14
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #14
  Tanulásra bőven megfizethető egy új gép is, ebben a pillanatban néztem meg az árakat. Valóban van drágulás, de nem olyan mértékű, hogy olyan igazán sokat számítson.

  Használtan meg 40eFt-ból már nagyon szuper gépet lehet összehozni. (30 ezres használt üzleti gépbe raksz ssd-t) Ehhez kell még monitor, egér, bill. 80-ból kijön nagyon szuper új 22"-es monitorral. Tanulásra egy középiskolásnak biztosan nem kell több.
 • Macropus Rufus
  #13
  Acert normál ember nem használ semmire. Még játékra sem. Gagyi az egész. Ezt tapasztalat. Volt szerencsém párhoz. A legjobb, hogy az 5 forintos szarjukba ua. a tapi pad van mint a közel 800ezres Predatorban... (vagy másfél misis X21-ben)mindegyik fagy. És ha az amivel egyből találkozol ilyen fos, akkor mi van ott amit nem látsz? Bent a gép ház alatt... pl. [email protected] hőelvezetés? Esetleg hőre megpusztuló lq? (már pedig ott van hő rendesen, a [email protected] hűtés miatt)
  A Predatornak a hűtése is [email protected] (okés mindegyiké az. Ki a [email protected] találta ki, hogy a meleg levegőt a kijelző aljára nyomja a gép? Te tényleg ilyen hülyék vannak az acer háza táján?) Predator win10 üres járása mellett 55-57 fokra melegíti a cpu-t. Ami am. 0-2% között van terhelve. A gpu 0%-os terhelés mellett 40 fok körül szokott lenni. Ismétlem: gpu terhelés 0%-k, hőfok 40C... De miért? Mert annyira [email protected]úl van megoldva a hőelvezetés, hogy a cpu hője felmelegíti a gpu-t is. Királyság. Ha terheled a vasat, akkor a cpu simán 92-93 fokos lesz, a gpu meg "csak" 80 környékén fog figyelni. (a gpu-ról jobban leszedi a meleget mint a cpu-ról)
  1xün [email protected] a hőelvezetése. Ja és ezt a szerény 90 fokos levegőt küldi rá az lcd aljára. Hát, hogy ezek nem lesznek hosszú életűek az fix. És miért van ez? Mert az Acer alapból [email protected] minőségű thermo pasztát használ. Még a millió feletti X21-ben is. (pontosan azt a [email protected] amit a 100ezres vasakba is). Tiszta vitz, hogy meg kellett bontatnom a szervizbe a gépet, hogy a jó pasztámat rátegyem. (nekem nem fognak Acer pasztát rátenni, azt akarom eltávolítani róla)
  Szóval Acer-t egy lapon emlegetni az Asus-al vitz.
  Amikor anno először hallottam Acer-ről akkor kb. pc hangszórókat gyártottak. Na ott is kellett volna abbahagyniuk :D
 • Tetsuo
  #12
  A memória és az SSD nem drágul.

  #11 Egyetértek. Nekem a Lenovo, a Dell, a Fujitsu és a HP a laptop. A többi a futottak még kategória. Az Acer meg valahol a legalja.
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2021.04.05. 22:50:17
 • mortep
  #11
  Felőlem az acer és az asus laptopjai pont akármennyit drágulhatnak, a valódi probléma az, hogy az összes többi gyártó is drágít.
  Utoljára szerkesztette: mortep, 2021.04.05. 22:11:02
 • mumoka 2012
  #10
  megint kap 1 kis Hacker támadást a trehánysága mait és még a maradék alsója is megy a levesbe és lesz mit emelnie max a kalapját emelheti.
 • lammaer
  #9
  Nem is értem miért veszik a fáradtságot hogy bármit is indokoljanak... ha kevesebbet tudnak gyártani mint aennyit a piac felvesz, akkor addig kell emelni az árakat amig létre nem jön az egyenúly.
  Igy működik a piac.
 • KoLaMan
  #8
  Lesz...?? Szinte nincs alkatrész, ami ne drágulna folyamatosan, és nem is kicsit.
 • Liquido
  #7
  Ne félj, ott is lesz bőven áremelkedés......
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #6
  Asztali gép gémer videokártya nélkül a megoldás. Egy normális laptop töredékéből kijön.


  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.04.04. 15:45:23
 • RJoco
  #5
  Aha, nehogy már a tulajoknak kevesebb legyen a pénzük.
  Később meg természetesen nem csökkentik vissza, hiszen úgyis megveszi a sok marha. Így még több jut a zsebbe.
  Az nem számít, hogy a munkavesztettek, esetleg csökkentett bérezésűek gyerekeinek is kellene valamivel tanulni. És akkor más réteget most nem is említek. Az olcsó vackok pár év alatt használhatatlanok lesznek. A jobbak meg igencsak drágák.
 • Tetsuo
  #4
  Egyetértek. Egy normális laptop 600 ezer Ft környékén van, két éve ugyanez még 400 ezer alatt is lehetett.
 • UUUU
  #3
  Hagyjuk ezt, mar most is egekben vannak a laptop arak.
  Persze most mindent ralehet huzni a pandemiara. A chipgyartast, a szarazsag sujtja stb.
 • kvp
  #2
  Akkor azert emeltek, mert a kisebb tetel miatt az egy eladhato laptopra juto gyartasi koltseg nott meg. Most meg azert emelnek, mert a keves alkatresz miatt lecsokkent a gyartasi darabaszm, igy megnott az egy laptopra juto gyartasi koltseg. Szoval az ar a gyartott mennyisegtol fugg, a fix koltsegeket egyszeruen leosztjak az adott sorozatban legyartott gepek kozott.

  ps: (fix koltsegek + beszerzett alkatreszek ara) / legyartott darabszam * haszonkulcs
 • Vanek úr
  #1
  Kamu indok. Amikor visszaesőben volt a kereslet, akkor nem csökkentettek árat; sőt. Akkor azért emeltek, mert kevesebben vásároltak, most meg azért, mert többen. Tipikus nyuszi esete a sapkával, meg a cigivel - mindenképp megverték, de kellett egy álindok. Itt is ez van: mindenképp emelnek, csak kellett egy kamu indok.