21
  • kvp
    #21
    "Meg vegyél elektromos autót. Miért, egy Tesla C2O lábnyoma kisebb mint normális autóé (gyártástól, mindenestül együtt)?"

    Amennyiben egesz elete soran nuklearis vagy megujulo aramforrasbol toltik es a vegen ujrahasznositjak az akijat, akkor igen, jelentosen kisebb. Az egesz arra alapul, hogy ha csak elektromos jarmuvek es co2 semleges eromuvek vannak, akkor az egesz autoipar co2 semleges. A gond mindig az, hogy valahol el kell kezdeni. A Tesla az autoknal kezdte, mert hiaba epitenek nagyobb kapacitasu co2 semleges eromuveket ha nincs hozza jarmu ami felvegye a toltest. Ha eleg elterjedtek lesznek az elektromos autok, akkor kivezetheto a koolaj alapu autozas es kozben a szen es gaz alapu eromuvek is leallithatoak. A piac innentol bearazza a megujulo es nuklearis technologiakat. (ha autozni akarunk, akkor kelleni fog az aram, raadasul sokkal tobb mint amennyit ma termelnek) Tehat a logika jo mogotte, csak meg nagyon az elejen vagyunk az atallasnak es nincs politikai akarat, hogy erobol keresztulnyomja. (Kinaban es az USA-ban most hogy mar nem kell a demokratikus szabalyokkal torodniuk, kicsit nagyobb az eselye a gyorsabb atallasnak, a vilag maradek reszere meg majd rakenyszeritik)

    A facebook magan ceg, kozszolgalati funkcio kerdese ugyanolyan mint a viz es elektromos szolgaltatoknal. Anno kulon kellett egy torvenyt hozniuk, hogy az ivovizet es kesobb a villanyt sem tagadhatja meg egy szolgaltato senkitol, mert nem tetszik neki a borszine vagy a vallasa. Mert, hogy amerikaban ez tortent. Most van egyfajta beszelgetes arrol, hogy a facebook is legyen kozszolgaltatas, azaz szolgaltatasi kotelezettseggel es hatosagi ar maximalizalassal jaro uzem. A gond az, hogy idokozben a facebook nagyobbra nott mint amit az USA kormanyzata meg iranyitani kepes, sot igazabol mar ok iranyitjak az USA-t (legalabbis ok dontik el ki nyerje a valasztast). Szoval kisebb az esely a kozszolgaltatasi kenyszerre vagy a ceg feldarabolasara mint tortent anno a Bell telefonos ceggel, pedig a technologia es a jogi keret adott mindkettohoz. (igen, ha kozszolgaltatas lenne, akkor meg kellene hatarozni egy hatosagi arat es egy minimalis humanitarius hozzaferesi szintet is, mondjuk havi hany betu lenne post-olhato ingyenesen messenger-en, stb.) Megoldhato lenne a facebook eseten a kozszolgaltasra valtas? Igen. Az orosz vkontakte is igy lett magancegbol allami, odament a hatosag es azt mondta hogy einstand. Mivel eppen ugyanerre keszul az USA a magantulajdonu fegyverek eseten, ezert van ra elvi lehetoseg hogy ez bekovetkezzen, de mivel a facebook es a tobbi mediaceg vezetese van hatalmon, ezert nem valoszinu. Inkabb ok veszik at az USA-t.
  • bmw
    #20
    Valtozna csak nem igy es ennyire mint most emberi segitseggel!!!
    Azert hulyeseget ne terjesszunk mar, hogy nekunk semmi koze hozza....Sőt...
  • morguldae
    #19
    Nehogy már a facebook mondja meg, hogy mi is a valóság! A klímaváltozással csak az átlagembereket hülyítik. A cégek nagyívben tesznek rá. De alapvetően természetes dolog, hogy változik a klíma. Ha csak ülnénk és néznénk ki a fejünkből, akkor is változna!
  • Oliwaw
    #18
    Magáncég, nem magáncég szerintem mindegy, ahogy Mo-n egy kocsmatulajdonos sem tehet kivételt , hogy kit szolgál ki, valószínűleg az USA-ban is így van. és érzek itt némi párhuzamot. ("Az Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának 19. paragrafusa (1948) szerint a szólásszabadság elidegeníthetetlen jog" (melyet szinte minden ország megszavazott))
  • M2 #17
    Ime egy tökéletes példa olyanra, akit páros lábbal kellene kirúgni, de nem csak a facebookról, hanem az egész internetről is.
  • wraithLord
    #16
    Kryon #12-re akart menni...
  • wraithLord
    #15
    Ezzel csak arra próbáltam utalni, hogy funkcióiban közszolgálati, működésében viszont privát játszótér. Nyilván jogilag részvénytársaság, tehát valakiké, magánszemélyeké.

