24
  • morguldae
    #24
    Inkább Bill Gates ellen kéne valami védelmet kifejleszteni!
  • TokraFan
    #22
    Afrika folyamatosan népességnövekszik, de a korai halálozás is jelentős. Jelentősen nagyobb, mint az említett két országban, így ezek nagyobb veszélyt jelentenek. Mondjuk teljesen mindegy, mert már így is beláthatatlan következményei lesznek a vég nélküli szaporodásnak. Az emberi faj jelenleg vírusként viselkedik...
  • mrzed001
    #18
    Egyrészt igazad van. Kínában nemrég vonták vissza az 1 gyerek törvényt, és India meg kb 150 év lemaradásban van a sötét középkor szélén.
    Viszont Afrikával nincs igazad. Folyamatosan növekszik, népességrobbanás küszöbén. Az EU migránsok nagy része onnan jön.
  • TokraFan
    #17
    Jelezném, hogy a túlnépesedés ma már nem elsősorban Afrikai probléma, mivel Kína 1,6milliárd fővel, India 1,5milliárd fővel a Föld lakosságának közel felét eleve kiteszi. És ott még azzal együtt is, hogy alapvetően szegénység van, picivel jobban élnek mint Afrikában, ahol bár sok gyerek születik, de jelentős részük nem éri meg még a felnőtté válást sem.

    Szóval ha valahol intézkedni akarsz, azt ebben a két országokban kezdjed...csak ott pont nem fog menni, mert ezek az országok tényezők a globális gazdaságban és politikában is, szemben az Afrikai országok többségével.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.02.19. 11:51:00
  • M2 #16
    A túlnépesedésre van egy piszkosul egyszerű recept, de a píszí világ a hülyeségei miatt soha nem lesz képes rá: a két gyerekes afrikai nőhöz odamész, közlöd vele, hogy a két gyereke megkapja minden napra az élelmét és vizét, HA minden alkalommal beveszi a pirulát. Persze nincs a pirulázós macera, amennyiben hajlandó a műtétre.
  • kvp
    #15
    "Párhuzamos Gyuri bácsi kezd nagyon öreg lenni, kérdéses, hogy meddig húzza még."

    Az is lehet soha nem hal meg. Ma mar nagyon kozel allunk ahhoz, hogy a modern orvostudomany segitsegevel az eleg gazdag emberek kvazi orokeletuek lehessenek. Ha ezt sikerul elerni, akkor akkor az elso felhasznalok valoszinuleg idos milliardosok lesznek. Mondjuk nem lenne jo uzenete, ha kiderulne, hogy a gazdagok nem halnak meg, csak mindenki mas. (gyakorlatilag kettevalasztana az emberi fajt)

    Gates eseten meg nem kell felepiteni semmit, van ra penze, hogy nagyjabol azt csinaljon amit akar. Ahhoz kepest valmi isztonyat sokat benazik es raadasul olyan modon, hogy meg gyanus is legyen. Nem profi viselkedes, inkabb a van penze ra, hogy megtehesse esete.
  • TokraFan
    #14
    Konteó...
    A németek (többek között), próbálkoztak az államigazgatásban a sz*r linuxal, bele is buktak, most horror összegekért állnak vissza windows-ra. Mellesleg, a Linux sem ingyenes ha olyan disztrót veszel, amihez support is van, márpedig egy cégnek vagy állami intézménynek ez létkérdés! Az meg, hogy kémkednek...jogos, de jó reggelt! Mindenki kémkedik, mindenhol. Az oroszoktól kezdve a kínaiakon át az isten nyiláig. Csak van aki jobban csinálja és van aki rosszabbul!
    Egyebekben, a windows jelentgetését egy sima hosts fájlból ki lehet védeni, csak beteszed a vonatkozó szerverek címét és átküldöd localhost-ra, onnantól csókolhatják a segged. Tele van vele a net...A kínai fitness karkötőd és telefonod is jelentget, csak ott a kínai kommunista pártnak megy az adat. Arról nem beszélve, hogy a mobil fétis korában már régen nem a winfos az elsődleges kém platform, hanem az egyébként linux alapú android. Persze egyszerűbb konteózni, mint informálófni...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.02.18. 20:55:15
  • NEXUS6
    #13
    " Igen, es Bill Gates celja eppen mindennek az ellenkezoje. Remelem elolvastad miket javasol, es nem csak az osszeeskuves elmeleteket hogy o csipet akar beledultetni es az 5Gvel fog teged iranyitani hogy Windowst vegyel:D"

