6
  • wraithLord
    #6
    Mondjuk a clamshell hajlítgatós telefonoknál más a helyzet, de lassan akkora tepsik lesznek a telefonok, hogy ez lehet egy megoldás, hogy a tepsifont is zsebre lehessen vágni, és ne zavarjon a mozgásban.
  • wraithLord
    #5
    Szerintem itt nem a hajlítgatáson van a lényeg, hanem azon, hogy annyi helyet foglal kb. mint egy okostelefon, de akkora egybefüggő kijelzője van, mint egy kisebb tabletnek. Miért? Mert össze lehet hajtani a kijelzőt.
    Viszont tartósság szempontjából egyelőre még nincs a topon. Egy ideig még nem lesz elterjedt a technológia, mert drága és... khm... nem jó. :D
  • kvp
    #4
    Az Apple mar gyartott egyszer hajlthato telefont. Lehet ezert ovatosak es nem akarnak tul kevesszer hajlithato telefont gyartani. Jelenleg a technologiaval a fo gond az, hogy van egy jol behatarolhato hajlitasi darabszam limit a kijelzokhoz. Ez pedig nem eri el az atlagos mobiltelefon hasznalo 3 eves unlock szintjet. (mert termeszetes felhasznalas eseten unlock-nal hajtja ki az ember, lock-nal meg vissza)

    "Amikor, legjobban kéne "nyomnom", akkor hajlítgatással kezdem...???"

    A clamshell-ek is ilyenek voltak. A kihajtas oldotta fel a billentyuzet zarat, a visszahajtas meg zarolta. (az elso valtozatoknak csak a billentyuzet fizikai letakarasaval) A laptopok is tobbnyire ilyenek a mai napig. Na most amilyen gyakran eloveszi es feloldja az ember a kepernyozat a telefonjan, annyira gyakran kell egy ki es behajtasi ciklust kibirnia. Mindezt legalabb 3 even at. A gyartoknak a kihivas az, hogy ezt kbirja a kijelzo. Szoval a megoldas nem is annyira a telefongyartok, hanem inkabb a kijelzokeszitok kezeben van.

    ps: Praktikussag szempontjabol szerintem a sima palatabla (slate) telefonok a legegyszerubbek es a leg strapabirobbak, mert nincs semmi ami faradasos torest szenvedhetne rajtuk. Ha atallnanak az elol hatul kijelzos megoldasra, akkor meg a videochat kamerat is le lehetne sporolni, meg mindenfele kivagast es kerekitest a kijelzokon. Ez utobbi lehetove tenne, hogy nagyon olcson, nagyon strapabiro telefonokat keszitsenek. (foleg ha vegre nem uvegbol lenne a legtobb elolapja) Persze a gyartoknal nem az a cel, hogy valami egyszeru, olcso es sokaig mukodo legyen es a vasarlok tobbsege sem csak egy teglalap formaju stabilan mukodo keszuleket szeretne.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    Az acel joval hamarabb elfarad, mint ezek az anyagok, de egyebkent egyetertek..
  • UUUU
    #2
    Teljes kretenseg. Meg aztan az acel is elfarad ha hajlitgatjak.
  • end3
    #1
    Ki a fene akar hajlítgatni egy telefont? - (Amikor, legjobban kéne "nyomnom", akkor hajlítgatással kezdem...???)