12
 • Ender Wiggin
  #12
  Egyik esetben sem tudsz fizetni a weboldalon. Sőt. Ezek nem többek, mint egy konfigurátor, csak bullshitbe van csomagolva. Az Audinál is csak ígéret, ott még annyi sincs, mint a brit meg a dél-afrikai Mercinél.
  De ahogy írták többen is, látatlanban nincs az az idióta, aki kocsit vesz. Vagy ha van, akkor tényleg idióta.
 • cateran
  #11
  Pl
  https://www.mercedes-benz.co.za/passengercars/mercedes-benz-cars/vehicle-search.html/n/new-vehicles/d/details/?id=7a3c1ff97c76566ddc4002d1506ace65

  De ranezhetsz a "buy from home" opciokra a brit oldalon is, pl "Home Test Drive
  We will bring this car to your home so you can experience it in person." https://shop.mercedes-benz.co.uk/vehicle-detail/a-180-se/W1K1770842N176672/102

  Ott az "Audi at your door" https://www.audiusa.com/us/web/en/shopping-tools/audi-at-your-door.html#

 • Ender Wiggin
  #10
  "Nem, hogy a jövőben, de már most is nyugodtan vehetsz a neten megtekintés nélkül, hivatalos Audi, Merci, Volvo kereskedéstől új autót megtekintés nélkül és tökéletes járművet fogsz kapni."

  Megmutatnád, hogy melyik audi, merci vagy volvo weboldalon lehet fizetni is az autóért (azaz megvenni)?
 • Macropus Rufus
  #9
  "Megkérdezném, hogy ültél-e már prémium autóba, vagy birtokolsz-e ilyet, de a kommented alapján ez felesleges lenne."
  hmm... némi logikai bukfencet érzek az érvedben. Mivel a meglátásom szerint ez butaság amit a Volvo csinál ezért ebből logikusan az következik, hogy nincs prémium autóm... remek. Kapaszkodjál meg: van. De nem úgy vettem, hogy a neten bekonfigoltam aztán leadtam a rendelést. Valahogy nem visz rá a logikus gondolkodásom, hogy 20+ milliós vasat vegyek kép alapján. Te igen. Azért egy észrevétel: minden prémium (legalább is amikkel én találkoztam) esetében lehet online konfigolni és ha nagyon akarod akkor meg is rendelheted, de ez csak egy opció. A Volvo esetében meg CSAK így lehet venni.

  "Felnőtt emberek tízezrei látatlanban vesznek ruhát, főleg manapság, mert ha nem konfekciót veszel, akkor a méreted az pontosan az lesz, amit látni fogsz az online felületen."
  hááát persze. Ezért van a neten kismillió oldal ami arról szól, hogy ez pont nem így van. Persze lehet venni, az egy dolog. Meg, hogy hogyan fog állni, az egy másik. Ezért szokás ruhát próbálni vásárlás előtt.

  "Porsche eonok óta műveli, hogy online személyre szabhatod a kocsid és le is gyártják, ki is szállítják neked házhoz"
  és ez most mit is jelent? Azt, hogy van nekik egy opció erre. A Volvonál meg CSAK erre van opció. Nincs alternatíva.

  Meg még egy fontos: online rendelésnél te nem fogsz alkudni senkivel. Míg személyesen fogsz. És lehet is. Gondolom ha volt prémium autód akkor ezt vágod te is. (megjegyzem: minden autónál lehet alkudni az árból)
 • Kódia
  #8
  Az ülés lap hossza az ezerkettes zsiguli szinten kérdés. A prémiumoknál egyrészt magad is megadhatod a méretét, másrészt mindig a szükséges fölé lőnek, hogy a 190 centi 100 kilós kolosszus is királyi módra érezze benne magát. Megkérdezném, hogy ültél-e már prémium autóba, vagy birtokolsz-e ilyet, de a kommented alapján ez felesleges lenne.

  Felnőtt emberek tízezrei látatlanban vesznek ruhát, főleg manapság, mert ha nem konfekciót veszel, akkor a méreted az pontosan az lesz, amit látni fogsz az online felületen. Ha hiszed, ha nem a Porsche eonok óta műveli, hogy online személyre szabhatod a kocsid és le is gyártják, ki is szállítják neked házhoz.

