4
 • kvp
  #4
  "Poén lenne ha Taiwan venné meg. Egy állam amit mindenki ismer, de papíron senki sem ismer el."

  Szoval a TSMC? Ha lenne ra penzuk mar megvettek volna...

  "hanem mondjuk egy ilyen vallalt menten ami kozos eu-s tulajdon"

  Nem lehet. Az EU szabadpiaci szabalyai szerint semmilyen allami vallalat nem lehet. Persze ezzel szembemennek a franciak es a magyarok is, de az elv ez lenne. Az EU csak azert szeretne nagyobb hatalmat, mert azt konnyebb egyben atadni a vilagkormanynak.

  Az EU-s politikusok nagyresze globalizacioparti es sokan szemelyesen kapjak az utasitasokat a globalistaktol (lasd Soros allamfoi latogatasai Brusszelben) Tehat az EU pont hogy eladna annak aki penzt ad erte. Peldaul akar Kinanak is, mint tettek azt pl. a Kuka gepgyarto ceggel, igy most mar az osszes nemet autogyar a kinaiaktol veszi a gyartosorait. Nem veletlen, hogy minden amit a nemetek mostanaban gyartanak hamarabb gyartasra kerul Kinaban.

  Szoval a vilag egyik fele azt szeretne ha az ARM-ot egy az informatikai ipartol es a gyartassal foglalkozo allamoktol fuggetlen befekteto ceg venne meg, mert igy maradhat partatlan. Mig a vilag masik resze szeretne maganak megszerezni a ceget, mert akkor tudna maximalizalni a profitjat. Az utobbi lenne egyebkent a realis vegeredmeny egy globalis kapitalista rendszerben.
 • nlght
  #2
  Poén lenne ha Taiwan venné meg. Egy állam amit mindenki ismer, de papíron senki sem ismer el.
 • kvp
  #1
  Ha a kinai allamnak nem tetszik, akkor valoszinuleg nem fog atmenni az uzlet. Az USA kormanyara senki nem hallgat, a Google se varta meg a dontesuket. Viszont ha az Nvida nem veheti meg, akkor mit fognak lepi ha mondjuk a kinai allam (ertsd: pl. a Huawei) tesz ra ajanlatot? Akkor hirtelen minden jo lesz?