2
 • VolJin
  #2
  Az oroszok régebben is a Jandexet használták a facebook helyett. A legtöbben nem is ismerik a latin ABC-t....
  Gondolom az ellenzéki tüntetések szervezése a problémájuk, de az is sokat elárul, hogy öngyilkosságra való felbujtás, drogkészítési útmutató az maradhat a twitter szerint, de Trump nem...
  Ezeknek a cégeknek az adott ország törvényei szerint korlátoznia kellene a tartalmakat.
 • kvp
  #1
  Ertekrendbeli elteres van a platform es az orosz torvenyek kozott. A nemzetkozi cegek pedig megszoktak, hogy az o ertekrendjuket kell elfogadnia minden allamnak ahol szolgaltatnak. Az orosz allam meg ugy gondolja, hogy nekik semmilyen elonyuk nincs abbol ha egy kulfoldi ceg idegen ertekrendet terjeszt. Tehat vagy hasznos lesz a twitter az orosz allam szamara vagy mehet es nem fog hianyozni.

  Ezzel szemben nyugaton mar akkora a beagyazottsaga a kozossegi rendszereknek, hogy az emberek mar inkabb a kozossegi halozatot valasztjak az allam szuverenitasa helyett. A felhasznalok ertekrendje mar ugyis a globalis ceg ertekrendjevel egyezik meg, mert minden mas hangot kizartak. Ezzel gyakorlatilag erkolcsi szinten mar megszuntek az erintett allamok, mert a sajat polgariak nem ismerik el a sajat torvenyeiket es ertekrendjuket a vilagkormany altal meghatarozottal szemben. Az oroszoknal meg kicsit erosebb az allam, kicsit izolaltabb a kultura, kicsit konzervativabb az ertekrend es egyelore a tobbseg nem szeretne ha megszunne az orszaguk es a globalis allam egy tartomanya lennenek. Nyugaton viszont ez a tobbsegi allaspont es par kiveteltol eltekintve a vezeto politikusok is joreszt ezt kepviselik.