  Igen, a Volvo kicsit későn jött rá, hogy ez a jövő, a nagyobb halak egy része már rég ezen az úton jár... na de jobb később, mint soha.
 • Macropus Rufus
  #7
  " a fejedet ráteheted bátran, hogy extra kényelmes ülésekkel és prémium anyagokkal jön az összes."
  ezt nem írta itt senki. De mondjuk az ülés lap hossza már számít. Amit aztán egy fotón nem igazán lehet kipróbálni. És ez csak egy ami egy autó vásárlásnál számít. Nem a kidolgozással lesz a gond vagy a minőséggel.
  A proli gondolkodás nem ez, hanem az amit te mutattál be. Normál ember ruhát sem vesz látatlanba, hogy csak a méretét és a színét tudja. (meg a szabását). És igen, évek óta lehet már online autót konfigolni. Akár Astont is. De ha hiszed ha nem, az Aston tulaj is bemegy a boltba és nézelődik, mielőtt online konfigol és rendel. Olyan, hogy csak online, nem jó 5let. Erre a Volvo nagyon hamar rá fog jönni.
 • Kódia
  #6
  Proli gondolkodás.

  Egyrészt ezek inkább már 20 milliós prémium autók, a fejedet ráteheted bátran, hogy extra kényelmes ülésekkel és prémium anyagokkal jön az összes. A paramétereit pedig kedvedre személyre szabhatod: szín, hatótáv, masszázs ülés, vezetéstámogató rendszerek, multimédia, stb.

  Nem, hogy a jövőben, de már most is nyugodtan vehetsz a neten megtekintés nélkül, hivatalos Audi, Merci, Volvo kereskedéstől új autót megtekintés nélkül és tökéletes járművet fogsz kapni.

  Az elállási jogod jelenleg is él, de a prémium autóknál nyilván a kereskedő mindent meg tenni azért, hogy elégedett legyél, így ha nem tetszik amit rendeltél, kérhetsz másikat. Feltételezem a cikkben említett netes rendelésnél, pár ezresért lesz majd azonnali csere lehetőség, ami mondjuk 1-2 hónapon belül instant cserére jogosít fel, amennyiben nem tettél közben kárt a kocsiban.
 • dyra
  #5
  Majd lesz rá egy spéci applikáció, amivel virtuálisan betudod járni a kocsit be tudod állítani hány személy ül be és mit fogsz látni mikor beülsz stb...

  Agyrém. Nem lehet kocsit venni neten. Azt látni kell, bele kell ülni ki kell próbálni stb..

  Még a bringát is érdemes megpróbálni vétel előtt, nem , hogy egy kocsit.
 • Lapajka
  #4
  Jézusom... de hát mi lesz ha a net leáll... hogy veszek majd Volvókat..?
 • Macropus Rufus
  #3
  Aha. Megint van valami agyonfizetett majom a cégnél és bizonyítani akarja a létjogosultságát. Több milliós tételt épeszű ember nem neten keresztül intézi látatlanban (megjegyzem: ruhát sem szokás úgy venni, hogy előtte nem próbálta fel az ember és az csak pár ezres tétel). Egy Volvó esetében tíz milliós tételről beszélünk. Először is: autót meg szokás nézni, ki szokás próbálni mielőtt megveszi az ember. Ezt neten át nem lehet megtenni. Persze vannak fotók. Ha valaki 15 milliós vasat vesz fényképek alapján annak gondolom nem ez az első hülye döntése az életben. Tehát megnézi az ember a vasat. Körbe járja, beleül, próbakör stb... Aztán úgy dönt, hogy kell. Erre az eladó közli, hogy okés, nagyon szuper, de pls. húzzál haza és otthon, neten keresztül rendeld meg. Vagy szedd le a telódra az app-ot és azon keresztül tedd... Nem életszerű. Az eladó el akarja adni a terméket. Ott lesz egy kurva internet terminál a szalonban és ide a rozsdást, hogy nem az ügyfél fog ott pötyörészni (aki éppen most készül elkölteni 15-20 milliót) hanem az eladó.
  Tehát értelmetlen lesz az egész.
 • Macropus Rufus
  #2
  ez jogos kérdés. Mert ugye a neten vetted meg. És a törvény nem tesz különbséget, hogy 24 milliós vagy csak 23.4Ft-os áruról van szó. Tehát - elvileg - igen, vonatkozik rá is.
 • Myers
  #1
  Agymenés ez. Ki az a hülye, aki nem nézi meg a szalonban a járművet, mielőtt megveszi?
  Bár ahogy hülyülnek az emberek, lehet, hogy igazuk lesz.
  Ok, megveszem interneten. Erre is él a 14 napos elállási idő? :)