8
  • vigreen
    #8
    Mindezt úgy hogy nekem még mobilom se volt amikor ő megvette a sajátját, tehát még csak azt se mondhatjuk hogy rossz példát mutattam neki.
  • Lapajka
    #7
    Nahát, végre csak nem észrevettétek? Azonban álljunk megy egy kicsit... a mai telefonok megfelelnek egy laptopnak... tehát akkor biztos telefon-, vagy inkább számítógép függők, főleg internet függők vajon inkább netán..?
  • barret
    #6
    Ha megérkezik az agyba köthető készülék,durva javulás jön a telefon után nyúlás csökkentésére :)
  • TokraFan
    #5
    Nem ők tehetnek róla, ebbe születtek bele, és a mi korolsztályunk adta a kezükbe ezeket az eszközöket anélkül, hogy megtanította volna az egészséges használatukat (naná, mivel ők sem értenek hozzá, a felnőttek jelentős része is telefonfüggő).

    Az én korosztályomat a játékterem és a TV miatt nem értették az idősebbek, mi is ráfüggtünk ezekre, csak kevésbé volt intenzív de nem azért, mert mi annyival faszább, erősebb, keményebb generáció voltunk, hanem mert a technika még nem tette lehetővé a komolyabb függést. De emlékszem én még arra, mikor igazgatói szinten kellett tiltani az ilyen retro kvarcjátékokat, mert olyan szinten kattant rá mindenki, hogy az az 1-2 tanuló akinek volt, már pénzért adta oda szünetekben a többieknek. Pont ilyen függést okozott, csak nem volt elérhető a prosztó átlagnak, de így is azt láttuk a szünetekben, hogy 8-10 fős csoportokban állnak a gyerekek és nézik azt az egyet, aki épp játszik. Onnantól kb. senkit nem érdekelt a foci és a többi, kvázi hagyományos marhaság.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.03.05. 15:04:49
  • Sequoyah
    #4
    A felnottek nagy resze is telefonfuggo...
  • lammaer
    #3
    Sajnos én is ezt látom. Tinédzser fiam teljesen együtt él a mobiljával, amint pittyen egyet hogy valahol üzenet van (discord, sms, face, akármi), máris nyúl utána hogy megnézze ki írt és mit. És az esetek óriási többségében csk vki irt vmi teljesen lényegtelen fasságot (nyomot egy likeot egy kommentre meg ilyenek), szóval nem arról van szó hogy most jött a hír hogy egy meteor közelít a földhoz és mind meghalunk.
    Szoktam is morogni, hogy ne féljen már ennyire lemaradni a hírekről... FOMO szindrómás :)

    Engem borzasztóan idegeít, leülünk mondjuk közösen megnézni a filmet - amit mondjuk ő szeretne megmutatni nekem - és azt veszem észre hogy film közepén cseszteti a mobilt mert pittyent.

    Komoly harcot kell vívnunk hogy pl ha összeülünk enni legalább napjában egyszer, akkor senki nem hozhat mobilt az asztalhoz vagy ha filmet nézünk akkor kapcsolja le a telón rajta a wifit.

    Most is hallom zárt ajtón keresztül hogy percenként csingel a mobil....

    Mindezt úgy hogy nekem még mobilom se volt amikor ő megvette a sajátját, tehát még csak azt se mondhatjuk hogy rossz példát mutattam neki.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.03.05. 11:31:12
  • Sir Cryalot
    #2
    Ez a legnagyobb opportunizmus lehetőség a világtörténelemben, az egyszámjegyű incs átmérőjű egérmozik :DDD
  • duke
    #1
    "A diákok nagy része telefonfüggő "

    Az nem letezik, ez biztos valami allhir.

    Hamarosan jon a mobilzombi apokalipszis.
    Utoljára szerkesztette: duke, 2021.03.05. 00:40:00