8
  • Sequoyah
    #8
    Mondjuk az Orosz befolyasolast be tudtak bizonyitani, a Kinaira pedig nincsen semmifele bizonyitek.
  • zola2000
    #7
    Már várom azt amikor egy amerikai cég perli be ugyanezért a kínai kormányt Kínában és a kínai bíróság emiatt mégis átengedi azt a tűzfalán...
  • kvp
    #6
    "A kínai kormány választotta ki Biden-t :DDD Elég jól koordinálják ezt a műveletet, a többi millió összeesküvésben résztvevőből még egy sem szólta el magát. Ez legalább annyira naiv elmélet, mint a demokratáknál az, hogy az oroszok választották Trumpot."

    Biden korabban a Kinai allam regisztralt washingtoni lobbistajakent dolgozott. Ez ott teljesen legalis tevekenyseg egyebkent. Ezen kivul nem kell lebukni semmilyen osszeeskuvessel, ha nyiltan vallajak. Erre mondjak, hogy nem bevallottak, hanem hencegnek vele. Es megtehetik. Nem a kinaiak voltak egyedul, hanem a tech ipar es a gobalista tokes csoportok, Kina egyetertesevel es sok esetben anyagi segitsegevel. Miert? Mert Trump mindharom csoportnak a labara lepett es nem akart leszallni rola.

    https://time.com/5936036/secret-2020-election-campaign/

    Ezt hivjak a valasztasok "megerositesenek", hogy az elvart erdemenyt kapjak. Termeszetesen a csak a demokracia megmentese celjabol. Mint anno nallunk a kekcedulas valasztasnal. A fentiek fenyeben innentol barki olyan mertekben erositi meg a demokraciat amennyire akarja, mert nem johetnek azzal, hogy az usa-ban jobban mukodik a valasztasi rendszer. Itthon peldaul mar kozoltek, hogy az AFP fogja bejelenteni (varhatoan meg urnazaras elott), hogy az ellenzek nyert es ideje elkezdeni a hatalom atadasat az altaluk megnevezett csoportok szamara. Aztan meglatjuk, hogy a jelenlegi kormany teljesiti-e vagy sem.

    Az egesz Huawei tortenet egyebkent tenyleg csak arrol szolt, hogy az amerikai cegeket mikor hagyjak le a kinaiak. Masreszt meg tenyleg allami, felig katonai iranyitas alatt levo cegrol van szo es az 5G-s tornyokba tenyleg nyugati phased array radar technologia kerult (europai partner cegek adtak at). Most, hogy mar nincs semmilyen akadaly a kinaiak elott, siman mehet az egesz nyugati hardveres techipar a sullyesztobe. (meg az ARM eladasat kellene vegigcsinalni, lehetoleg inkabb kinai allami cegnek, mert ok nagyobb mertekben tudnak garantalni az egyenlo hozzaferest minden kinai cegnek, mint az NVIDIA tulajdonlasa eseten, szerintem max. csak Apple lenne csak ideges ettol, de majd megoldjak)

    ps: Nekem semmi bajom a xiaomi-val, csak vicces lesz nezni, ahogy az amerikai cegek egymas utan vesztik el a meg meglevo pozicioikat a kinai allami hatteru cegekkel szemben. Ahogy az ibm is addig szervezte ki a gyartast a lenovonak, hogy vegul a teljes uzletuket atvette, meg a markajelzeseiket is. (lehet a kovetkezo ez lesz: Apple Iphone by ZTE :-) )
  • UUUU
    #3
    Azert az jelzes erteku, hogy egy amerikai biro sem latja megalapozottnak a szankciokat a Xiaomi ellen. Mondjuk az elvakult kinagyulolo fotelhuszar megmondo emberek ezutan se fogjak megerteni, hogy ezek a szankciok inkabb az iparagi vezeto szereprol szolnak, hogy az amerikai cegek pozicioban maradjanak, a feltorekvo kinai cegek ellen, mintsem masrol.
  • kékherceg
    #2
    A kínai kormány választotta ki Biden-t :DDD

    Elég jól koordinálják ezt a műveletet, a többi millió összeesküvésben résztvevőből még egy sem szólta el magát. Ez legalább annyira naiv elmélet, mint a demokratáknál az, hogy az oroszok választották Trumpot.
    Utoljára szerkesztette: kékherceg, 2021.03.16. 08:21:12
  • kvp
    #1
    Lassan haladnak. Pontosan ezert valasztotta ki a kinai kormany Biden-t elnoknek, hogy teljesitse a gazdasagi elvarasaikat. Mar csak a Tajvan koruli teruletekrol valo teljes amerikai katonai kivonulas van hatra es megkapjak a kinaiak az elnoktol minimalisan elvart teteleket. Utanna lehetne esetleg feloldani a kinai allampolgarok foldvasarlasi tilalmat az USA teruleten belul es az amerikai cegek felvasarlasat engedelyezni kinai allami vallalatok szamara. A fenti 4 tetelbol igazabol egyik sem jelent nemzetbiztonsagi kockazatot az USA szamara, elvege Kina barati orszag es a legfontosabb gazdasagi partneruk.