12
  • TokraFan
    #12
    Kickstarter évek óta tele van ilyenekkel. Pl. elem néküli elemlámpa, azonos elven működtetve, és számos hasonló kütyü. Nincs gond azzal, hogy próbálkoznak, csak ez a "szenzációs innovációnak" tituláltság veri ki nálam a biztosítékot. Ezeréve ismert és alkalmazott fizikai törvényszerűségek és eszközök. Semmi forradalmi nincs bennük, csak ugye az iskolába maximum melegedni járó vallásos tömegek, akik b*sztak odafigyelni fizika órán, most jól benyelik a "csodát".
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.03.19. 16:23:49
  • Looooser
    #11
    de gyerekek... powerwatch.com
    nem ez az első ilyen kütyü, a még úgy is hogy a series 2 óráik már plusz szolár panelesek...
  • Sequoyah
    #10
    Azert nyaron sem vagy 24 orat 35 fokban:) Szoval napi 20 oran keresztul megvan a 10-15 fok kulonbseg.
  • morguldae
    #9
    Jó nagy baromság ez! Sosem lesz ilyen.
  • kvp
    #8
    Az ember teljes teste 100-120 watt hoenergiat kepes maximum termelni. Ez feluletaranyosan 1.6-1.9 negyzetmeter borfelulettel szamolva (legyen mondjuk 1.8) 18000 negyzetcentimeter, amibol egy negyzetcentimeterre 110 / 18000 = 0.006 watt leadott hoteljesitmeny jut, aminek kb. a fele hasznosithato. Egy 4x4 centis ora az 16 negyzetcentimeter, amire igy 0.048 miliwatt kinyerheto teljesitmeny jut. Ez egy alacsony feszultsegu, 1.8 voltos aramkor szamara 0.02666 A aram, ami felfele kerekitve 27 mA. Tehat valami alacsony aramfelvetelu szenzor meg elmukodne rola, amennyiben az ember teljes erobedobassal mozog es idealis a kornyezeti homerseklet az energia kinyeresehez. Piheno helyzetben es nem idealis homersekleten az 5-20 mA a realis. Mindez egy oriasi 4x4 centis, kulso hutobordas atalakito blokkal. Megoldhato, de kb. ugyanennyi ertelme lenne azonos teruletu napelemet rakni ra. Vagy egy kis, 10 eves elettartalmu, egyszer hasznalatos litium elemet ami toredek meret es toredek tomeg.
  • Zsombor99
    #7
    Lehet, hogy jó ötlet, de mit csinálna egy ilyen termék a téli hidegben, mikor a hideg idő miatt nem tudja kellő mértékben hasztnosítani a testhőt?? Nem is beszélve arról sem, hogy a nyári melegben túl kicsi hőkülömbség állna be a testhő és a környezet között, ami miatt nem tudna elégséges energiát kapni...
  • TokraFan
    #6
    Egy hír 2007-ből.

    Bírom az ilyen "fantasztikus innovátor" startupokat...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.03.17. 00:16:10
  • barret
    #5
    Esetleg télen még működhet is! Nyáron az a 3-4 fok különbség egy bélyegnyi felületen nem fog adni szinte semmi energiát.
  • Sequoyah
    #4
    A meleg onmagaban nem ad energiat. A homerseklet KULONBSEG az ami energiava alakithato (lsd: entropia). Az anuszodban egyenletes meleg venne korul minden oldalrol. A csuklon hordani viszont eppen tokeletes, mert egyik oldalrol a testho melegiti, a masik oldalon a kornyezet huti.
  • barret
    #3
    Nem rossz ötlet! A lányok élvezni fogják a sok kapott értesítést :D Szerintem ez a hír vicc kategória,a kinyert energia maximum mérhető lesz...
  • hunbalee
    #2
    Ez nagyon jó ötlet.
    Nekem most Haylou S05 van azt elég havonta tölteni nos abba ha lenne ilyen dolog akkor tényleg nem kéne tölteni. Mondjuk a komolyabb órákat amik max pár napot bírnak azt nem tudom mennyire lehetne a hővel craftoltatni ,de én tiszta szívből várom ezt a technot
  • M2 #1
    Fel kell dugni testnyílásokba, ott van igazán meleg. Legalább a járáson is látszik, hogy kinek van meg a legújabb okoskütyü.