15
 • UUUU
  #15
  Vagy a legkockabb teglalap.
 • zola2000
  #14
  Persze maximum mindenki körberöhögi a marketingesüket.

  Szerintem úgy fogja mondani hogy "a leggyorsabb iPhone kijelző"
 • M2 #13
  Mintha érdekelne bárkit is a véleményed. Pláne az Apple céget.
 • CrazyAchmed
  #12
  Szerintem simán belefér, hogy "revolutionary", hiszen a saját korábbi technológiájukhoz képest tényleg az. Innentől hazugnak se mondhatod őket, mert ebből a nézőpontból nem hazudott. A sok bigott apple hívő be is veszi a maszlagot, picit félreértve, tényleg elhiszi, hogy ez aztán egy modern cucc, mert a többi gyártót leszarja, nem ismeri őket, nem gondol bele, hogy a konkurencia évekre elhúzott már mellette. Persze sok tudatos apple felhasználó meg tisztában van ezzel, és tudja helyén kezelni a dolgokat, számukra meg marketing-bullshit.
 • UUUU
  #11
  Mint sok mas, amit a sajat forradalmi ujitas neven beallitanak maguknak...
 • mortep
  #10
  Mert ha csak a saját termékeikre vonatkoztatnak akkor szánalmas ha a piacra akkor ordas hazugság és ezt még marketig címszó alatt sem illik nyomatni.

  Még egyszer mondom, minimum ízléstelen valamire azt mondani, hogy forradalmi, amit egy ideje mások már többször is alkalmaztak.
  Utoljára szerkesztette: mortep, 2021.03.03. 07:57:19
 • Sir Cryalot
  #9
  " A játékoknál is lényegesen kevésbé zavaró (és teljesen más "élmény"), ha a videókártya elégtelen teljesítménye miatt kevés az FPS, és nem a monitornak kicsi a frissítési frekvenciája. "

  Mert az RTS-eket kipusztították, a többit meg telinyomták 2D motion blur-el meg "temporal reconstruction" -ökkel amitől úszkál a kép, ezt mellérakva nem úszkálós képhez látszódna milyen szar, és majd mellé is lesz téve
 • M2 #8
  Oda kell is majd, 120Hz 4K, az is kétszer. Meg egy olyan SoC hozzá, ami ezek kihajtása mellett nem szívja le fél óra alatt az aksit.
 • M2 #7
  Miért ne mondhatnák, hogy "revolutionary"? Egyrészt ez nem tudományos értekezés, hanem marketing. Másrészt az eddigi iPhone-okhoz képest bármilyen újdonság "revolutionary" a termékpalettájukon. Nincs kőbe vésve, hogy egy-egy kifejezést milyen halmazon kötelező használni.

  Számomra ezek már annyira lényegtelen előrelépések, hogy addig használom a mostani iPhone-omat, amíg bírja szusszal. Ha 5-6 év múlva már gyengécske lesz, akkor cserélem.
 • Neocortex
  #6
  készülnek az apple VR-ra
 • kvp
  #5
  Nekem van egy olyan erzesem, hogy mar nem nagyon kapni masfajtat, mivel az osszes tobbi gyarto a high end telefonjainal mar ezt hasznalja egy ideje. Igy kenytelen az Apple is azt hasznaln es jelen esetben a tomeggyartott 120 Hz-es kijelzok bizonyultak a legolcsobbnak.

  Szukseg van ra? Videojatekokhoz igen, gyors mozgasu, 120 fps-es videokhoz igen. Minden mas esetben igazabol alacsonyabb framerate-tel fog dolgozni, jellemzoen 60, 30 vagy 24 fps-el. Mivel egy aktiv kijelzo nem villog, igy igazabol a legtobb esetben csak a beallasi reakcioido csokken le, tehat gyorsabban valt a kep a ket statikus allas kozott. (kisebb mint 1/60-ad helyett kisebb mint 1/120-ad masodperces az utanahuzas, de az emberi szem 1/24 masodperc alatt mar nem nagyon latja)

  ps: Persze ettol meg mindenki ugy fog emlekezni ra, hogy ok talaltak ki a 120 Hz-es technologiat is.
 • mortep
  #4
  Jobb később mint soha... csak épp azt ne mondják, hogy revolutionary product, mert egyszerűen nem tud igaz lenni, amikor a piacon már évek óta jelen van a technológia.
  Utoljára szerkesztette: mortep, 2021.03.02. 10:52:50
 • wraithLord
  #3
  A diavetítés az 6 hüvelykes méretben is diavetítés, max. nem érdekel annyira, mert nem nézegeted annyit.
  Márpedig ha valaki rendszeresen használ 120 vagy annál magasabb képkockafrissítési frekvenciájú monitort, akkor a 60 Hz-es olyan lesz, mint a diavetítés. Még az egérkurzor mozgásán is feltűnik.
  Nekem mondjuk nem lenne baj, hogy a telefonom csak 60 Hz-es, mert nem használom sokat, csak chatelésre, ügyintézős appok használatára meg néha böngészésre... De nagyon sokan, főleg a fiatalok azon élnek, nekik jól jöhet. Ha nem is tűnik fel a 60 Hz, mert nem nagyon szokott az illető 60 Hz-nél gyorsabb kijelzőn dolgozni/játszani, a szemet akkor is jobban kíméli a 120 Hz-es kijelző (legalábbis saját tapasztalat alapján erre jutottam).

  Tudom, hogy a filmek 23 FPS-esek, a videók meg maximum 60, de inkább 30. Viszont az megint egy más dolog. A játékoknál is lényegesen kevésbé zavaró (és teljesen más "élmény"), ha a videókártya elégtelen teljesítménye miatt kevés az FPS, és nem a monitornak kicsi a frissítési frekvenciája. Tehát a 2 "probléma" csak jellegében hasonló, de nem ugyanaz.
 • Merwenus
  #2
  Te se használtál még 120Hz-es telefont, ha ezt mondod :)
 • t_robert
  #1
  ja mert olyan marha sok értelme van a 120 Hz-nek 6 hüvelykes méretben....