    Az a baj, hogy már kikerülhetetlen platform. Nem feltétlenül magánemberekre gondoltam, egy magánember valóban azt csinál, amit akar. Hanem a vállalkozások, szervezetek, cégek nem tehetik meg, vagy nem teszik jól, ha kikerülik.
    (Ebből kifolyólag a magánemberek számára is praktikus, esetleg ajánlott a használata. Érdemes rá regisztrálni, csak ne ossz meg vele minden privát infót, ne tölts fel rá mindent/minden szart stb.)
  • factorian
    #14
    Úristen de buták vagytok :D :D :D Ezért maradtok ti szegény emberek. Szegények és birkák. A vírus a média által 10-100szor fel van nagyítva. Rengeteg orvos beszél erről. Csak hát nem mondja a TV nem jut el hozzátok :D :D Szánalmasak vagytok birkucik! Egyébként van gyógymód is a kovidra szóval ez ennyi is.

    Klímaváltozás. Most nem mondjátok komolyan hogy "há me mostn em volt hó tényleg változik a klíma" ilyen szinten vagytok? Egy ősember intelligensebb nálatok. Tudjátok hogy a Föld történelme alatt mindig változott a klíma? Erről komolyan tudományos viták vannak... Bele lehet menni a témába, de nagyon is jogos a kérdés hogy mennyire az emberi tevékenység miatt változott-e. DE. Kit érdekel? Mi mit tudunk tenni? A bűnöző politikusok magángépekkel utaznak a konferenciára ahol elmondják kapcsold le a lámpát ne szennyezd a környezetet :D Ez is csak politika. Meg vegyél elektromos autót. Miért, egy Tesla C2O lábnyoma kisebb mint normális autóé (gyártástól, mindenestül együtt)? De fogadok ennek sem lennétek képesek utána nézni birkucik.

    Az meg a hab a tortán hogy valaki ilyen ír hogy a facebook a javunkat akarja :D LOL. Politikai és hatalmi érdekeket szolgál, cenzúráz és mossa az emberek agyát. Nagyon jól látható módon nálatok működik az agymosás. Ne felejtsétek el megnézni ma is a híradót és a vírusról a statisztikákat hogy tovább mossátok az agyatokat birkucik.
  • Zsombor99
    #13
    Ultra jogos! Ugyan párszor volt hó, de igazi, tartós (legalább egy hétig maradó) tél nem volt, tegnap is 18°C felé közelített a hőmérséklet, ami már tavasziasnak minősül!
    Ha a gazdagoknak nem szállna el a maradék eszük is, akkor akár még lehetne is valami, de sajnos ez nem így van! Lehetne erről vitatkozni, csak sajnos nem lenne értelme...
  • Kryon
    #12
    Cuki sohasem állította, hogy a FB közszolgálati cucc lenne. Ezt a közszolgálati hülyeséget a politikusok találták ki. Ezzel nem védeni akarom őket, én is rühellem, de ez akkor is egy magáncég, tehát kvázi azt tilt le, amit csak akar. Szerencsére nem kötelező használni, és egyszer talán valaki majd csinál jobbat. Ennél nem lenne nehéz...
  • Sydra
    #11
    A klímatagadózás, vírustagadózás, tudománytagadózás mindig akkor megy, amikor elfogynak az érvek. A hivatalos álláspontot nem szabad megcáfolni. Ennyi.
  • dyra
    #10
    Mindenkit csak addig amíg neki nem fáj.
  • zola2000
    #9
    A klímakérdés nagyon senkit sem érdekel, különben nemzetközi erők megszállnák az esőerdők területét, betiltanák a proof of work alapú coinokat (proof of stakere kell átállni) és a viccerőműveket lebontanák atomot építenének helyette.
  • kvp
    #8
    A facebook elvileg mindig csak a javunkat akarja. De az emberek egyszeruen nem akarjak odaadni. A helyzet az, hogy meg az ausztral kormanyt is engedelmessegre kenyszeritettek. Itt mar reges regen nem arrol van szo, hogy kinek van igaza, hanem arrol, hogy az egesz foldon kizarolag egy csoport donti el, hogy mit lehet mondani a hasznalatban levo kommunikacios feluleteken. Az informacio hatalom es most latszik, hogy ezzel a hatalommal elni is fognak.

