5
 • duke
  #5
  "4 éven át frissíti telefonjait a Samsung "
  A samsung helyeben nem dicsekednek azzal, hogy ennyire lassu szervereim vannak.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2021.02.24. 22:04:04
 • KisKZ
  #4
  Egy S7-esem van. :)
  Még tökéletesen működik.
 • Cat #3
  "Pedig megfeleloen tartosra legyartva akar 8-10 evet is kibirnanak a mai keszulekek"
  Hülyeséget beszélsz. Nézd már meg, hogy milyen egy 2012-ben megjelent telefon, mennyi memória és milyen processzor van benne. Nem az a lényeg, hogy kibírja a kijelző meg a borítás, hanem hogy menthetetlenül elavul, egy Vibert nem tudsz telepíteni rá. Oké, hogy akkoriban csak telefonáltak az emberek, de ma már a felhasználás döntő része a levelezés, hirszájtok olvasása, stb. (És igen, van akinek ma is nyomógombos van, de nem ő az átlag, hanem az 1% kivétel.)
 • wraithLord
  #2
  Nekem általában pár percig szokott tartani. Még jó, hogy nem Samsungom van.
 • kvp
  #1
  Ha legalabb addig tamogatjak a szoftvert, amig biztosan javithatatlanul tonkremegy a keszulek, akkor az nagyjabol eleg is. Mivel a keszulekeket atlag egy evig gyartjak, tovabba 3 evet birnak ki, igy a legutoljara legyartott es eladott keszulek ertekesitese utan 3 evvel, azaz a gyartas megkezdese utan 4 evvel mar joreszt nem marad mukodokepes keszulek. Ezzel mondhatjuk, hogy a teljes elettartam alatti tamogatast jelentettek be.

  Igazabol a gyartoknak semmibe nem kerulne minden uj verziot leforditani minden termekukre, amig a hardverbeszallito altal adott driver-ek miatt meg nem hiusul a forditas. Viszont mivel szinte mindenki modosit egy kicsit a grafikus feluleten es azt nem univerzalisan, hanem keszulekspecifikusan teszik, igy ez eleg nehezkes folyamat. Amennyiben minden modositas hardverfuggetlen lenne es univerzalisan alkalamzhato, akkor csak 1x kellene megcsinalni az uj verziokra es minden korabbi keszulek megkaphatna azt.

  ps: A 3 eves keszulek es 4 eves termek elettartam persze borzaszto alacsony, de mar ha ezt sikerulne elerniuk, az is fejlodes lenne a korabbi atlag 2 eves elettamhoz kepest. Pedig megfeleloen tartosra legyartva akar 8-10 evet is kibirnanak a mai keszulekek, folyamatos szoftverfrissites mellett pedig hasznalhatoak is maradnanak. Viszont ez a gyartoknak anyagilag nem eri meg, mar ez a 4 ev is necces.