    LOL. Nyilván nem vagy tisztában azzal, hogy a Win milyen szinten jelentget a felhasználóról. XD A M$ a Wint milyen kis sunyi üzletpolitikával tette No1 OS-é?. Hány antitröszt pert, vagy annak lehetőségét úszott meg pont azért, amit a piacot uraló hegemóniája váltott ki.
    És végül mellékesen, hogy mennyi is a M$ éves bevétele, vagy netto nyeresége. Utóbbi 40 Mrd $, és nem azért, mert tavaly volt egy jó évük, hanem ez a nyereségük 20 éve, és már előtte is olyan szinten volt a 90-es években, hogy azzal ki tudták ütni a nagy cégeket a piacról.

    Hozzátenném, hogy egy ilyen általánosan elterjedt SW-t akár tehetnék nemzetközi szabvánnyá és ingyenessé, mint mondjuk a Unix, Linux, Android.
    A kormányok azonban inkább vastagon tejelnek azért, hogy olyan SW-t használjanak, ami közvetlen csatornát biztosít az amcsi szolgálatoknak, és nem mellesleg van ingyenes megoldás, de mondom, vagy akár ez is lehetne az.
    Aztán a TE és az egész világról összeharácsolt pénzedből, adódból BG nekiáll jótékonykodni, meg nagyot álmodni.

    Szal 5G?
    LOL Sose volt rá szüksége!!! 30 éve ő Nagytesó, csak te nem veszed észre! ;)
    És ez nem összeesküvés elmélet, csupán szín tiszta tény!
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2021.02.18. 17:50:48
  • TokraFan
    #11
    Konteo, konteo, konteo...
  • amaylight
    #10
    Párhuzamos Gyuri bácsi kezd nagyon öreg lenni, kérdéses, hogy meddig húzza még. De úgy látom, szerencsére a (persze nem létező!) Új Világrend gőzerővel építi fel az újabb önzetlen milliárdos filantróp bácsit Bill Gates személyében, aki majd jól megjótékonykodik bennünket, ha beledöglünk is!
  • Sydra
    #9
    "Igen, es Bill Gates celja eppen mindennek az ellenkezoje."

    Ismétlem:
    "Teljesen mindegy hogy jó szándékkal teszed ezt vagy rossz szándékkal, a vége mindig ugyanaz: pocsékolás, szegénység, tömeges bebörtönzés, népirtás."
    Hiába az a célod, hogy ne legyen pocsékolás, ha kézi vezérlésre kapcsolod a társadalmat abból pocsékolás lesz. A központi tervezés gazdasági problémái jól ismertek és hatalmas irodalma van. Egyébként az emberek meg nélküled is jól és hatékonyan és tisztán akarnak élni. Ahol az állam kevésbé szól bele az emberek életébe ott ez ki is fejeződik.
  • kvp
    #8
    "Azt az állítólagos interjút pedig csatolhatnád, mert erősen konteónak tűnik."
    https://www.youtube.com/watch?v=Grv1RJkdyqI

    "Egyebkent te is csak alatamasztod az igazat. Te is azt mondod hogy "a termeles hatekonysaganak javitasa" es o is ezt tamogatja. Szoval gyakorlatilag mindenben egyetertesz vele, de megis negativ hangnemben beszelsz rola..."

