8
 • Macropus Rufus
  #8
  és ez annyira így van, hogy évekkel ezelőtt ez meg is történt itt, kis hazánkban.
  Egy biztonság technikával foglalkozó cég kamerákat installált egy irodaházba. A rendszer nem volt még teljesen élesítve, még csak a belső hálózat volt aktív, kifelé a tűzfal blokkolta a adatforgalmat. Tehát a kamerások dolgoztak, a rendszer gizdák szintén. Ezek utóbbiak vették észre, hogy valami nagyon-nagyon ki akar menni a tűzfalon keresztül, valahová. Na de mi akar kimenni amikor gyak semmi nem üzemel még csak a kamera rendszer a teszt miatt, szigorúan intraneten. Hát a kamerák akart kimenni. Mindegyik kamera egy bizonyos ip-hez akart kapcsolódni ami teljesen véletlenül kínai cég tulajdonában volt és nem a kamera gyártója volt az a cég. Nahát.
  Természetesen azonnal leállították a tejes megfigyelő rendszert és az egész kameraállományt vissza adták a beszállítónak, hogy egye meg.
  Indult a vizsgálat: kiderült, hogy egy csere miatt a kínai belpiacra szánt kamerákból került ide is. (akarom elhiszem akarom nem, hogy véletlenül...)
  De: ha igaz, akkor a kínai állam tényleg a lakásukban figyeli meg a mit sem sejtő embereket. Tehát ha ők azt mondják, hogy a kamera gond, akkor ha valakik ő tudják miért is az. A fenti esemény óta igen csak nézve van, hogy mi hova kommunikál ui. nekem is van vagy 10 kamera a házon. HikVision, de ugye azok is kínaiak....
  Egyenlőre még nem akartak pofázni kifelé...
 • wkm
  #7
  "Nem kér a Teslákból a kínai hadsereg. Szerintük ugyanis a beépített kamerákkal kémkedhetnek majd utánuk."

  Mindenki magából indul ki. Kínai gadgetek rulez.
 • A1274815
  #6
  Pedig távirányítású bombának tökéletes lenne. Mondjuk az is igaz, hogy jelenleg kb. fele útközben kinyírná magát.
 • UUUU
  #4
  A kovetkezo az Apple lesz.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #3
  Katonak szolgalatban miert vezetnenek Teslat, vagy ugy altalanossagban elekromos autokat? Csak trollkodnak ezekkel a kijelentesekkel.
 • barret
  #2
  Le kell minden arra alkalmas szenzort építeni.Legyen pusztán autó az előállított termék.
 • duke
  #1
  "Musk viszont egy ottani konferencián online módon közölte, hogy szigorúan veszik az adatok kezelését,"

  Hat en se hinnek nekik. Annyira bonyolult egy ilyen rendszer es jovoben meg bonyolultabb lesz, hogy ellenorizhetetlen es kovethetetlen, mikor milyen adat hova megy.