7
  • gosub
    #7
    USÁban meg bevezetik a Bidenék általi cenzúrát, a kormány utasíthatja a cégeket, hogy töröljenek posztokat a vélt igazságuk védelmében.
  • lammaer
    #6
    Szólásszabdság tiltása bármilyen köntösbe bújtatva rossz. Gondolom fő putyin feje, irigykedik brezsnyevre meg sztálinra, hogy bezzeg nekik milyen egyszerű volt tájékozatlannak tartani a népet,etetni őket a hülyeséggel... hogy amocskos kapitalizmus, éheznek az amerikaiak de bezzeg nálunk... de most itt van ez a rohadt internet....

    Oroszoktól meg amúgy is, bármi jön, az mostanában tuti szar.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.03.11. 16:22:01
  • Cat #5
    Sokadszorra beszélsz bődületes baromságokat.
  • Cat #4
    Nyilván erre fogják azt, hogy bejárassák azt a rendszert, ami által töröltethetik az ellenzékiek posztjait.

    Az orosz hatóságot marhára nem érdeklik a Twitteren lévő illegális tartalmak, külföldi métely, így is el tudja kapni a saját bűnös állampolgárait. Az ott szervezkedő tüntetők, a Putyin palotájáról szóló diskurzus és Navalnij támogatói annál inkább, ők a célpont.
  • kvp
    #3
    Nem engedik, tamogatjak. Marmint nem a konkret tartalmakat, hanem a legalizalasra buzdito politikai propagandat. Ahogy az illegalis drogok elleni legegyszerubb megoldas ha legalissa tesszuk oket, ugy a gyerekmolesztalas elleni legegyszerubb megoldas az, ha legalissa tesszuk. Onnantol ugyanis mar nem buncselekmeny es nem is uldozendo. Ezt az ertekrendet keviseli a Clinton csalad es a Twitter vezetese is.

    Igen, a valasztasi csalas sem csalas ha elotte legalizaljuk, hanem a "valasztasok integritasanak megerositese az elvart eredmeny erdekeben". Az amerikai legfelsobb birosag is azt mondta ki, hogy nem tortent buncselekmeny, minden az aktualis helyi valaszasi torvenyek szerint tortent. Mindharom esetben a lenyeg, hogy eloszor legalizalni kell, aztan elkovetni es akkor nem tortenik semmilyen buncselekmeny. Ez valamiert nem tetszik az oroszoknak.

    Egyebkent azok a kormanyzatok akik nem a nagy multinacionalis cegeknek dolgoznak nem nagyon tudnak mast csinalni, mint blokkolni mindent. Ugyanis nekik nem fognak engedelmeskedni a tech cegek, akarmilyen torvenyeket hoznak. Lasd az ausztral peldat. Ha egy allam vezetese pontosan azt csinalja, amit mondanak neki, akkor a tech cegek "engedelmeskednek", egyebkent meg keresztbe tesznek az adott allamnak. Ezert nem hajtjak vegre a lengyel vagy az orosz torvenyeket, mert nem ok hoztak oket. Ugyanezen okokbol egy valasztas is akkor legalis es tiszta, ha az az eredmeny jon ki amit elvarnak. Ezt ki is mondtak, le is irtak. Ez ellen hogyan lehet kuzdeni? Nagyjabol sehogy, max. kitiltani lehet oket egy orszagbol, blokkolassal, ha van hozza infrastruktura. (itthon meg ez sincs) Viszont a legtobb nyugati orszagban a lakossag szamara mara mar sokkal fontosabbak a tech cegek, mint a sajat kormanyuk es gond nelkul hajlandoak levaltani azt, ha cserebe visszakapjak a kozossegi media platformjaikat. A nyugati kormanyok mostanban futnak bele ezekbe a felismeresekbe, a magyar kormany mar regota tudja, de fogalma sincs mit lehetne tenni ellene. Az oroszok es a kinaiak meg idoben kapcsoltak es tereltek at a polgaraikat a sajat nemzeti oldalaikra, igy a kormanyaik valamivel tobb szuverenitassal rendelkeznek a nemzetkozi tokevel szemben.
  • gosub
    #2
    Ezek az álhírgyárak elég nagy befolyásra tesznek szert, nem csodálkozom, hogy aki teheti lép egyet. USÁban se szórakoznak a szólásszabadság párti demokraták, simán törvénnyel letiltatják azokat a posztokat amik nem tetszenek, már törvényt is csináltak rá maguknak. Már csak egy jó demokrata MI kell ami figyeli és kicenzúrázza a bírálatokat. Szép új világ:

    A Demokrata többségű alsóház átnyomott egy törvényt, hogy a kormány töröltethessen posztokat közösségi oldalakról
    Dióhéjban az a helyzet, hogy ha a kormánynak nem tetszik egy-egy poszt a Facebookon, Twitteren, vagy egyéb nagy közösségi oldalon, akkor a hivatalok utasíthatják majd arra a közösségi oldalakat hogy törölje a posztokat.
    Nem fenyegető posztokról van szó, hanem arról amit a kormány "álhíreknek ítél meg". A kormány fogja megítélni hogy mi igaz és mi nem, és ők fogják megmondani hogy miről beszélgethetnek emberek és miről nem.
    Több jogvédő szervezet is ellenzi a törvénytervezetet. Ha törvény lesz belőle, az egy újabb szeg a szólásszabadság koporsójába.


    https://americanmilitarynews.com/2021/03/house-passes-bill-allowing-doj-to-force-deletion-of-social-media-posts-from-select-users/
    Utoljára szerkesztette: gosub, 2021.03.10. 20:04:47
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #1
    Nehezen hiszem el, hogy Twitter engedte volna a pedót, mindezt felszólítás után..