    Nem jo modon akarja elerni a celokat. A hiany megszuntetheto a termeles novelesevel vagy a kereslet (a lakossag) csokkentesevel. Jelenleg Gates a lakossag csokkenteset tartja a helyes megoldasnak, kb. a mostani 10%-ara. Ez jelenleg csak kozvetlen vagy kozvetett nepirtassal erheto el, mert pl. az afrikaiaknak magyarazhatod hogy ne legyen annyi gyerekuk amennyit meg birnak szulni. (joval tobb mint amennyit fel is tudnak nevelni) Raadasul jelen korulmenyek kozott az altaluk kovetett minel tobb gyerek legyen a nyero strategia.

    De ugyanigy van az energiatermeles eseten is. O az elosztott kis reaktorokra szavaz, lasd a fallout-ban is hasznalt mini reaktorok, csak a valos eletben. En a nagy, kozponti eromuveket tamogatom, mert azokat konnyebb megvedeni a terroristaktol es a veletlen balesetekre is jobban lehet vigyazni. A meretgazdasagossag meg nem kerdes, egy 1 gigawattos eromu 10x jobb mint 100 darab 1 megwattos es sokkal olcsobb is, meg orizni is konnyebb.

    A britek zold terveiben az van, hogy szepen lassan kivezetik a teherhajozast es a repulest, mert nincs beloluk zold valtozat. Ahelyett, hogy kitalalnak, hogyan lehet szendioxidsemlegesen legyartott szintetikus metannal repulogepet es teherhajtot hajtani. (az elobbire volt mar teszt a Virginnel, az utobbi trivialis) Ennek ellenere a jelenlegi roadmap-ben ezeket a lehetosegeket nem veszik figyelembe es a nemzetkozi kereskedelem teljes leallasaval szamolnak 20 even belul. Idiotak, nem maszhatunk vissza a fara a klimavedelem celjabol...

    A bioterrorizmus meg azert nem terjedt el korabban sem, mert az is meghal benne aki letrehozta. Tehat csak es kizarolag olyan fanatikusok valaszthatjak, akik a teljes emberiseg kiirtasat celozzak. Es nekik sem jonne be, mert az emberek 1-10%-a szinte biztosan tulelne. Az, hogy maguknak oltast is csinalnak melle es vegigoltanak mindenkit akit nem akarnak megolni pedig csak egy allam vagy annal hatalmasabb nemzetkozi szervezet tudna megcsinalni es szinte biztos, hogy kiderulne meg mielott mindenki mas meghal. (igy a tobbiek megolnek oket is) Egyszeruen olyan mint atomot szorni egy atomhatalomra. Az ellencsapast a tamado fel sem elne tul. Csak olyanok probalhatjak meg, akik hatalmasabbnak erzik magukat a vilag osszes atomhatalmanal (USA, Kina, Oroszorszag, India, Pakisztan, Izrael, Japan, stb.) es biztosak benne, hogy nem buknak le.
  • Sequoyah
    #7
    Igen, es Bill Gates celja eppen mindennek az ellenkezoje. Remelem elolvastad miket javasol, es nem csak az osszeeskuves elmeleteket hogy o csipet akar beledultetni es az 5Gvel fog teged iranyitani hogy Windowst vegyel:D
  • Sydra
    #6
    Az összes ilyen okoskodás arról szól, hogy hogyan vedd át az irányítást mások erőforrásai és élete felett és a döntéseid következményeit mások viseljék. Teljesen mindegy hogy jó szándékkal teszed ezt vagy rossz szándékkal, a vége mindig ugyanaz: pocsékolás, szegénység, tömeges bebörtönzés, népirtás.
    A felelősség mindig az egyéné. Eljátszhatjuk, hogy nem így van, de az csak addig megy amíg össze nem dől körülöttünk a civilizáció.
  • Sequoyah
    #5
    Ennek kozel lehet ahhoz is, hogy valoban igaza van, es tudosok es szakemberek tomegei tamogatjak ezeket a terveket...

