna folyamatosan, és nem is kicsit.
  • Liquido
    #7
    Ne félj, ott is lesz bőven áremelkedés......
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #6
    Asztali gép gémer videokártya nélkül a megoldás. Egy normális laptop töredékéből kijön.


    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.04.04. 15:45:23
  • RJoco
    #5
    Aha, nehogy már a tulajoknak kevesebb legyen a pénzük.
    Később meg természetesen nem csökkentik vissza, hiszen úgyis megveszi a sok marha. Így még több jut a zsebbe.
    Az nem számít, hogy a munkavesztettek, esetleg csökkentett bérezésűek gyerekeinek is kellene valamivel tanulni. És akkor más réteget most nem is említek. Az olcsó vackok pár év alatt használhatatlanok lesznek. A jobbak meg igencsak drágák.
  • Tetsuo
    #4
    Egyetértek. Egy normális laptop 600 ezer Ft környékén van, két éve ugyanez még 400 ezer alatt is lehetett.
  • UUUU
    #3
    Hagyjuk ezt, mar most is egekben vannak a laptop arak.
    Persze most mindent ralehet huzni a pandemiara. A chipgyartast, a szarazsag sujtja stb.
  • kvp
    #2
    Akkor azert emeltek, mert a kisebb tetel miatt az egy eladhato laptopra juto gyartasi koltseg nott meg. Most meg azert emelnek, mert a keves alkatresz miatt lecsokkent a gyartasi darabaszm, igy megnott az egy laptopra juto gyartasi koltseg. Szoval az ar a gyartott mennyisegtol fugg, a fix koltsegeket egyszeruen leosztjak az adott sorozatban legyartott gepek kozott.

    ps: (fix koltsegek + beszerzett alkatreszek ara) / legyartott darabszam * haszonkulcs
  • Vanek úr
    #1
    Kamu indok. Amikor visszaesőben volt a kereslet, akkor nem csökkentettek árat; sőt. Akkor azért emeltek, mert kevesebben vásároltak, most meg azért, mert többen. Tipikus nyuszi esete a sapkával, meg a cigivel - mindenképp megverték, de kellett egy álindok. Itt is ez van: mindenképp emelnek, csak kellett egy kamu indok.