5
 • Vanek úr
  #5
  Miért nézné fogyatékosnak a vidékit? Mert Te ezt gondolod bele? Én is vidéki (kisvárosi) vagyok, nagyszüleim falusiak, és ott éltem a gyerekkorom nagy részét; mégsem érzem, hogy ilyen mondanivalója lenne. Sőt, jókat tudok rajta nevetni. Vagyis -szerintem- Te érted félre, de nagyon. Igen, kifiguráz embereket; igen, akár még a sztereotípiák mentén jelenít meg karaktereket; de pont ezért szórakoztató.

  De kérdezek mást: Te semmilyen vicces sorozatot nem tudsz megnézni, mert abban a szereplők sztereotípiák mentén vannak megjelenítve? Mindenről az jut eszedbe, hogy 'a nem filmbeli emberek' majd azt hiszik, hogy pont ilyenek a filmbeliek? Szerinted az emberek többsége nem tud elvonatkoztatni a filmektől, és azt hiszik, minden alkotás valós? És mi van a szuperhősös filmekkel? Vagy bármilyen elképzelt eseményt filmre vivő alkotásokkal? Vagy szerinted csak a dokumentumfilmek az egyedüli 'jó' filmek?
 • Zombee
  #4
  A TV2 műsorai közül azt nézték a legtöbben a cikk szerint a nem hírműsorok közül. De ettől nem lesz a legjobb műsoruk.
  És de, ez a sorozat olyan, mint a 70-es, 80-as évek vidéki életének a karikatúrája lenne. Jobban mondva annak, amit akkor a városi ember gondolt. Vidéken élek, falvakban is megfordulok, egyáltalán nem ilyen a nagy magyar valóság. Ez, meg a bödörös Stohl sorozat is simán csak fogyatékosnak nézi a vidéki embert.
 • zetortraktor
  #3
  "y az Exatlon a legjobb, csak mert az végzett a legmagasabb helyen"

  Pont arról szól a hír, hogy nem az végzett a legmagasabb helyen (ezt hol mondják így?), de ha valami a legjobb a nézettsége, akkor nem lehet azt írni rá, hogy nem a legjobb a nézettsége. Szerintem itt szövegértelmezési malőr volt.

  Viszont utána a végtelen naivitás eléggé földön gurulós. Ilyen a világon nincs? Hát, ezt meg kell tapsolni. (Mondjuk adná magát a kérdés, hogy milyen nincs, mit láttál a legutóbbi részben, ami nincs? Amellett, hogy a világon kábé minden van, tényleg érdekes logika ez a "én még nem láttam/hallottam róla, nem tapasztaltam, szóval nincs"-hozzáállás.) Gyermekem...:(
 • Zombee
  #2
  Pont az SG cikkek írnak sokszor arról, hogy a minőség és a nézettség nem mindig jár párban, erre a cikkben a TV2 legjobbjának kijelentik hogy az Exatlon a legjobb, csak mert az végzett a legmagasabb helyen. Na nem mintha nagyon rá lehetne húzni ezekre, hogy jók, elég ránézni.
  Nyomatják a 70-es, 80-as évek falusi sztereotípiáit ezekben a fogyatékos sorozatokban, holott szerintem ilyen a világon nincs, de az alulműveltek elhiszik, hogy ilyen a falu.
 • T_I
  #1
  Végre megint rengeteg poén van benne. Sajnos nem mindig volt ez, voltak poén-száraz időszakok is. Pali bácsin tudok a legtöbbet nevetni, a könnyem csorog!