    Egyebkent te is csak alatamasztod az igazat. Te is azt mondod hogy "a termeles hatekonysaganak javitasa" es o is ezt tamogatja. Szoval gyakorlatilag mindenben egyetertesz vele, de megis negativ hangnemben beszelsz rola...
  • barret
    #4
    " Pont Kinaba kellett menniuk? Ahol nem tudjak betartani az alapveto labortisztasagi es kutatasbiztonsagi elveket? " Ezt ők is pontosan tudták,és ez alapján döntöttek.
  • TokraFan
    #3
    "Mindezek melle a legutobbi interjuban elmondta, hogy a mostani veletlen baleset utan a kovetkezo jarvanyt mar bioterrorizmus fogja okozni."

    És ebben mi a meglepő? Nem kell ehhez buta konteókat gyártani. Egy kicsit is okosabb embernek feltűnt, hogy a teljes nyugati világ lebénult egy vírustól. Innentől nem kell 6 diploma annak felismeréséhez, hogy terroristák kezében ez minden eddiginél ütősebb fegyverré válhat. Különösen a vallási fanatikusok esetén, melyet ne korlátozzunk le az iszlámra. Minden vallás fanatizálása életveszélyes!

    Azt az állítólagos interjút pedig csatolhatnád, mert erősen konteónak tűnik. Eddig semmiféle bizonyíték nem támasztja alá, hogy a vírus egy laborbalesetből származna.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.02.17. 11:13:52
  • kvp
    #2
    Nem idiota, hanem mernok es meg van gyozodve rola, hogy csak neki van igaza. Szoftver mernokseg utan ez a tarsadalom mernokseg egy fajtaja es a korabbi kiserletek valamiert mindig nepirtassal vegzodtek. Persze ez nem fog senkit megakadalyozni abban, hogy ujra megprobalja, picit maskepp.

    Egyebkent kezdo mernokok koreben gyakori, hogy meg vannak gyozodve arrol, hogy csak nekik van igazuk. Ezt altalaban mindenki kinovi amikor csapatban kell dolgoznia es latja, hogy van mas jo megoldas is. Kiveve ha sikeres lesz mint vezeto (lasd Jobs es Gates), mert akkor egy eletre biztosak lesznek benne, hogy tenyleg csak nekik van igazuk mindenben.

    A vicces az, hogy az altaluk kituzott celok egy resze jo lenne, de a javasolt megoldasok a legrosszabbak kozzul valok. Tehat jobb lenne ha egy evben csak annyi termeszeti eroforrast hasznalnank fel mint amennyi rendelkezesre all, de ehhez nem a bolgyo lakossaganak a jelenlegi 10%-ara csokkentese a jo modszer, hanem a termeles hatekonysaganak javitasa hogy sokkal tobb embert el tudjon latni, termeszetkarositas nelkul. A szendioxidsemleges energiatermeles is jo otlet, mind ahogy az atomenergia hasznalata is (legalabb o latja, hogy a megujulok ide kevesek lesznek), de nem a kis meretu eloszotott rendszerek a jok, mert azok nagyon serulekenyek a szabotazzsal szemben, hanem a nagy meretu, de cserebe meretgazdasagos es katonailag jobban vedheto atomeromuvek.

    Mindezek melle a legutobbi interjuban elmondta, hogy a mostani veletlen baleset utan a kovetkezo jarvanyt mar bioterrorizmus fogja okozni. O csak tudja, elvegre a wuhani virologiai kutatointezet alapitast is ok finansziroztak amikor Obama betiltotta az ilyen jellegu kutatasokat az USA-ban. Pont Kinaba kellett menniuk? Ahol nem tudjak betartani az alapveto labortisztasagi es kutatasbiztonsagi elveket?
  • Sydra
    #1
    Ezt a marhát ideje lenne diliházba záratni, mielőtt komoly kárt csinál.