9
 • Inquisitor
  #9
  Elég drasztikusan csökkenti az aku időt, csak akkor fogyaszt áramot ha változik a kép. Ebből fakad, hogy NEM való mozgő képekhez. A fekete fehér eInk kijelzőket szofveresen fel lehetett húzni 12fps kijelzéséig is, de ilyenkor egy könvy, ami egy feltöltéssel akár 30 napot is mehet, se perc alatt le is merűl.
  A lényege inkább az, hogy a képernyőkkel SZEMBEN nem folyik ki a szemed tőle ha ezen olvasól.

  Nekem az a bajom az egész témával, hogy anno mikor a Philips kitalálta a technológiát, azt mondták, hogy alig drágább mint az igazi nyomtatott papír. Ehhez képest mikor a Sony kihozta az első eBook cuccokat megfizethetetlen volt. Az Amazon Kindle reklámos verzióival lett megfizethető, de csak az 5-6" méretben. Egy 10-12-13"-os (könyv méretű) darab most is baromi drága, a színesek meg még kis méretben is azok.
 • ximix #8
  Szerintem onnan kell nézni, hogy egy felokosított e-olvasó és akkor már nem is olyan gáz, aki amúgy is venne e olvasót annak lehet ez egy jó alternatíva.
  Aki sok videó tartalmat néz, vagy fotózás is szempont annak nem megoldás, de aki sok mangát, képregényt és egyéb írott tartalmat fogyaszt annak meg lehet jó.

  Pl: van egy ilyen telóm, [email protected] méretű aksival is sokáig elvan, nagyon jó hangminőséggel, de nagyon puritán menürendszerrel, az sms írás olvasás ebben a pálcika rendszerben nem oké sajna, de amúgy szerethető telefon volt anno.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Motorola_Fone
  Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.03.02. 12:00:23
 • wraithLord
  #7
  Szerintem az akar lenni az előnye, hogy az e-ink kijelző olyan, mintha papírra lenne kinyomtatva, amit megjelenít. Tehát ugyanaz az előnye, mint az ebook readereknek. természetesebben hat, kellemesebb nézni/olvasni, kevésbé bántja a szemet, és nincs az az érzés se, mintha egy üvegfalon keresztül történne az interakció a képernyő tartalmával. (Mondjuk az AMOLED kijelzőknél is minimális ez az érzés már.)

  VIszont egyelőre alkalmatlan erre a célra, és vegyen e-ink kijelzős mobilt, akinek 2 anyja van.
 • kvp
  #6
  " és adnak ki közepes és keveset fogyasztó HW-el és nem 120hzes hdr-es csúcsszuper amoleddel akkor talán nem kéne naponta töltögetni őket."

  Azoknak ott vannak a kinai termekek. Annyira kis szegmens a hosszu aksi uzemidot feltetlenul igenylo emberek tabora, hogy a nagyobb markaknak nem eri meg nekik fejleszteni. A legtobb ember elfogadja, hogy gyorsan merul a telefonja, ha cserebe megkapja az osszes szuper extra feature-t. Ha az emberek tobbseget zavarna es lenne ra kereslet, akkor lenne ra markas termek is.

  "Miért nincsen rajta Google Play?? Vajon mi okuk van arra, hogy eltűntették ezekről a készülékekről??"

  Nem kaptak android licenszt, mert a keszulek nem teljesiti a minimalis elvarasokat. A kvazi hasznalhatatlan kijelzo az egyik fo oka. Na most amikor megnezzuk milyen minimalista dzsunka cuccok kapnak licenszet, az eleg sokat elmond.
 • Zsombor99
  #5
  Miért nincsen rajta Google Play?? Vajon mi okuk van arra, hogy eltűntették ezekről a készülékekről?? Így szerintem csökenhet azok száma, akik megvennék a készüléket, mivel így sokal körülményesebb lehet az appok telepítése.
  Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.03.02. 08:21:31
 • hunbalee
  #4
  4770x2.... Ilyen akkut jelenleg a csing csung kinai márka ad csak.. sima fronton 6-7000-es az már az abszolút csúcs ,de ezt is elkurják a csúcs hw-el..
  Sosem értettem hogy aki kiad egy csúcs hw-es mobil 6-7ezres akkuval miért nem gondol azokra is akinek egy telefonnál CSAK az üzemidő a fontos, és adnak ki közepes és keveset fogyasztó HW-el és nem 120hzes hdr-es csúcsszuper amoleddel akkor talán nem kéne naponta töltögetni őket.
 • kvp
  #3
  A netes videok alapjan a szinek iszonyat fakok es video lejatszaskor eppen hogy hozza a 2 kep / masodperces sebesseget, szep nagy szellemkep es jol lathato inverzios villogas kisereteben (eink eseten az invertalas a pixel torles normal modja). Az aksi ido normal hasznalattal kb. a ketszerese egy azonos meretu lcd kijelzos valtozatnak, bar ha tenyleg csak offline olvasunk rajta akkor drasztikusan tobb.

  Kinek jo? Aki nem akar allandoan online lenni, nem akarja allandoan a netet bongeszni, de ugyanakkor sokat olvas szines, statikus tartalmakat egy atlagos telefon meretu kijelzon. Mindenki mas jobban jar ha vesz egy azonos tudasu, de normal lcds vagy oled-es kijelzos telefont, ketszer akkora aksival.
 • Sir Cryalot
  #2
  Ez lesz adva Kínában iskolaskoruaknak, okulva abbol hogy usaban Microsoft meg google es apple szallit pornokompatibilis dolgokat.
 • hunbalee
  #1
  Ennek az Einknek van valami értelme? Tehát pl drasztikusan jobb lesz miatta az akku idő vagy mi célt szolgál?