    Amig csak a laposfoldhivoket es klimavaltozas elleneseket viszik el az minket nem erint. Ahogy az sem erintett amikor a nacik csak a betegeket es a szellemi fogyatekosokat vittek el. Aztan az emberek tobbseget az sem zavarta nagyon amikor a zsidokat vittek el, elvrege nem voltak zsidok. Aztan amikor mar ok jottek, akkor mar nem volt senki aki nekik segitsen. A facebook most ugy dontott, hogy csak az beszelhet aki azt mondja amit elvarnak. Elobb utobb az atlagos embernek is lesz olyan velemenye, ami nem egyezik a hivatalosan elvart velemennyel. Es azt mar senki nem fogja megtudni, igy nem is szervezodhetnek olyan csoportok, amik kepesek lennenek visszavenni a hatalmat az uj uralkodo retegtol. Ha ez az embereknek igy jo, akkor ezt lesz. Aztan mar nem kerdezik meg oket arrol, hogy mi jo nekik. (szerintem a nepirtas szinte mindenkinek rossz, ellenben jelenleg a klimavaltozas egyetlen megoldasat a lakossagcsokkentesben latjak a vilag vezeto nagytokesi) Szoval ha nem tamogatod a lakossagcsokkentest, akkor klimatagado vagy es ezert folosleges az emberiseg szamara. Ha meg tamogatod, akkor onket vallalod, hogy veled es csaladoddal csokkentsek a lakossagot. Sajnos jelenleg nem latok semmilyen bekes megoldast a mostani helyzetre. (a feher kerdes is hasonlo amerikaban, ha ellenzed a feherek felszamolasat, akkor rasszista vagy, ezert elpusztitando ellenseg, ha tamogatod, akkor viszont onkent kell felszamolnod a csaladod) Ez is a nepirtas egyik formaja, csak nem anyagi, hanem genetikai alapon. Utanna a megmarado szegeny es kepzetlen nem feher lakossagot mar konnyebben fel lehet szamolni es akkor a gazdagok sikeresen megmentik a klimat az emberisegtol. Szerintem lenne erre jobb megoldas is, a technika segitsegevel akar 100x ennyi ember is elhetne a foldon nelkulozes nelkul. Persze akkor valamivel kevesebb jutna a gazdagoknak.
  • zola2000
    #7
    Mivel az emberi ostobaság akkora hogy görbíti a teret, én simán elhiszem hogy a föld lapos.

    A klímaváltozásról annyit hogy ebben az évtizedben alig volt igazi tél, ezen mit lehet tagadni?
  • wraithLord
    #6
    Cuki most már eldönthetné, hogy a Facebúk közszolgálati cucc, vagy a saját privát játszótere. Meg a többiek is, akiknek "meg próbál felelni".
  • Csaba161
    #5
    Valóban nagyon beteg ember, aki tagadja a klímaváltozást,
    nagyon helyes, hogy megjelölik őket...
  • Kissssss0 #2
    ez kurva szánalmas.
  • Sydra
    #1
    Lassan egyszerűbb lesz felsorolni, hogy miről szabad nyíltan beszélgetni, mint azt, hogy miről nem.