7
  • kvp
    #7
    "A különbség csak az, hogy putyin egy sorozat- és tömeggyilkos gazember..."

    Ha az amerikai drontamadasok civil aldozatait nezzuk, akkor Putyin sokkal profibb, o csak max. a politikai ellensegeit teteti el, nem a csaladjukat, a szomszedaikat es akiket meg a raketak eltalalnak. A nagy kulonbseg az, hogy Oroszorszagban csak egy ember van aki iranyitja az allamot, addig az USA eseten rendszerszintu a nepirtas es a hadsereg normal mukodesenek reszet kepezi. Kerdes melyik a rosszabb???
  • Tetsuo
    #6
    Biden/Obama, Netanyahu, Macron, Merkel, Michel és von der Leyen semmivel nem különbek Putyinnál sőt, erkölcsiségben és szellemiségben még rosszabbak az orosz elnöknél.
    Az évszázadok során a világpolitika olyan szintre süllyedt, hogy általában véve az útszéli kurvánál is alantasabb egy politikus élete Keleten és Nyugaton egyaránt. Bár Keleten még található itt-ott államférfi és több kiemelkedő tehetség, Nyugaton ezek már eltűntek, csak az önös érdek, hedonizmus, korrupció és egyéb károkozás, gonoszság előtti szervilis behódolás, a legalacsonyabbrendű emberek legmagasabbra emelése, az ördögi társadalomformálás/-rombolás, csoportok és egyének identitás- és értékvesztése maradt. A hazugságok, hamis retorika, hamis kultúrák, hamis világokban való, mindent felemésztő pazarló, állati ösztönöket kiélő dagonyázás jellemzi a politikát.
    A diplomácia annak része, de talán még alantasabb, hiszen még hamisabb: baráti országok, cégek és emberek permanensen egymást lehallgatják, manipulálják. Úgynevezett demokráciákban titkos szerződéseket kötnek, több szinten megállapodnak...

    A hazudott liberális demokrácia mint társadalmi forma a legrosszabb mind közül, mert valóban a történelem során eddig ez a legembertelenebb társadalmi berendezkedés, a legalacsonyabb rendű szellemiség az államot illetően.
    A liberális demokráciák minden szólama hazugság, elveik üres frázisok, céljuk a rombolás.
  • Csaba161
    #5
    Ja, és ha ilyenek írnál be Kínában a kínai újságírásról az internetre, már rég egy átnevelőtáborban gyógyszereznének be...
  • Csaba161
    #4
    A különbség csak az, hogy putyin egy sorozat- és tömeggyilkos gazember...
  • kvp
    #3
    Azert az is valoszinu, hogy nem akarja, hogy ugy jarjanak, mint az amerikai allam a solarwinds-el. Ezert nem vesznek olcso kinai haditechnikat sem. Az orosz allam azt szeretne, ha a Google vagy a Facebook nem allithatna oket a szonyeg szelere amikor eppen kedvuk van hozza, mint tettek azt az Ausztral allammal.
  • Atisz #2
    Jogos, bár Németországban kb. annyira "szabad" a sajtó, mint Oroszországban, azzal különbséggel, hogy újságíróként nem az életed, "csupán" a munkahelyedet veszítheted el, ha a rendszernek nem tetsző dolgot írsz...

    Azok után meg, hogy az Egyesült Államokban gyakorlatilag tech-cégek buktatnak meg egy elnököt, tejesen érthető az, amit Putyin csinál.
  • lammaer
    #1
    Ha nem Oroszországról lenne szó, hanem mondjuk Németországról, Angliáról vagy Japánról akkor azt mondanám jó kezdeményezés ez.
    Csak hát tudjuk hogy Moszkva miért akarja a polggárait levágni a világ többi részéről...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.03.22. 09:09:14